جزئیات یک ردیف متفرقه در بودجه آموزش و پرورش برای پرداخت حقوق و رتبه‌بندی معلمان

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در نظام آموزشی یک ردیف متفرقه برای رتبه‌بندی در نظر گرفتیم، گفت: این مسأله موجب شد تا حقوق و پرداخت رتبه‌بندی معلمان در هم ادغام شود.

جزئیات یک ردیف متفرقه در بودجه آموزش و پرورش برای پرداخت حقوق و رتبه‌بندی معلمان

صادق ستاری‌فرد، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: با بیان اینکه در نظام آموزشی یک ردیف متفرقه برای رتبه بندی در نظر گرفتیم، گفت: این مسأله موجب شد تا حقوق و پرداخت رتبه بندی در هم ادغام شود. حقوق همکاران هم در شهرستان‌ها به خوبی پرداخت شد.

بر اساس بودجه می‌توانیم برنامه‌ها و اهداف هر سازمان را رصد کرد. اصول متعددی مصداق این مطلب شده است. بودجه آن قدر مهم است که اصول متعددی در قانون اساسی برای این سند سیاسی و اجرایی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه تصور می‌کردیم با آموزش حضوری حمایت بیشتری از سازمان برنامه و بودجه را شاهد باشیم؛ گفت: متأسفانه این گونه نشد و انتظارات مدارس به نتیجه نرسید. همچنین به موضوع عدالت آموزشی بی توجهی شده است و تخصیصی از این بابت نشد.

او با اشاره به موضوع رتبه بندی معلمان گفت: در این زمینه ۳۸ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته که تنها ۲۲ هزار میلیارد تومان پرداخت شد. پاداش پایان خدمت در پانزده آذر تسویه شد و از این جهت سازمان برنامه و بودجه همکاری داشته است؛ اما گلایه ما عدم پرداخت اعتبارات برای تحقق برنامه‌های کیفی وزارت آموزش و پرورش بوده است.

ستاری فرد با بیان اینکه با کسری بودجه هزار و پانصد میلیارد تومانی مواجه هستیم؛ گفت: سال گذشته هم کسری بودجه داشتیم که این موضوع می‌تواند بسیاری از اهداف ما را دچار چالش کند.

وی در تشریح نقاط قوت برنامه بودجه امسال گفت: برای اجرای سند تحول بنیادین برای اولین بار یک ردیف بودجه پیش بینی شده است. این موضوع را می‌توان یکی از نقاط قوت بودجه نظام آموزشی کشور دانست که امیدواریم در مجلس عدد آن افزایش یابد که بتوانیم به اهداف خود در تحقق سند تحول بنیادین توجه شده است.

ستاری فرد با بیان اینکه در نظام آموزشی یک ردیف متفرقه برای رتبه بندی در نظر گرفتیم، گفت: این مسأله موجب شد تا حقوق و پرداخت رتبه بندی در هم ادغام شود. حقوق همکاران هم در شهرستان‌ها به خوبی پرداخت شد.

وی با بیان اینکه هزینه‌های عمرانی دولت برای سال آینده ۴۶ درصد رشد داشته است اما رشد هزینه‌های عمرانی وزارت اموزش و پرورش ۲۱ درصد در نظر گرفته شد، گفت: رشد اعتبارات عمرانی ۲۶ درصد بود اما بودجه عمرانی وزارت آموزش و پرورش ۳۱ درصد کمتر پیش بینی شد. بودجه سازمان نوسازی هم سی درصد کاهش یافت که این موضوع توان این سازمان در ساخت و تکمیل مدارس در همکاری با خیران مدرسه ساز را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه سهم بودجه وزارت آموزش و پرورش از بودجه کشور یازده و دو دهم درصد پیش بینی شده است؛ گفت: نسبت به لایحه سال گذشته لایحه پیشنهادی امسال افزایش پیدا کرد و سهم نظام آموزشی از بودجه عمومی از ده درصد به یازده و نیم درصد افزایش یافته است. ما هم امیدواریم سهم یازده درصدی وزارت آموزش و پرورش از بودجه عمومی در مجلس حداقل به پانزده درصد برسد.

وی با اشاره به اینکه بودجه کانون پرورش فکری و امور پژوهشی افزایش قابل توجهی داشته است گفت: متأسفانه بودجه ویژه برای مواجه با آسیب‌های اجتماعی در نظر گرفته نشده است و اگرچه چنین ردیفی در بودجه کشور وجود دارد در بودجه وزارت آموزش و پرورش دیده نشده و باید تلاش کنیم بخشی از بودجه آسیب‌های اجتماعی به آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش اختصاص یابد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: ۳۵ هزار دانش آموز داریم که در مقطع اول متوسطه در کلاس‌های مختلط تحصیل می‌کنند آقای وزیر دستور دادند هیچ کلاس مختلط متوسطه دومی نداشته باشیم اما همچنان ۸۴۰۰ کلاس درس مقطع متوسطه اول داریم. همچنین ۴۹ هزار مدرسه نیروی خدماتی و سرایداری ندارند. نیروی سرایداری فقط نقش خدماتی ندارند؛ بابای مدرسه هستند و نقش تعلیم و تربیت دارند.

ستاری فر گفت: ۴۰۰ هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزی داریم که به ازای هر دانش آموز روزانه فقط نوزده هزار تومان سرانه است. همچنین سرانه هر دانش آموز در امور پرورشی روزانه یک حبه قند است. اعتبارات کل فعالیت‌های پرورشی ۲۵۰ میلیارد تومان بوده که با کسر اعتبارات سازمان دانش آموزی و اتحادیه انجمن‌های اسلامی روزانه برای دانش آموزان ۱۲۵ تک تومنی است.

وی در انتقاد از تعطیلی مدارس گفت: آیا کسانی که مدارس را تعطیل می‌کنند. خساراتش را هم می‌پردازند؟ آیا آثار منفی عدم حضور دانش آموزان در مدارس را رصد می‌کنند؟ آیا کودکان که به مدرسه نمی‌روند اصلاً بیرون نمی‌روند؟

ستاری فرد در خصوص تخصیص چهل درصدی عوائد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته و امسال گفت: از دو هزار میلیارد تومان مصوب فقط ۴۰ میلیارد تومان داده شد. اصولاً منطق مالیات بر ارزش افزوده همین است. از کالاهای لوکس یا افرادی که خریدار این کالاها هستند دولت مالیات بگیرد و برای افراد محروم هزینه کند. که عمدتاً عددی که از این بابت پیش بینی می‌شود با عدد محقق شده فاصله زیادی دارد.

وی با اشاره به درخواست وزارت آموزش و پرورش برای تخصیص بودجه از سهم هدفمندی یارانه‌ها گفت: پیشنهاد ما این بوده است که یک درصد از اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها برای نظام آموزشی در نظر گرفته شود که متأسفانه در لایحه پیشنهادی در نظر گرفته نشد و امیدواریم مجلس شورای اسلامی نسبت به اصلاح این موضوع اقدام کند.

معاون برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه روش برگزاری کنکور تغییر کرده است؛ گفت: برای اینکه آموزش و پرورش بتواند امنیت کنکور را حفظ کند، برای اینکه بتواند تجهیزات برقراری امنیت کنکور را فراهم کند نیازمند اعتبار بودیم اما متأسفانه نظام آموزشی برای ایجاد سوابق تحصیلی مد نظر نظام آموزشی مبتنی بر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ اعتباری در نظر نگرفت تا زیرساخت‌های لازم تأمین نشود.

وی با اشاره به اینکه ما شرمنده همکاران خرید خدمات خود هستیم؛ گفت: ما تلاش خود را کردیم و بدهی خود به این همکاران را تا خرداد ماه پرداخت نمودیم اما معوقه هشت ماهه داریم و کسری بودجه در این زمینه بسیار جدی است. از ابتدا کیک این موضوع را کم گرفتند. هزار میلیارد تومان کسری بودجه برای امسال و هزار و پانصد میلیارد تومان برای سال آینده لازم داریم.

ستاری فرد در پاسخ به این سوال که برخی از افرادی که به تازگی در نظام آموزشی استخدام شده بودند؛ در گزینش رد شدند آیا این مطلب که به دلیل تفاوت نظر سیاسی گزینش آنان به مشکل خورده است یا خیر؛ گفت: برای استخدام معلمان چهار شایستگی وجود دارد؛ حداقل شایستگی عمومی امتیاز ۱۵۰ از ۳۰۰ است. بر اساس آئین نامه اگر همکاری یکی از رتبه‌های یک تا پنج را نگیرد و بر اساس مشکلات سیاسی شایستگی‌های لازم را کسب نکند؛ بر اساس نص صریح قانون قادر به تمدید همکاری با وی نیستم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا هیچ ردیفی برای شیر مدارس در نظر گرفته نشد؛ گفت: متأسفانه علی رغم پیشنهاد ما هیچ بودجه‌ای برای شیر مدارس در نظر گرفته نشد. هزینه شیر مدارس و تغذیه دانش آموزان علی رغم اینکه این مطلب در تحقق عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر اثر گذار است؛ پرداخت نشد.

ستاری فرد به استخدام جدید معلمان اشاره کرد و افزود: روش جدیدی برای استخدام و جذب نیروهای با کیفیت دنبال خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم برای سال آینده حتماً آزمون استخدامی داشته باشیم.

وی ادامه داد: پیشنهاداتی وجود دارد اما هنوز جلسات متعددی با سازمان اداری استخدامی در این خصوص در حال انجام است که سرآغاز تحولاتی در زمینه شناسایی و جذب نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش باشد.

ستاری فرد در پاسخ به این سوال که آیا اعتبار لازم برای فعالیت مدارس در روزهای پنجشنبه و جمعه در نظر گرفته شده است یا خیر گفت: بازگشایی مدارس و فعالیت مدارس در روزهای پنجشنبه و جمعه و شیفت بعد از ظهر مستلزم توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه و نهادهایی است که این روزها مشغول تحصیل کردن مدارس هستند؛ امیدواریم عزیزانی که مدارس را تعطیل می‌کنند موضوع حقوق دانش آموزان حقوق آموزشی و تربیتی آنان را هم مد نظر قرار دهد تا ما را گرفتار این مسئله نکنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا نگاه به نظام آموزشی در بودجه کلی بوده و به صورت جزئی به آن نگاه نشد گفت: در ماده ۶۹ قانون برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات مکلف است اقداماتی را در این جهت انجام دهد باید از وزارت ارتباطات در این خصوص سوال کرد اما توجه جدی به اجرای ماده ۶۹ قانون برنامه ششم نشده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: پیشنهاد ما این است که با توجه به درآمد خوبی که وزارت ارتباطات از محل درآمدهای حاصل از حقوق شبکه که ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است با توجه به تکلیفی هم که در خصوص عدالت آموزشی دارند؛ بحث هوشمندسازی و بحث آموزش مجازی را دنبال کند.

ستاری فر گفت: پیشنهاد ما به مجلس این بوده است که از محل درآمدهای حقوق شبکه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای اجرای ماده ۶۹ منابعی را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند تا نسبت به ارتقای زیرساخت‌های آموزش مجازی و بسته عدالت تربیتی اقداماتی را بتوانیم انجام دهیم و شبکه شاد و شبکه رشد فرصت‌های خوبی هستند که بتوان از آموزش مجازی به عنوان بخش مکمل نه به عنوان جایگزین آموزش حضوری استفاده کرد.

منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 68229

ارسال نظر