هشدار: بهزودی برای درمان باید به خارج از کشور برویم!
رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی میگوید: «اگر وضعیت همینگونه ادامه پیدا کند تا پنج سال آینده با فقر شدید پزشک در کشور مواجه میشویم. مردم در سالهای آینده باید برای گرفتن خدمات درماتی به کشورهای دیگر بروند.
رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی میگوید: «اگر وضعیت همینگونه ادامه پیدا کند تا پنج سال آینده با فقر شدید پزشک در کشور مواجه میشویم. مردم در سالهای آینده باید برای گرفتن خدمات درماتی به کشورهای دیگر بروند.
نظام سلامت با مشکلاتی از جمله هزینههای درمانی، مهاجرت کادر درمان، انصراف دستیاران پزشکی (رزیدنتها) و … مواجه است. هر کدام از اینها میتواند ضربه بزرگی باشد بر پیکره نظام سلامت و به دنبال آن وضعیت سلامتی و درمان بیماران در جامعه. موید علویان، رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران میگوید اگر سیاستها و روند مهاجرت پزشکان اینگونه ادامه داشته باشد در پنج سال آینده با کمبود شدید پزشک مواجه میشویم و باید برای برخی از خدمات درمانی به کشورهای دیگر برویم.
رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران وضعیت نظام سلامت در ایران را شرح میدهد.
اخیرا مهاجرت پزشکان از کشور بحثبرانگیز شده است. روند مهاجرت آنها در سالهای اخیر چگونه بود؟ چه تعداد از پزشکان درخواست گواهی گوداستندینگ داشتهاند و چند نفر از آنها مهاجرت کردند؟
درخواست گواهی گوداستندینگ تا سال ۹۸ زیر هزار نفر بود. سال ۹۹ تعداد درخواستها زیاد شد و به بیش از دو هزارتا رسید و در سال ۱۴۰۰ چهار هزار و ۳۰۰ مورد رسید. یعنی در سه سال تعداد درخواست گواهی گوداستندینگ چهار برابر شد. تعداد درخواستها در سه ماه ابتدایی سال جاری نیز بیش از سه ماه ابتدایی سال گذشته بود. با این روندی که پیش میرویم و مهاجرتهایی که صورت میگیرد، مردم در سالهای آینده شاهد این خواهند بود که برخی خدمات درمانی در کشور قابل ارائه نیست و باید در خارج از کشور این خدمات را بگیرند.
قطعا در کشور توزیع نامناسب پزشکان را داریم و از سوی دیگر به مرور با کمبود پزشک مواجه میشویم. چون مهاجرتها زیاد است. اگر این سیاستها ادامه پیدا کند در پنج سال آینده با فقر شدید پزشک در کشور روبهرو میشویم.
متاسفانه دولتها پشت سرهم آمدند و رفتند و چیزی جز شعار ندیدیم. هر موقع پزشک خانواده استقرار پیدا کرد، نظام پرداخت عادلانه شد، استانداردهای خدمات درست شد، میتوانیم بفهمیم در نظام سلامت ما تحول صورت گرفته است.
یک زمانی شخص برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت میکرد، ولی حالا اینگونه نیست. استاد دانشگاه که ۲۰ سال استاد است، قصد مهاجرت دارد. کسی که تخصص گرفته و زمینه کاری در کشور ندارد، میخواهد مهاجرت کند. این خطرناک است. بعضی از رشتههای تخصصی را اعلام میکنند به اندازه کافی داوطلب ندارد بعد میگویند تعداد دواطلبان را بیشتر کنید. بعضی مواقع میگویم ۳۰ سال دیگر ممکن است به ما بخندند و بگویند اینها که بودند و چه فکری داشتند!
افرادی در سطح تخصصی، فوق تخصصی و هیأت علمی که تازه کار هم نیستند و سالها سابقه دارند، مهاجرت میکنند. این خطر بزرگی است که برای ما ایجاد شده است
ارسال نظر