منتظر مرگبارترین حادثه تاریخ در تهران باشید | این یک هشدار جدی است
رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران با اشاره به زلزله خوی و ترکیه نسبت به وقوع حادثه مشابه و مرگبار در تهران هشدار جدی داد.
رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران با اشاره به زلزله خوی و ترکیه نسبت به وقوع حادثه مشابه و مرگبار در تهران هشدار جدی داد.
فریبرز ناطقی الهی (درباره ارتباط زلزله خوی با زمینلرزه ترکیه و سوریه): تاکنون هیچ رابطه منطقی بین دو گسل مختلف که بر روی هم اثر بگذارند در دنیا تعریف نشده اما مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد ممکن است یک گسل، گسل دیگری را فعال کند.
* با توجه به فاصلهای که بین گسل خوی و گسلی که در ترکیه رخ داده وجود دارد، با اطلاعات موجود نمیتوان هیچ ادعایی درخصوص ارتباط این ۲ گسل با یکدیگر را مطرح کرد و اگر کسی چنین ادعایی داشته باشد بدون شک این ادعا بدون پشتوانه علمی است. به احتمال قوی هیچ ارتباطی بین این ۲ زمین لرزه وجود ندارد اما اگر ارتباطی باشد، اثبات آن نیاز به مطالعات دقیق بر روی برداشتهای دستگاهی در یک بازه ۶ ماهه تا یک ساله دارد.
* (درباره پیشبینی یک دانشمند هلندی از وقوع زلزله شدید در ترکیه): این پیشبینی براساس مطالعات آماری است و هیچ ارتباطی با یافته جدید ندارد. این شکل از پیشبینیها یک روند پیش پاافتاده است که در نخستین واحدهای درسی زلزلهشناسی به دانشجویان آموزش میدهیم.
* زمانی که یک محقق خارجی این پیشبینیها را مطرح میکند مردم ما توجه بیشتری به آن دارند درحالی که ما در ماه آگوست سال گذشته میلادی در پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله برای نخستین بار در دنیا مطالعهای را چاپ کرده و هشدار دادیم که ۲ کریدور برای ایران و کشورهای همسایه در شرق و غرب فعال خواهند شد. در واقع ما ۷ ماه پیش پهنههای زلزله خوی و ترکیه را بر اساس مطالعات مشخص کردیم اما متأسفانه به آن بها داده نشد.
* (با اشاره به پیشبینی زلزله در تهران): حدود ۴۰ سال است که دانشمندان خطر زلزله تهران را گوشزد میکنند و میگویند که این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد. آماری وجود دارد که در تهران در هر ۱۵۸ سال یک زلزله بالای ۷ ریشتر رخ میدهد. زمانی که زلزله تهران رخ دهد بدترین زلزله تاریخ جهان را خواهیم دید و مهلکترین آمار مرگ و میر و تخریب ثبت خواهد شد. متأسفانه برنامههای مدیریت بحران ما در این خصوص بسیار ضعیف است.
* مردم باید بدانند که کشور ما به شدت زلزلهخیز است و ما هر لحظه منتظر زلزله هستیم.
* (درخصوص ادعای استفاده از سلاح هارپ برای ایجاد زلزله): افرادی که این موضوع را مطرح میکنند نهتنها شناخت و دانشی درخصوص زلزله ندارد بلکه سیستم هارپ را هم نمیشناسند و ادعای آنها تنها ناشی از شنیدههای غیرعلمی و پراکنده است. برای اینکه بتوان زلزلهای بسیار خفیف و یک تکان ساده را ایجاد کرد نیاز به هزاران تن TNT داریم. لذا اینکه عدهای فکر میکنند با دستگاه یا انفجار اتمی میتوان گسلهای زمین را حرکت داد، ادعایی غیرعلمی و باطل است که متأسفانه بعد از هر زلزله در کشور ما مطرح میشود.
شایعه زلزله تبریز و تهران را مدیریت کنید
مهدی بذرافکن در یادداشتی نوشت:بهتر است هر چه سریع تر مقامی مسوول در این زمینه و انتشار این شایعه اطلاع رسانی علمی صحیح انجام دهد.یک اطلاع رسانی بر پایه دانش که بتواند مخاطب را اقناع کند.
خورشید روز هفدهم بهمن هنوز درست و حسابی رخ نمایان نکرده بود که خبر زلزله سهمگین بالای هفت ریشتری ترکیه و سوریه جهان را به شوک فرو برد طوری که حتی اخبار مراسم گِرمی را به حاشیه راند.
از ساعت آغازین زلزله ترکیه شخص رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه شخصا وظیفه اطلاع رسانی و ارایه اخبار و آمار تلفات جانی و مالی را بر عهده گرفت.
حرکت درستی که از باب سواد رسانه ای در جلوگیری از انتشار اخبار غیر واقعی و دروغ جلوگیری می کند؛ اخبار مسموم و اعصاب خراب کنی که معمولا در چنین مواقعی به فراوانی پخش می شود.
این حرکت رییس جمهور ترکیه باعث می شود تا از تعدد منابع ارایه کننده اخبار جلوگیری و اخباری صحیح و یک دست به مخاطب نگران برسد.
در زلزله خوی که چند روز بیشتر از آن نمی گذرد این مشکل وجود داشت. هرچند که زلزله خوی از لحاظ شدت و گستردگی با زلزله ترکیه قابل قیاس نیست اما در اطلاع رسانی همان زلزله هم تکثر مسوولینی که هر کدام آمار و خبری از زلزله ارایه می کردند به بروز شایعات و اخبار دروغین دامن می زد.
حالا اما پس از زلزله ترکیه و سوریه اخبار و شایعاتی از بروز زلزله مشابه در تبریز و تهران و حوالی موجب نگرانی مردم این شهرها شده است.
بهتر است هر چه سریع تر مقامی مسوول در این زمینه و انتشار این شایعه اطلاع رسانی علمی صحیح انجام دهد.یک اطلاع رسانی بر پایه دانش که بتواند مخاطب را اقناع کند.
ارسال نظر