بودجه آموزش و پرورش معلمان را ناامید کرد | حقوق یک معلم در دانمارک، ۲۰ برابر حقوق یک معلم ایرانی است
حجم بودجه و سرمایهگذاری در آموزش، معیار و محکی مناسب برای بررسی نگاه حاکمان کشور به آینده مردم است.
مزبان حبیبی فعال تعلیم و تربیت در یادداشتی درباره بودجه وزارت آموزش و پرورش نوشت:
اول، بودجه وزارت آموزشوپرورش
حجم بودجه و سرمایهگذاری در آموزش، معیار و محکی مناسب برای بررسی نگاه حاکمان کشور به آینده مردم است. ایران با جمعیت ۷۷ میلیون نفر، ۲۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای آموزشوپرورش دارد و ترکیه با جمعیت ۷۵ میلیون نفر، معادل ۱۱۰ هزار میلیارد تومان. یعنی بودجه آموزشوپرورش در ترکیه، پنج برابر ایران است.
بودجه آموزش در ایتالیا با جمعیت ۶۱ میلیون نفر، معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان، در فرانسه با جمعیت ۶۰ میلیون نفر، معادل ۳۶۰ هزار میلیارد تومان، در دانمارک با جمعیت ۵/۵ میلیون نفر، معادل ۵۵ هزار میلیارد تومان و در نروژ با جمعیت ۴/۵ میلیون نفری معادل ۶۵ هزار میلیارد تومان است.
یعنی نسبت بودجه وزارت آموزشوپرورش در نروژ به جمعیت، ۵۳ برابر ایران است.
دوم، حقوق معلمان،
حقوق معلمان در ایران به طور متوسط در هر ماه حدود ۱.۵ میلیون تومان و در ترکیه، کره جنوبی، عربستان، لبنان، مالزی و اردن در هرماه معادل ۸ تا ۱۳ میلیون تومان است. حقوق معلمان در فنلاند، انگلستان، دانمارک، فرانسه و امریکا در هر ماه معادل ۱۵ تا ۲۸ میلیون تومان است. حقوق یک معلم در دانمارک تقریبا ۲۰ برابر حقوق یک معلم ایرانی است، در حالیکه هزینه زندگی در دانمارک حدود ۲.۵ برابر ایران است.
سوم، سرانه دانشآموزی،
سرانه دانشآموزی از تقسیم تمام بودجههای حوزه آموزش بر تعداد دانشآموزان یک کشور محاسبه میشود.
سرانه دانشآموزیِ سال ۱۳۹۲ در ایران سالانه ۱.۳ میلیون تومان است که بر اساس آمار حداکثر ۷۰۰ هزار تومان از آن تامین و تخصیص داده میشود اما در کشورهای اتحادیه اروپا که تعدادی از آنان در بالا آمد، سرانه دانشآموزی ۳۵ تا ۵۷ میلیون تومان است.
سرانه دانشآموزی در کشور سوئد بیش از ۱۵۰ برابر ایران است.
عدالت واژه زیبایی است که حداقل در حوزه آموزش نباید انتظار تحقق آن را در ایران داشتهباشیم.
بند سومِ اصل سوم قانون اساسی، مستقیما دولت را موظف به تلاش برای حذف تبعیضات ناروا کردهاست که یکی از این تبعیضات اختلاف و تبعیض فاحش در برخورداری از خدمات آموزشی برای دانشآموزان است.
ارسال نظر