جزییات ماجرای صدف صفرزاده معلم قائمشهری

صدف صفرزاده معلم قائمشهری است که آهنگ گنگستر شهر آمل را برای کودکان پخش کرده است. اگرچه بسیاری از رفتار او حمایت کردند و گفتند در پی شادی کودکان بوده اما واقعیت این است که پخش مبتذل‌ترین ترانه‌ها برای کودکانی در آن سن، نه شادی، بلکه اقدامی سخیف بوده است.

جزییات ماجرای صدف صفرزاده معلم قائمشهری

چهارشنبه هفته گذشته فیلمی از یک معلم قائمشهری به نام صدف صفرزاده در فضای مجازی منتشر شد که باعث بازتاب‌های گسترده در این فضا و در نهایت انتشار اخبار ضد و نقیض از اخراج این معلم دبستانی شد.  در پی انتشار ویدیوی همخوانی دانش‌آموزان پسر یک دبستان غیرانتفاعی با ترانه «گنگستر آمل» که یک ترانه با لهجه آملی است، وزارت آموزش و پرورش این معلم را به پخش «موسیقی مبتذل» متهم کرد و از اخراج او خبر داد.

 صدف صفرزاده متولد ۲۷ بهمن ماه ۱۳۷۲ قائمشهر است. او فوق لیسانس میکروبیولوژی است و به گفته خودش به دلیل علاقه زیادش به معلمی پا به این عرصه گذاشته است. صفرزاده معلم ریاضی پایه پنجم و ششم یک مدرسه غیرانتفاعی است که پیشتر به واسطه تدریس ریاضی با آهنگ‌ها و روش‌های خاص در فضای مجازی شهرت داشت.

هفته گذشته ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که منجر به واکنش‌های گسترده از طرف کاربران و حتی مقامات رسمی شد. صفرزاده در این ویدیو با چند تن از دانش‌آموزان خود در کلاس مدرسه آهنگ گنگستر شهر آمل را همخوانی کردند. آهنگی که به لحاظ محتوایی انتقادات بسیاری به آن وارد است و بیشتر نقد‌ها به این ویدیو این بود که چرا باید یک معلم در کلاس درس چنین آهنگ‌هایی را برای دانش‌آموزان خود پخش کند. البته لازم به ذکر است که این آهنگ از آهنگ‌های محبوب ناحیه مازندران است و بسیاری از مردم خطه شمال این آهنگ را در مراسمات و مجالس خود پخش می‌کنند.

بازتاب ویدیوی گنگستر شهر آمل معلم قائمشهری

به محض وایرال شدن این ویدیو در فضای مجازی، گروهی از کاربران با انتقاد از آهنگ، ویدیو و حجاب خانم صفرزاده از آموزش و پرورش خواستند با این معلم برخورد کنند. سرانجام پس از چند روز مدیر کل آموزش و پرورش مازندران طی اظهاراتی گفت: «به دنبال پخش آهنگ مبتذل توسط معلم یک مدرسه در شهرستان قائمشهر، برخورد اداری لازم انجام شد. همچنین ضمن قطع همکاری با وی، به احتمال مجوز فعالیت مدرسه نیز لغو خواهد شد.» البته به دنبال انتشار شایعه خبر اخراج معلم انتشار دهنده ویدیوی گنگستر شهر آمل، کاربران در فضای مجازی نسبت به این خبر واکنش نشان دادند.

در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۱ صفحه رسمی باشگاه نساجی در فضای مجازی بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن نوشته بود: «صدف صفرزاده را به استخدام خود در می‌آورد تا از توانایی او در امور فرهنگی بهره ببرد.» این اقدام باشگاه نساجی به منظور حمایت از این معلم که توسط اداره آموزش و پرورش مازندران به علت «پخش آهنگ گنگستر شهر آمل در کلاس» اخراج شده بود و همینطور حمایت از مردم ایران انجام گرفت. در متن بیانیه باشگاه فوتبال نساجی مازندران آمده است: «ضمن تبریک عید مبعث، باشگاه نساجی در راستای وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی، سرکار خانم صفرزاده، آموزگار قائمشهری که اخیراً به دلایلی مورد بی‌مهری قرار گرفته را به استخدام باشگاه در می‌آورد تا از توانایی او در امور فرهنگی بهره ببرد. باشگاه نساجی متعلق به مردم قائمشهر، مازندران و همه نقاط ایران است و وظیفه حمایت از مردم ایران را روی دوش خود می‌بیند و تا حد توان برای دستیابی به این هدف تلاش خود را ادامه خواهد داد.»

علی معلمی امام جمعه قائمشهر و عضو مجلس خبرگان از استان مازنداران ضمن انتشار متن نامه‌ای با اشاره به ابراز پشیمانی این معلم، از استاندار مازندران بازگشت وی را به سرکلاس خواستار شد. پس از انتشار این نامه نیز، اعلام کردند، با این درخواست موافقت شده و خانم صفرزاده از روز بعد سر کلاس حاضر خواهد شد.

انتشار فیلم عذرخواهی معلم قائمشهری

صدف صفرزاده در نهایت با انتشار ویدیویی از اقدام خود، ابراز ندامت و پشیمانی کرده و از مردم و خانواده دانش آموزان عذرخواهی کرد. او در این ویدیو اعلام کرده نه خود و نه خانواده‌اش دستگیر نشده و شایعات و اخبار منتشر شده در مورد وی صحت ندارد. به محض انتشار فیلم عذرخواهی، حواشی جدیدی منتشر شد که این فیلم اجباری بوده است.

انتقاد به حرکت معلم قائمشهری

واقعیت این است که کسی با شادی مخالف نیست و اتفاقا یکی از بزرگترین مشکلات سیستم آموزشی کشور این است که فضای مدارس غمگین است اما مسئله مهم اینجاست که چرا برای شادی بچه‌ها باید مبتذل‌ترین ترانه پخش شود؟ چه کسی به معلم اجازه داده ترانه‌هایی این‌چنین سخیف برای کودکان پخش کند. کافی است متن آهنگ را یکبار مرور کنید تا بدانید چه اتفاقی رخ داده است.

مسعود رفیعی طالقانی روزنامه‌نگار و منتقد فرهنگی در یادداشتی انتقادآمیز نوشته «اگر بنا باشد از نظرگاه کارشناسی، اجتماعی و روانکاوانه به ماجرا نگاه کنیم، این رفتار خانم معلم است که قابل نقد است. مگر می‌شود شما بردارید کودکانی را وادار کنید به اینکه یک ترانه سخیف را با هم بخوانند و شما هم بایستید جلوی آن‌ها و ادا و اطوار دربیاورید، بعد فیلم آن را ضبط کنید و لابد در پی آن هم باشید که در اینستاگرام لایک و کامنت جمع کنید، بعد من منتقد و روزنامه‌نگار اجتماعی بتوانم کار شما را تایید کنم؟!»

رفیعی طالقانی نوشته «ماجرا خیلی ساده است، این خانم معلم، کاری بسیار سخیف انجام داده و باید مسئولیتش را بپذیرد. البته سخیف بودن کار از منظر من، نه مربوط به ایجاد فضای شادی و شادمانی در کلاس است که متأسفانه یک عده با آن مشکل دارند، نه، من برعکس، هیچ مخالف شادمانی و شاد زیستن بچه‌ها نیستم بلکه آن را تشویق می‌کنم. موضوع، اما در این اتفاق، ابدا بحث شادی و این حرف‌ها نیست و نبود، موضوع این بود که این خانم معلم، کلاس درس و بچه‌های مردم را همچون ابزاری برای تولید محتوای بسیار سطحی و بد و زشت صفحات مجازی‌اش دیده بود و خب معلوم است که ما نمی‌توانیم و نباید با آن موافق باشیم.»

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 73314

ارسال نظر