کدام داوطلبان آزمون‌های استخدامی می توانند از سهمیه استفاده کنند؟

یکی از شرایط احراز بومی بودن داوطلبان در آزمون استخدامی این است که شهرستان محل تولد، مندرج در شناسنامه داوطلب، با شهرستان مورد تقاضا یکی باشد.


کدام داوطلبان آزمون‌های استخدامی می توانند از سهمیه استفاده کنند؟

داطلبان آزمون‌های استخدامی برای استفاده از سهمیه بومی به منظور قرار گرفتن در اولویت پذیرش آزمون باید در زمان ثبت نام گزینه من متقاضی استفاده از اولویت بومی هستم را انتخاب کنند.

بومی یک شهرستان بودن در آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی به داوطلبی اطلاق می‌شود که متولد یا ساکن با سابقه ۱۰ سال سکونت در همان شهرستان محل تقاضا به استثنای شهر تهران و مراکز استان باشد.

 بومی بودن افراد احراز می‌شود؟

یکی از شرایط احراز بومی بودن داوطلبان در آزمون استخدامی این است که شهرستان محل تولد، مندرج در شناسنامه داوطلب، با شهرستان مورد تقاضا یکی باشد.

بر این اساس، با توجه به تغییرات تقسیمات کشوری در سال‌های مختلف در صورت اختلاف نظر یا ابهام در خصوص شهرستان محل تولد، با در نظر گرفتن موارد فوق ملاک عمل، نظر اداره کل ثبت احوال استان مرتبط خواهد بود.

در واقع استفاده از اولویت بومی از طریق سکونت به موجب تایید ساکن بودن و حداقل ۱۰ سال سکونت با ارائه استشهاد محلی ممهور به مهر نیروی انتظامی (پاسگاه یا کلانتری محل) در شهرستان مورد تایید خواهد بود.

همچنین داشتن گواهی تحصیل در دوره‌های تحصیلی ابتدایی و متوسطه (راهنمایی و دبیرستان نظام قدیم) در شهرستان محل مورد تقاضا با تایید اداره آموزش و پرورش شهرستان مربوطه می‌تواند به عنوان تمام یا قسمتی از سابقه ۱۰ سال سکونت به شرط ارائه استشهاد محلی مبنی بر تایید ساکن بودن فعلی فرد در شهرستان محل مورد تقاضا ملاک محاسبه قرار بگیرد.

افراد بومی شهرستانی به استثنای شهر تهران و مراکز استان متقاضی بهره مندی از اولویت بومی باید در زمان ثبت نام گزینه "من متقاضی استفاده از اولویت بومی هستم" را انتخاب کنند . در این راستا ارائه اصل فرم استشهاد محل سکونت برای برخورداری از اولویت بومی منحصرا برای داوطلبانی که بعد از اعلام نتایج آزمون برای مرحله بعدی استخدام به دستگاه‌های متقاضی معرفی می‌شوند ضروری است.

داوطلبان استخدام در زمان ثبت‌نام می‌توانند علاوه بر شغل محل و دستگاه اجرایی مورد تقاضا به عنوان انتخاب اصلی، یک محل دیگر را به شرط یکسان بودن شغل(سهمیه، جنسیت، شرایط احراز و...)، به عنوان اولویت دوم انتخاب نمایند.

دستگاه های اجرایی می توانند حداکثر تا ۶ ماه پس از اعلام نتیجه نهایی آزمون تا قبل از زمان برگزاری آزمون بعدی با هماهنگی سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان سنجش آموزش کشور در هر یک از شغل-محل هایی که داوطلب نداشته و یا افراد پذیرفته شده کمتر از نیاز دستگاه باشند.

از میان داوطلبان آزمون با در نظر گرفتن اولویت دوم داوطلبان و رعایت شرایط تعیین شده در شغل محل های مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام امتحان مشترک فراگیر برای دستگاه مورد نظر (اعم از داشتن حد نصاب، سهمیه، جنسیت)، به ترتیب نمرات فضلی در آزمون کتبی، نسبت به دعوت از افراد واجد شرایط جهت انجام سایر مراحل استخدامی اقدام کنند.

منبع: ایسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 78196

ارسال نظر