فاجعه برای مردم ترکیه/ آمار جدید کشته شدگان زلزله اعلام شد
مسئول امور بشردوستانه و معاون دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته (دوشنبه) در دیداری از حلب در شمال سوریه به گزارشگران گفت: اکنون مرحله نجات در ترکیه و سوریه رو به پایان است.
در حالی که طبق آمارهای رسمی شمار جانباختگان زلزله شدید قهرمان ماراش در جنوب شرق ترکیه اکنون از ۳۶ هزار نفر در دو کشور ترکیه و سوریه فراتر رفته، رئیس واحد امدادرسانی سازمان ملل متحد میگوید که پس از یک هفته، اکنون مرحله نجات در واکنش به این زلزله رو به پایان است.
مارتین گریفیث، مسئول امور بشردوستانه و معاون دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته (دوشنبه) در دیداری از حلب در شمال سوریه به گزارشگران گفت: اکنون مرحله نجات در ترکیه و سوریه رو به پایان است.
به گفته گریفیث در حال حاضر اولویت با تامین سرپناه، غذا، مراقبتهای روانی و مدرسه برای آسیبدیدگان زلزله است.
آمار رسمی که تا پایان روز گذشته (دوشنبه) بروزرسانی شده حاکیست در پی زلزله شدید ترکیه و سوریه تاکنون بیش از ۳۶ هزار نفر در این دو کشور جان خود را از دست دادهاند که دستکم ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر از این مرگ و میرها در ترکیه و بیش از ۴۵۰۰ نفر نیز در سوریه گزارش شده است.
همچنین بنابر اعلام سازمان مدیریت بلایای طبیعی و اضطراری ترکیه (آفاد) ۱۵۸ هزار و ۱۶۵ نفر دیگر نیز از مناطق آسیبدیده در ترکیه تخلیه شده اند.
پیشتر گزارش شده بود که تلاشهای بینالمللی برای ارسال کمک به سوریه از سرعت کافی برخوردار نبوده و به نظر میرسد که دیدار گریفیث از شمال سوریه به این دلیل بوده است.
در همین رابطه، گفته شد که دولت سوریه موافقت کرده کمکهای سازمان ملل را به این مناطق که از سال ۲۰۱۱ درگیر جنگ داخلی شدیدی بوده، بفرستد و گروههای نجات و کاروانهای امدادرسانی برای کمک به زلزلهزدگان در این منطقه از سوریه تلاشهایی را صورت دادهاند.
همچنین رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه روز شنبه در جریان بازدیدی از منطقه فاجعهدیده گفت: ما وضعیت فوقالعاده اعلام کردهایم. یعنی از این پس افرادی که در غارت یا آدمربایی دست دارند باید بدانند که با برخورد محکم دولت روبرو خواهند شد.
همزمان، عملیات امداد و نجات تعدادی از ساکنان منطقه از زیر آوار در حالی در دست انجام است که از ۷۲ ساعت اولیه اغلب به عنوان بازه زمانی حیاتی برای نجات افراد از زیر آوار یاد میشود. احتمال نجات افراد از زیر آوار پس از ۷۲ ساعت اولیه به تدریج کمتر و کمتر میشود.
بنابر گزارش یورونیوز، آخرین موارد از نجاتهای "معجزهآسا" از زیر آوار شامل یک کودک هفت ساله و یک زن ۶۲ ساله میشود. ماموران امداد و نجات در حالی موفق به بیرون کشیدن این پسر هفت ساله از زیر آوار در استان هاتای شدند که ۱۶۳ ساعت از زمان وقوع زلزله میگذشت.
یکی از امدادگران بریتانیایی در ترکیه روز یکشنبه ویدئویی در صفحه توئیتر خود منتشر کرد که نجات یک مرد را از طریق تونلی که در زیر خرابیها و آوار شکل گرفته بود نشان میداد.
از سوی دیگر امدادگران اهل ترکیه و عمان در شهر انطاکیه روز دوشنبه یک زن را پس از گذشت ۱۷۶ ساعت زنده از زیر آوار بیرون آوردند.
در همین حال مقامات ترکیه تعدادی از پیمانکاران ترک را در ارتباط با مشکلات احتمالی در ساخت و سازهای نواحی زلزلهزده دستگیر کردهاند.
ارسال نظر