شکایت علیه تصمیم مزدی شورایعالی کار/آیا افزایش حقوق 27 درصدی کارگران اصلاح می شود ؟ /
محجوب دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: تصمیم صورت گرفته شده در مورد مزد و حقوق در سال ۱۴۰۲ از نظر ما متناسب با آنچه قانون گفته است نبوده و آنطور که باید تصمیمی اتخاذ نشد؛ لذا باید تلاشی در این زمینه دریغ نشود
محجوب دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: تصمیم صورت گرفته شده در مورد مزد و حقوق در سال ۱۴۰۲ از نظر ما متناسب با آنچه قانون گفته است نبوده و آنطور که باید تصمیمی اتخاذ نشد؛ لذا باید تلاشی در این زمینه دریغ نشود
دبیرکل خانه کارگر گفت: تصمیم صورت گرفته شده در مورد مزد و حقوق در سال ۱۴۰۲ از نظر ما متناسب با آنچه قانون گفته است نبوده و آنطور که باید تصمیمی اتخاذ نشد؛ لذا باید تلاشی در این زمینه دریغ نشود.
مراسم ضیافت افطاری خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران در محل این تشکل واقع در تهران با حضور جمعی از اعضا و بازنشستگان و کارگران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) با تبریک ایام عید نوروز و همزمانی آن با ماه مبارک رمضان گفت: فلسفه روزه و افطار در ماه مبارک رمضان توجه به فقرا و کوشش در راه پایبندی به این توجه است. بهار دلها زمانی است که این توجه به حداکثر برسد و هر روز سفرهای بیشتر از روز گذشته آن هم مملوء از برکت الهی داشته باشیم. ماه مبارک رمضان ماه یادآوری خانواده کارگرانی است که امروزه حتی نان شب برای افطار را ندارند. امروز نیز سفره خود را به نام کارگران مینامیم.
وی افزود: امروز ما به یاد سفره کارگران، سفره افطار خود را سبکتر در نظر گرفتیم تا یادمان باشد که مالک و صاحب اصلی سفره در جامعه ما صنف زحمتکشی است که ما آن را جامعه کارگری میدانیم و امروز از سفرهای کوچک برخوردار است.
نماینده ادوار پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: در سال همزمانی بهار قرآن و بهار طبیعت، نگرانی ما عموما در عرصه بازنشستگان و مستمریبگیران در سال جاری خواهد بود زیرا به این بخش امسال بیشتر آسیب خواهند دید. فعالیت و تلاش همکار ما آقای صادقی در بحث بازنشستگان دارند، در کنار کوشش سایر اعضای خانه کارگر و اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به نتیجه برسد و این تلاش در این جهت است که تصمیم صورت گرفته از سوی دولت در شورایعالی کار برای تعیین حقوق کارگران و بازنشستگان باطل شود.
محجوب تصریح کرد: تصمیم صورت گرفته شده در مورد مزد و حقوق در سال ۱۴۰۲ از نظر ما متناسب با آنچه قانون گفته است نبوده و آنطور که باید تصمیمی اتخاذ نشد؛ لذا باید تلاشی در این زمینه دریغ نشود.
علیه تصمیم مزدی شورایعالی کار شکایت تنظیم شده است
حسن صادقی گفت: تقاضای ما در دولت آقای رئیسی این است که قدرت خرید فروردین ماه را به کارگران بازگردانند. ما به دنبال افزایش حقوق نیستیم بلکه به دنبال افزایش قدرت خرید خویش به عنوان جامعه کارگری و بازنشستگی هستیم.
مراسم ضیافت افطاری خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران هفتم فروردین ماه در دفتر تهران این تشکل با حضور جمعی از اعضا و بازنشستگان و کارگران برگزار شد.
در این مراسم حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و معاون دبیرکل خانه کارگر) با تبریک ایام اخیر گفت: جامعه کارگری امسال واقعا با تصمیم دولت در زمینه افزایش حقوق کارگران متضرر شد. تصمیم دولت باز هم مانع رنگین شدن سفره کارگران شده و این درحالی است که باید شورایعالی کار قدرت خرید جامعه کارگری را مبتنی بر ابتدای سال ۱۴۰۱ حفظ کند. در سال ۱۴۰۱ قدرت خرید کارگران در ابتدای بهار ۲۸۳ دلار بود اما در پایان اسفندماه ۱۴۰۱ این قدرت خرید به ۱۲۲ دلار کاهش یافت.
وی افزود: تقاضای ما در دولت آقای رئیسی این است که قدرت خرید فروردین ماه را به کارگران بازگردانند. ما به دنبال افزایش حقوق نیستیم بلکه به دنبال افزایش قدرت خرید خویش به عنوان جامعه کارگری و بازنشستگی هستیم. در این راه قطعا از حقوق طبقه کارگر عدول نخواهیم کرد. ما اعتراضمان را در چهارچوب قوانین بالادستی و در راس آن قانون اساسی بیان خواهیم کرد و آن را از طریق قوه قضاییه و سایر قوا و سایر راههای مجاز پیگیری میکنیم.
صادقی تصریح کرد: حق امری گرفتنی است و اکتساب میشود. ما به دنبال حق ضایع شده جامعه کارگری هستیم و امیدواریم که خلاء قدرت جامعه کارگری با فقدان یا کمبود نماینده کارگری در سال آینده با حضور نمایندگان دلسوز جامعه کارگری در مجلس راه پیگیری را هموارتر کنیم. ما با همین مسیر تلاش میکنیم تا با یاری الهی حقوق جامعه کارگری را کسب کرده و حق را به حق دار برسانیم.
در ادامه این مراسم محمدصادق محسنی کبیر (مدیر اجرایی سازمان دارالقرآن خانه کارگر) با تبریک ایام عید نوروز و همزمانی آن با ماه مبارک رمضان گفت: در پایان سال گذشته خبری کام همه خانواده جامعه کارگری و بازنشستگان کشور را تلخ کرد و آن تصمیم شورایعالی کار مبنی بر افزایش حداقل دستمزد کارگران به اندازه ۲۷ درصد بود. این دولت که با شعار خدمت به ضعیفترین اقشار شروع به کار کرد امروز تصمیمی گرفته است که به زیان کارگران و سایر اقشار زحمتکش جامعه تمام شد. در این میان امیدواریم که عدهای در دولت در تجدیدنظر از این تصمیم قدم بردارند.
وی افزود: تقریبا از یک ماه پیش کمیته مزد شورای عالی کار با سه ضلع شرکای اجتماعی نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت شروع به کار کرده و برای تعیین سبد حداقل معیشت کارگری به بحث و مذاکره پرداختند. مطابق با ماده ۴۱ قانون کار ایران، شورایعالی کار موظف است تا باتوجه به تورم اعلامی بانک مرکزی دستمزد هرساله باید افزایش یابد. در تبصره دوم این قانون که مورد عنایت هیچ کدام از سه ضلع در عمل قرار نمیگیرد، آمده است که حداقل دستمزد باید تامین کننده حداقلهای معیشتی یک خانوار کارگری باشد که در اینجا منظور سبد حداقل معیشت خانوار ۳.۳ نفری است.
محسنی کبیر ادامه داد: معیارهای مختلفی برای تعیین سبد حداقل معیشت کارگری و رقم آن وجود دارد. بر مبنای گزارش مرکز آمار ایران که متولی تدوین گزارشات مربوطه برای شورای عالی کار است، هزینهیابیهایی انجام میشود. برای مثال در سال پایه ۱۳۹۵ فقط در بخش کالاهای خوراکی تا سال ۱۴۰۲ (یعنی تا امروز) طی کمتر از هفت سال ۹۰۹ درصد افزایش یافته است. بر مبنای همان سال پایه و محاسبات هزینه سبد معیشت کارگری برای بهمن ۱۴۰۱ خورشیدی ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان بود.
وی با اشاره به فشار دولت به شورایعالی کار گفت: دولت دستمزدی را مستقیم برای جامعه کارگری تعیین کرد که بازنشستگان متاثر از افزایش حقوق کارگران با این میزان افزایش ۲۷ درصدی، تنها میتواند هزینه خوراک را بدهد و سایر هزینهها را نمیتوان با آن در جامعه کارگری و بازنشستگی پوشش داد.
دبیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر با اشاره به ضرورت اعتراض جامعه کارگری و بازنشستگی به این تصمیم مزدی گفت: ما علاوه بر اعتراضی که به دولت با حضور آحاد جامعه کارگری و بازنشستگی خواهیم داشت، نسبت به این تصمیم شورایعالی کار و دولت شکایتنامهای را تنظیم کردیم که شاید بتوانیم روی تصمیم مزدی تاثیر بگذاریم
ارسال نظر