خبر مهم درباره زمان اجرای رتبه‌بندی معلمان | سازمان امور اداری استخدامی رتبه‌بندی را عملیاتی می‌کند

وزیر آموزش‌ و پرورش با تاکید بر در حال رفع بودن ایرادات شورای نگهبان به لایحه رتبه‌بندی معلمان توسط نمایندگان مجلس، گفت: هر زمانی که قانون به ما ابلاغ شود، آن را اجرایی می‌کنیم و دوستان ما در وزارت آموزش‌ و پرورش در حال تدوین آیین‌نامه‌ها هستند.

خبر مهم درباره زمان اجرای رتبه‌بندی معلمان | سازمان امور اداری استخدامی رتبه‌بندی را عملیاتی می‌کند

رتبه بندی معلمان در هزارتوی ناتمامی اسیر شده است و شورای نگهبان با توجه به ابهامات این طرح آن را به مجلس برگرداند.

طرح رتبه‌بندی فرهنگیان دغدغه‌ای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است. طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است. طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح‌های پرسروصدای این روزها در مجلس است زیرا با انجام طرح رتبه‌بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.

رتبه بندی معلمان در هزارتوی ناتمامی اسیر شده است و شورای نگهبان هم آن را به مجلس برگرداند. وزیر آموزش‌ و پرورش وعده داد که هر زمان رتبه‌بندی معلمان ابلاغ شود، آن را اجرایی می‌کنیم.

یوسف نوری، وزیر آموزش‌ و پرورش اظهار کرد: به لایحه رتبه‌بندی معلمان از سوی شورای نگهبان ایراداتی گرفته‌ شده و نمایندگان مجلس در حال رفع اشکالات شورای نگهبان هستند.

وی افزود: هر زمانی که قانون به ما ابلاغ شود، آن را اجرایی می‌کنیم و دوستان ما در وزارت آموزش‌ و پرورش در حال تدوین آیین‌نامه‌ها هستند.

نوری در خصوص محرومیت دانش‌آموزان از فضای مجازی در ایام کرونا گفت: باید از طریق فضای مجازی و حضوری نقصان آموزش را به طریق منطقی پرکنیم و دانش‌آموزان این فرصت را پیدا کنند که نقصان آموزشی آنها جبران شود.

وزیر آموزش‌ و پرورش تصریح کرد: ممکن زمان سال تحصیلی افزایش یابد تا فرصت از دست‌ رفته جبران شود و باید معلمان حضور در کلاس را جدی بگیرند و دانش‌آموزان با حضور در مدارس فرصت ازدست‌رفته را جبران کنند.

وی در مورد اسکان فرهنگیان در ایام نوروز گفت: با توجه به فعالیت هتل و اسکان و سفر در کشور ما هم باید از این مورد بهره‌مند شویم و آنچه در جامعه در خصوص سفر و اسکان در ایام نوروز در جامعه انجام شود، ما هم آن را انجام خواهیم داد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: تعطیلی مدارس زمان زیادی طول کشید و ما نباید تا به این حد مدارس را تعطیل می‌کردیم و خوشبختانه مدارس به ویژه مدارس روستایی بازگشایی شدند. تعطیلی مدارس زمان زیادی طول کشید و ما نباید تا به این حد مدارس را تعطیل می‌کردیم و خوشبختانه مدارس به ویژه مدارس روستایی بازگشایی شدند.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی کردیم تا خلاءهای آموزشی را به طریق حضوری و از طریق فضای مجازی پر کنیم، افزود: این موضوع ممکن است زمان آموزش را طولانی‌تر کند اما خلاءهای ایجادشده جبران می‌شود؛ در خصوص رتبه‌بندی معلمان نیز شورای نگهبان ایراداتی گرفته که در تلاش هستیم موارد رفع و در حال تهیه و تدوین آئین‌نامه‌ها هستیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان عزیز آموزش حضوری را جدی بگیرند تا زمان از دست رفته به واسطه شیوع کرونا جبران شود، ابرازکرد: دانش‌آموزان نیاز به آموزش حضوری و دیدار چهره به چهره با آموزگار خود هستند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش حامیان خوبی به نام خیران را دارد که باید از آنان به نحو مطلوب استفاده کرد، گفت: در زمینه اسکان نوروزی نیز با توجه به شرایط و تصمیمات اتخاذ شده عمل می‌شود و امیدواریم با بهبود شرایط بتوانیم خدمات شایسته‌ای به جامعه فرهنگیان در تعطیلات عید نوروز ارائه دهیم.

وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه اکنون مصوبه رتبه‌بندی فرهنگیان در شورای نگهبان در دست بررسی است و ما تدوین آیین‌نامه را در دست انجام داریم که یک بخش به شایستگی‌ها و ملاک‌های رتبه‌بندی اختصاص دارد گفت: ما آمادگی تشکیل هیئت‌های ممیزه را داریم تا پس از ابلاغ قانون سریعاً رتبه‌بندی را اجرا کنیم.

یوسف نوری ضمن تقدیر از عملکرد معلمان به‌ویژه در دوران کرونا اظهار کرد: معلمان ما با استفاده از امکانات خود آموزش را از طریق مجازی پیش بردند. خانواده‌ها نیز در کنار معلمان کمک کردند و آموزش را پیش برند. اکنون هم گشایشی ایجاد شده و درخواست می‌کنم از این گشایش استقبال کنند و دانش آموزان بر اساس پروتکل‌های بهداشتی به مدرسه بیایند. کما اینک در مدارس روستایی وضعیت آموزش حضوری بهتر است.

وی درباره آخرین وضعیت اجرای قانون رتبه بندی معلمان گفت: سندتحول بنیادین در سال ۱۳۹۰ تصویب شد که در آن بخشی برای کیفیت آموزش‌وپرورش و افزایش رقابت و انگیزه معلمان تحت عنوان «ارتقای شایستگی‌ها و  احراز صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمی» مورد تاکید قرار گرفته و بحث رتبه بندی مطرح شده است. متعاقب آن در اسناد بالادستی دیگر چون قانون برنامه ششم توسعه و همچنین سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری هم تاکید شده است.

وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۸ اقداماتی در جهت ترمیم حقوق معلمان و با عنوان رتبه بندی معلمان انجام شد، اما نظام‌مند نبود.

نوری با بیان اینکه دولت دوازدهم اواخر سال ۹۹ لایحه رتبه‌بندی را به مجلس ارائه کرد که اخیراً به تصویب نمایندگان رسید و به شورای نگهبان ارسال شده است گفت: علی رغم اینکه این لایحه پختگی لازم را نداشت، اما رئیس جمهور مصر بودند که رتبه بندی معلمان باید انجام شود.

وی افزود: تفاوت رتبه‌بندی با همسان سازی در این است که رتبه بندی با هدف کیفیت بخشی به نظام تعلیم و تربیت انجام می‌شود و مابه ازای اقتصادی دارد. در واقع هرچقدر کیفیت آموزش و پرورش بهبود یابد تولید ناخالص ملی و شاخص‌های توسعه سرمایه انسانی رشد می‌یابد و از محرومیت‌ها کاسته خواهد شد، زیرا پیشرفت و آبادانی کشور از مسیر آموزش‌وپرورش می‌گذرد و پایه است.

وزیر آموزش‌وپرورش تاکید کرد: هرچه قدر در این بخش بیشتر سرمایه گذاری شود برگشت پذیر است. در واقع می‌توان گفت رتبه بندی کلید اصلی این کار است. مابه ازای اقتصادی دوم رتبه بندی این است که در حقوق و مزایای معلم اثر خواهد گذاشت.

نوری با اشاره به اینکه همسان‌سازی بحث دیگری است و خوشبختانه هفته گذشته در هیئت دولت بحث عدالت در پرداخت‌ها مطرح و تاکید شد که در دستورکار قرار بگیرد عنوان کرد: بر این اساس سازمان امور اداری استخدامی موظف شد آن را عمیاتی و در مدت کوتاهی دنبال کند.

وی ادامه داد: اکنون مصوبه رتبه‌بندی در شورای نگهبان در دست بررسی است و ما تدوین آیین‌نامه را در دست انجام داریم که یک بخش به شایستگی‌ها و ملاک‌های رتبه‌بندی اختصاص دارد. ما آمادگی تشکیل هیئت‌های ممیزه را داریم تا پس از ابلاغ قانون سریعاً رتبه‌بندی را اجرا کنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش درباره چالش‌های بازگشایی مدارس نیز گفت: بر اساس یک عادت دیرینه هر اتفاقی می‌افتد معمولاً تعطیل می‌کنیم، مثلاً برف می‌آید یا هوا آلوده می‌شود. به جای پیشگیری و ارتقای آگاهی و سواد سلامت دانش‌آموزان، مدارس را تعطیل می‌کنیم. زمان آموزش ما در کل خوب است، اما اینکه تعطیل کنیم و بچه ها با موقعیت های جدید آشنا نشوند و برای مقابله با آن آمادگی کسب نکنند اصلا خوب نیست.

نوری افزود: نزدیک به دوسال مدارس تعطیل بودند و آن امکان و فرصت های یادگیری در فضای مجازی برای دانش آموزان ما به طور کامل فراهم نشد و نمی شود استعدادها را از این طریق شکوفا کرد. فرایند تعلیم و تربیت دراین فضا، آنگونه که باید نیست و دانش آموزان به آنچه هدفگذاری شده است نمی رسند.

نوری افزود: ستادملی مقابله با کرونا این اجازه را داده است که از مکان‌های عمومی مثل ورزشگاه‌ها، مکان‌های فرهنگی و مذهبی مثل مساجد و حسینیه‌ها نیز می‌شود استفاده کرد. راهکار ۵-۵ سندتحول بنیادین، برنامه بوم است که بر اساس آن ۱۰ تا ۲۰ درصد کلاس‌ها را بیرون از کلاس درس باید برگزار کرد و محیط یادگیری متنوع باشد. حتی بسته‌های یادگیری هم باید متنوع باشد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 6795

ارسال نظر