ماه رمضان 1402 چند روز است؟
تاریخ ماه رمبارک رمضان هر سال بین ۱۰ تا ۱۱ روز تغییر میکند و به عقب میآید؛ بنابراین چرخهی آغاز ماه رمضان با توجه به چهار فصل متفاوت است.
با توجه به اینکه تعیین ماه مبارک رمضان براساس تقویم قمری صورت میگیرد، بنابر تغییرات ماه قمری، مسلمانان امسال شاهد دو ماه رمضان خواهند بود.
به گزارش عرشه آلنیان، نهمین ماه قمری، ماه میهمانی خدا، ماه رحمت و مغفرت و برکت و بهار قرآن است که نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژهای دارد. تاریخ ماه رمضان به علت تفاوت تعداد روزهای سال قمری با تعداد روزهای سال شمسی در تقویم هجری شمسی در گردش است.
بیشتر بخوانید: حضور کم حجابها در مراسم شب قدر امسال + عکس
تقویم ما شمسی، اما ماه رمضان ماهی قمری است، به همین دلیل شروع ماه رمضان تاریخ هجری شمسی ثابتی ندارد و هر ساله در تقویم شمسی کشور در گردش است؛ زیرا تعداد روزهای ماه قمری ۳۵۴ روز و تعداد روزهای شمسی ۳۶۵ روز و در سال کبیسه ۳۶۶ روز است. به همین خاطر ماه رمضان سال ۱۴۰۲ یک بار در بهار و بار دیگر در زمستان همان سال رخ میدهد.
تاریخ ماه رمبارک رمضان هر سال بین ۱۰ تا ۱۱ روز تغییر میکند و به عقب میآید؛ بنابراین چرخهی آغاز ماه رمضان با توجه به چهار فصل متفاوت است.
بر این اساس در ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ نیز ماه رمضان بعدی آغاز میشود. در واقع امسال شاهد دو ماه رمضان خواهیم بود؛ یک بار در ابتدای سال، بار دیگر در پایان سال.
در ۷ سال آینده اتفاقات جالبی در ماههای قمری رخ میدهد که باعث داشتن دو ماه رمضان در یک سال هجری شمسی خواهد بود.
بر اساس تقویم گریگوری و محاسبات نجومی، سال ۲۰۳۰ شاهد رویدادی خواهد بود که تکرار نمیشود و آن این است که ماه رمضان دو بار خواهد بود. رمضان سال ۲۰۳۰ که مطابق با سال ۱۴۵۱ هجری است از ۵ ژانویه آغاز میشود و رمضان بعدی در همان سال ۲۰۳۰ در ۲۶ دسامبر است.
بر اساس محاسبات نجومی، مسلمانان در سال ۲۰۳۰، ۳۶ روز روزه خواهند گرفت که ۳۰ روز آن همان سال در ابتدای سال و ۶ روز در پایان آن سال خواهد بود.
این پدیده که دو بار ماه رمضان در یک سال تقویمی باشد، تا سال ۲۰۶۳ تکرار نخواهد شد. یعنی چرخهی ماه رمضان بعد از ۳۳ سال دوباره اتفاق میافتد یعنی در سال ۲۰۶۳.
ماه مبارک رمضان به عنوان بهترین ماه در اسلام شناخته میشود و رمضان یکی از چهار ماهی است که خداوند جنگ را در آن حرام کردهاست. همچنین گفته میشود علاوه بر نزول قرآن در این ماه، انجیل و تورات و صحف و زبور نیز در همین ماه نازل شده است. مسلمانان مهمترین شب سال را «شب قدر» میدانند. یکی از سورههای قرآن به نام سورهی قدر به توصیف این شب پرداخته است؛ اما در قرآن بهطور صریح به شماره شب آن در ماه رمضان اشاره نکرده است.
در این ماه مناسبتهای مختلفی وجود دارد: از جمله ده رمضان درگذشت خدیجه (س) همسر حضرت محمد (ص)، ۱۵ رمضان ولادت امام حسن مجتبی (ع)، ۱۷ رمضان معراج حضرت محمد (ص)، ۱۸ رمضان شب قدر، ۱۹ رمضان ضربت خوردن حضرت علی (ع)، ۲۰ رمضان شب قدر، ۲۱ رمضان شهادت حضرت علی (ع)، ۲۲ رمضان شب قدر.
ارسال نظر