جزئیات استرداد سرشبکه سارقان صندوق امانات بانک ملی از ترکیه

با استرداد سه متهم متواری پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی از ترکیه به ایران، پرونده دستگیری عوامل اصلی سرقت از بانک ملی بعد از هفت ماه و نیم تکمیل شد.

جزئیات استرداد سرشبکه سارقان صندوق امانات بانک ملی از ترکیه

« استرداد متهمان سرقت از صندوق امانات بانک ملی از ترکیه به ایران » خبر مهمی بود که امروز رییس پلیس بین الملل کشور اعلام کرد.

برپایه این گزارش دو نفر از متهمان اصلی پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی که_ برادر _ بودند به همراه همسر یکی از آنها که بعد از سرقت به کشور ترکیه فرار کرده بود بعد از ماه‌ها کار اطلاعاتی و پلیسی و تلاش بی وقفه « افسر رابط مبارزه با مواد مخدر ایران در ترکیه»، صدور اعلان قرمز توسط اینترپل و در نهایت طی یک فرآیند پلیسی-قضایی-دیپلماسی بامداد امروز از ترکیه و از طریق مرز هوایی فرودگاه‌ امام خمینی (ره) به کشور مسترد شدند.  

 ماجرای سرقت از صندوق امانات بانک ملی را که یادتان هست؛ همان سرقت خبرسازی که در چند روز تعطیلی نیمه خردادماه بوقوع پیوست و در ادامه هم نگرانی، پیگیری و مراجعه مالباختگانی را در بر داشت که اندوخته‌های خود را اعم از طلا، سکه و جواهرات و ارز را برای محافظت در صندوق امانات بانک ملی شعبه خیابان انقلاب قرار داده بودند.

سرقت ماهرانه ای که با برنامه‌ریزی کامل به وقوع پیوسته بود؛ سارقان در حوزه‌های مختلف اعم از دوربین، کامپیوتر، دستگاه هوا برش و ... تخصص داشته و حتی به نقشه و ضعف‌های بانک هم اشراف داشته و می دانستند که بانک نگهبان ندارد و به سامانه مها، کلانتری و ۱۱۰ هم وصل نیست!

*و اما ماجرای سرقت از بانک ملی چه بود؟

سرقت در پنج شنبه شب و در ساعات بامدادی روز ۱۳ خرداد به وقوع پیوست؛ محل سرقت هم بانک ملی شعبه دانشگاه در خیابان انقلاب تهران بود.

سارقان اصلی ۴ نفر بودند ۳ برادر و یک پسرخاله؛ ۴ سارق حرفه‌ای که سابقه سرقت از بانک در تهران و چند شهرستان را در کارنامه خود داشتند؛ حتی یک ماه پیش هم برای سرقت از بانک تجارت در خیابان فلسطین وارد عمل شده بودند اما در مواجهه با موانع سخت مخزن ناکام مانده بودند.

سارقان جلسه آخر قرار هماهنگی را هم در شب جمعه ساعت ۱۰ شب در منزل پدری و با حضور وی برگزار کرده و هماهنگی‌های لازم را انجام داده بودند.

همه برنامه ریزی انجام شده بود حتی همسر یکی از اعضای اصلی از قبل بلیط خروج از کشور برای خودش ، همسرش و برادر همسرش را تهیه کرده بود که در نهایت از کشور خارج شدند( و امروز به کشور مسترد شدند).

اگرچه گروه سارقان ۱۳ نفر بودند اما همان ۴ نفر اصلی ساعت یک و نیم تا ۲ بامداد پنجشنبه وارد بانک می شوند البته با آگاهی از ضعف بانک در حوزه ایمنی و نداشتن نگهبان از روی در پارکینگ به داخل پریده و بعد از برش قفل در پشتی بانک وارد ساختمان شده و سپس با تجهیزات کامل اقدام به برش و تخریب در گاو صندوقی ورود به محوطه صندوق امانات کرده و به صندوق ها می رسند.

بگذارید واضح تر موضوع سرقت را ترسیم کنم؛۴ سارق در اصل کار را تقسیم کرده بودند؛ دو نفر مسئول تدارکات، مراقبت، کشیک و آوردن آذوقه بوده و دو نفر نیز مسئولیت کار اصلی را برعهده داشتند یعنی به سراغ وسایل حفاظتی و مراقبتی بانک را که از اول هم به میزان لازم و مطمئن نبود می روند، دوربین‌ها را باز کرده و بعد سراغ صندوقهای امانات رفته و با تخریب ۲۵۰ صندوق ، محتویات ۱۶۸ صندوق را به غارت بردند.

سرقت هم ۱۲ تا ۱۴ ساعت زمان می برد و سارقان بعد از بازکردن در صندوقچه ‌های امانات هر آنچه سکه، ارز، طلا و جواهر داخل آنها بوده را توی کیف‌ها ریخته و سپس از همان در پشتی خارج شده و قفل هم بر در زده و درنهایت از در پارکینگ هم بیرون رفتند یعنی حدود ساعت ۴ بعد از ظهر کارشان تمام می شود.

نکته جالب این بود که سارقان فردای خروج از بانک و سرقت متوجه می‌شوند که یکسری وسایل و اقلام مورد استفاده خود را در داخل بانک جا گذاشته اند از قبیل پتک، دستگاه برش و غیره که برای پاکسازی دوباره وارد بانک می شوند؛ یک سری وسایل را با خود بیرون آورده و یک سری موارد دیگر مانند هارد و حافظه دوربین و ... را در داخل بانک جاسازی می کنند که پلیس کشف و ضبط کرد.

بانک هم تازه بعد از سه روز در روز دوشنبه، به واسطه حضور کارمندان و مسوولان بانک از وقوع سرقت مطلع شده و مراتب را به پلیس اطلاع می دهد.

پلیس در ساعت ۸ صبح روز دوشنبه ۱۶ خرداد از وقوع سرقت مطلع شد، سرقتی که هیچ سرنخی از آن در دست نداشت اما در ادامه با بکارگیری افراد زبده و ۲۰ کارآگاه پلیس آگاهی توانست با انجام اقدامات فنی و اطلاعاتی در کمتر از ۲۴ ساعت به جریان سرقت پی برده و عناصر اصلی سرقت شناسایی کند؛ از ۲۴ ساعت دوم هم کار را برای دستگیری آغاز کرد و در نهایت ۱۰ نفر از مجرمین در تهران و چند شهرستان بعضا با درگیری، تیراندازی و مضروب شدن دستگیر شدند؛ البته در این بین ۳ نفر به خارج از کشور متواری شده بودند که با اقدام اینترپل فراجا و اعلان قرمز بعد از هفت ماه و نیم ‌‌، بامداد امروز به کشور مسترد شدند.

و اما چرا استرداد سارقان صندوق امانات بانک ملی به کشور هفت ماه و نیم طول کشید؟

سردار شیرزاد رئیس پلیس بین‌الملل فراجا در حاشیه بازگرداندن متهمان به کشور در فرودگاه امام خمینی (ره) در خصوص چرایی استرداد متهمان بعد از هفت ماه و نیم، اظهار داشت: از مرحله شناسایی و دستگیری متهمان تا استرداد آنها ، دوره زمانی است که باید مرجع قضائی کشوری که آن متهم را دستگیر کرده تصمیم بگیرد که آن فرد را استرداد کند یا خیر؛ که این مسیر تصمیم‌سازی را پلیس بین‌الملل تهران با هماهنگی مجموعه قضائی و وزارت امور خارجه و دیپلماسی انتظامی هموار کرده و مدارکی را خواستند برایشان  ارسال کرده و بررسی‌ها انجام شد و خوشبختانه امروز شاهد استرداد آنها بودیم.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 67446

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر