مسمومیت دانش‌آموزان در ۵۰ مدرسه ایران | اسامی شهرها

موج مسمومیت سریالی دانش آموزان که چندین ماه پیش از قم شروع شده و به بروجرد و تهران رسیده بود حالا به شهر‌های بیشتری در سراسر کشور گسترش پیدا کرده است و مسئولان نیز همچنان در این خصوص اظهارات ضدونقیضی مطرح می‌کنند.

مسمومیت دانش‌آموزان در ۵۰ مدرسه ایران | اسامی شهرها

موج مسمومیت سریالی دانش آموزان که چندین ماه پیش از قم شروع شده و به بروجرد و تهران رسیده بود حالا به شهر‌های بیشتری در سراسر کشور گسترش پیدا کرده است و مسئولان نیز همچنان در این خصوص اظهارات ضدونقیضی مطرح می‌کنند.

برخی گزارش ها نشان می دهد  در ۵۰ مدرسه مسمومیت ها رخ داده است 

براساس گزارش‌ها، امروز نیز در مدارس برخی شهر‌های کشور از جمله در تهران، کاشان، تبریز، هفتگل(خوزستان)، نسیم شهر (تهران)، پرند (تهران) ،محلات(اراک)، همدان، پاکدشت، کرج، پرند، اسلامشهر، اصفهان، فارس، ارومیه، بهارستان، رشت، بجنورد، زنجان، لاهیجان، گرمی و مشگین شهر، شهریار، صفادشت و ... دانش‌آموزان مسموم شده‌اند.

همچنین گفته شده که والدین دانش‌‎آموزان و جمعی از شهروندان معترض در برابر ساختمان‌های آموزش و پرورش در برخی شهر‌های کشور از جمله تهران، کرمانشاه، اصفهان، اردبیل و ... تجمع کرده و خواستار رسیدگی به این حوادث شده‌اند.

برخی منابع خبری نیز مدعی حضور نیرو‌های امنیتی و بازداشت برخی معترضان شده‌اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان از بروز مسمومیت در ۲ مدرسه دخترانه در همدان و کبودرآهنگ خبر داد و گفت: ۳۳ دانش‌آموز در مدرسه علاقبندیان شهر همدان مسموم شدند که بیشتر آن‌ها مرخص شده و تعدادی تحت نظر هستند. تا این لحظه ۴۴ دانش‌آموز در مدرسه فاطمه‌الزهرا شهرستان کبودراهنگ دچار مسمومیت شدند که ۳۰ نفر ترخیص شده و ۱۳ نفر تحت نظر هستند.

مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان کوار استان فارس هم گفته یک کلاس دبیرستان دخترانه دچار مسمومیت شده‌اند. حال همه خوب است.

همچنین ۲۲ دانش‌آموز مدرسه شاهد نورالزهرا ارومیه نیز صبح امروز به‌دلایل نامعلوم مسموم شدند که به مراکز درمانی انتقال داده شدند.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان نیز گفته در پی گزارشی مبنی بر مسمومیت ۲۹ دانش‌آموز مدرسه دخترانه، ولی عصر آمبولانس به محل اعزام شد. مورد حادی وجود ندارد.

رئیس آموزش‌وپرورش لاهیجان هم گفت در ۲ مدرسه دخترانه کنار هم مسمومیت گزارش شده است. ۱۰ دانش‌آموز دچار سرگیجه شدند که حالشان خوب است.

به نوشته ایسنا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز از مسمومیت تعدادی دانش‌آموز دختر دبیرستانی در هفتکل در استان خوزستان خبر داد. هم‌اکنون مسمومیت ۱۰ دانش‌آموز دختر دبیرستانی در هفتکل گزارش شده است.

به نوشته فارس؛ مرضیه ولی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات اراک نیز گفت: ساعت ۱۱:۳۰ صبح امروز شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ تعدادی از دانش آموزان از یکی از مدارس دخترانه شهرستان محلات با علائم تهوع، سردرد و سرگیجه به بیمارستان مراجعه کردند که بلافاصله اقدامات درمانی لازم توسط تیم تخصصی انجام شد. خوشبختانه پس از انجام اقدامات درمانی و آزمایشات لازم، ۶ نفر ترخیص و ۲ نفر تحت نظر در اورژانس بستری شدند و در حال حاضر حال عمومی همه دانش آموزان مطلوب است. 

 گفته می‌شود ۲۸ نفر از دانش اموزان مدرسه کتابچی کاشان به بیمارستان اعزام شده‌اند.

روابط عمومی دادسرای پاکدشت از مسمومیت ۶۰ دانش‌آموز مدرسه امامت پاکدشت خبر داد و گفت: حال عمومی دانش‌آموزان مساعد است و تحقیقات برای شناسایی عامل این مسمومیت ادامه دارد.

آموزش‌وپرورش شهرستان‌های تهران اعلام کرد که فوت یک دانش‌آموز دختر در پاکدشت بر اثر مسمومیت دروغ است و صحت ندارد.

کاظم امیدی، مدیر آموزش و پرورش بهارستان ضمن تأیید مسمومیت برخی دانش‌آموزان در مدارس دخترانه نسیم‌شهر گفت: ۱۲ دانش‌آموز در پی مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز اعلام کرد: ۴۹ نفر از دانش آموزان یک مدرسه در تبریز و یک مدرسه در باسمنج با علائم مسمومیت مواجه و به بیمارستان منتقل شدند.

عامل مسمومیت؛ یک یا ترکیبی از چند گاز!

سیدمرتضی خاتمی، نائب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته است: بررسی‌های انجام شده توسط متخصصان، نمونه‌برداری‌ها و آزمایش‌های انجام شده نشان می‌دهد که عامل مسمومیت، استنشاقی است. عامل مسمومیت دانش‌آموزان ممکن است یک یا ترکیبی از چند نوع گاز باشد. گاز N ۲ موجود در این گروه، علائم و تظاهرات بالینی را توجیه نمی‌کند، ولی گاز‌های دیگری که در این محیط‌ها جداسازی شده‌اند علائمی منجمله بی‌حسی اندام را توجیه می‌کند. طبق شواهد بالینی افرادی که مسموم شدند، مسمومیت ناپایدار و زودگذر داشته و آزمایشات آنان طبیعی است، ولی در عین حال سبب بروز حالت تهوع، استفراغ، سرفه، تنگی نفس، سرفه و ... می‌شود.

خاتمی با اشاره به نگرانی جامعه به خصوص اولیاء دانش‌آموزان، خواستار شناسایی فوری عامل یا عوامل احتمالی حوادث اخیر در مدارس کشور شد و خاطرنشان کرد: سستی و مسامحه در این زمینه به هیچ عنوان قابل قبول نبوده و سلامت و آرامش روحی، روانی جامعه و حریم بانوان و علم‌آموزی باید با قوت و قدرت مورد حمایت جدی قرار گیرد.

در روز‌های گذشته نیز برخی مراجع تقلید از جمله آیت الله جوادی آملی ضمن انتقاد شدید از مسمومیت دانش آموزان، خواستار شناسایی و برخورد با عوامل این حوادث شده بودند.

ابراهیم رئیسی و برخی دیگر از مسئولان این مسمومیت‌ها را ادامه التهاب‌آفرینی دشمنان برای ایجاد بلوا و آشوب در کشور دانسته‌اند.

با این حال با گذشت بیش از دوم از آغاز این مسمومیت‌ها، اما تاکنون-براساس گفته مسئولان_ کسی در این خصوص بازداشت نشده است.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 75717

ارسال نظر