خبر خوش درباره حقوق و بیمه بازنشستگان | بودجه اجرای کامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین شد

مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان جزئیات جدید همسان‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان و همچنین بیمه تکمیلی بازنشستگان را اعلام کرد.

خبر خوش درباره حقوق و بیمه بازنشستگان | بودجه اجرای کامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین شد

محسن ریاضی مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی کشور در شرایط کنونی بین ۶ تا هشت هزار میلیارد تومان در ماه کسری دارد، اظهار داشت: پیش‌بینی‌ها حاکی است که این رقم کسری نقدینگی در سال آینده به ۱۱ هزار میلیارد تومان در ماه خواهد رسید و موضوع کسری نقدینگی در سنوات آتی یک مشکل اساسی برای صندوق تأمین اجتماعی خواهد بود.‌

بیشتر بخوانید: خبر مهم درباره همسان‌سازی و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۱ | همکاری دولت و مجلس برای افزایش عادلانه حقوق بازنشستگان تامین احتماعی

او با اشاره به اینکه صندوق‌های بازنشستگی از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی محسوب می‌شوند، افزود: هم اکنون کسری نقدینگی صندوق از محل فروش دارایی‌های سازمان و اخذ وام ۲۰ تا ۳۰ درصدی از بانک رفاه تأمین می‌شود که هر چند مدت یک بار با بانک دارایی‌ها را تهاتر می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: خبر مهم درباره حقوق بازنشستگان | اجرای کامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۱ چقدر افزایش می‌یابد؟

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه صندوق‌های بازنشستگی مشکل اساسی دارد و دولت به عنوان متولی باید نگاه ویژه به این حوزه داشته باشد، ابراز داشت: مشکل تأمین اجتماعی در مقایسه با سایر صندوق‌ها این است که تأمین اجتماعی از دولت اعتبار کمکی نمی‌گیرد و نگاهی تبعیض آمیز در تأمین کسری وجود دارد.

ریاضی با اشاره به اینکه دولت و مجلس در بودجه سال آینده هیچ اعتبار مالی برای سازمان تأمین اجتماعی در نظر نگرفتند، خاطرنشان کرد: دولت باید به این صندوق برای انجام تعهدات سازمانی خود کمک کند زیرا تأمین اجتماعی حتی یک روز نمی‌تواند پرداخت‌ها را شامل مستمری‌ها و هزینه‌های درمانی، عقب بیاندازد و تبعات امنیتی دارد.

او با اشاره به اینکه دولت امسال برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان ۸۹ هزار میلیارد تومان تخصیص داد، اضافه کرد: در شرایط کنونی تا یک ماه آینده قرار است ۶۷ هزار میلیارد تومان بودجه باقیمانده را با تأخیر چند ماهه بودجه بدهند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه صندوق‌های بازنشستگی را در برنامه ششم توسعه در کنار محیط زیست و آب جزو چالش‌های کشور دانسته‌اند، اظهار داشت: در استان اصفهان تا آبان سال جاری نزدیک به ۱۸ هزار و ۴۰۰ نفر بیمه‌بیکاری از صندوق تأمین اجتماعی دریافت کردند.

ریاضی افزود: ۳۸۹ هزار نفر در استان اصفهان مستمری بگیر صندوق تأمین اجتماعی، نزدیک به ۱۱۰ هزار کارگاه تحت پوشش صندوق تأمین اجتماعی هستند و حدود یک هزار و ۱۲۴ نفر نیز این خدمات سازمان را ارائه می‌کنند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان یکی از چالش‌های اساسی این اداره را کسری نیروی انسانی دانست و گفت: در یک سال اخیر ۳۰۰ نفر از کارمندان اداره تأمین اجتماعی بازنشسته شدند که با برگزاری آزمون تنها ۱۰۰ نفر نیرو جدید در شعب مختلف استان جایگزین شدند.

او با بیان اینکه بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در استان اصفهان تحت پوشش صندوق تأمین اجتماعی هستند که ۷۰ درصد جمعیت جامعه را شامل می‌شود، ابراز داشت: تأمین اجتماعی اصفهان ۴۴ شعبه و ۱۶ کارگزاری در سطح در استان دارد که بیشترین تعداد شعبه در کشور محسوب می‌شود.

ریاضی تصریح کرد: فعالیت تأمین اجتماعی استان به لحاظ منابع (وصول حق بیمه) و مصارف (پرداخت مستمری، هزینه‌های خدمات درمانی و بیمه‌ای) ۸ تا ۱۰ درصد عملکرد سازمان کشوری را دارد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه ضریب پشتیبانی در صندوق‌های بازنشستگی و مستمر بگیری در این استان ۳.۷ درصد است، افزود: وقتی این ضریب به کمتر از پنج درصد برسد به معنای این است که صندوق‌های بازنشستگی به نقطه سر به سری منابع و مصارف رسیدند که آنها را به مرز ورشکستگی نزدیک می‌کند.

ریاضی تصریح کرد: ذهنیتی در کشور وجود دارد که سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان پولدار است درحالی این امر تا یکی دو دهه پیش موضوعیت داشت اما در شرایط کنونی هیچ صحت ندارد زیرا عمده مصارف صندوق‌های بازنشستگی هزینه مستمری است که به ۶۰ تا ۷۰ درصد می‌رسد و بقیه هزینه‌های درمان و اداری است و از سوی دیگر جمعیت صندوق‌ها هر ساله مستمری بگیر و ورودی جدید دارند.

او افزود: بنا به گزارش ستاد مرکزی تأمین اجتماعی که یک ماه و نیم پیش درباره وضعیت منابع و مصارف تأمین اجتماعی در استان به دست ما رسید، ۱۰۳ هزار میلیارد ریال در این مدت منابع داشتیم و ۱۲۲ هزار ریال مصارف مستمری‌ها، هزینه‌های بازنشستگی، بیمه‌ای و بازماندگی بوده است.

ریاضی با بیان اینکه ۳ هزارمیلیارد ریال بیمه بیکاری و ۱۱ هزار میلیارد ریال هزینه‌های درمان در استان اصفهان و هزینه‌های جاری اداره و پرسنل در ۴۴ شعبه به ۲ هزار میلیارد ریال بوده است، خاطرنشان کرد: مجموع مصارف این نهاد در استان در بازه هشت ماه امسال ۱۳۹ هزار میلیارد تومان بوده است.

او با بیان اینکه صندوق تأمین اجتماعی استان اصفهان در سطح کشور در هشت ماهه ابتدایی امسال ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان کسری داشته است، افزود: این هزینه‌هایی بوده که سازمان تأمین اجتماعی کشور برای مستمری و هزینه بیمه‌ای استان اصفهان کسری داده و پیش بینی می‌شود این مبلغ تا پایان سال به پنج هزار ۴۰۰ میلیارد تومان برسد؛ به بیان دیگر دخل و خرج سازمان تأمین اجتماعی پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تفاوت دارد.

سامانه ۱۴۲۰ تأمین اجتماعی پاسخگوی سوالات و شکایات مردمی است

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه شهروندان می‌توانند برای طرح سوالات در باره مسائل این حوزه و یا شکایات با سامانه ۱۴۲۰ تماس بگیرند، تصریح کرد: هر فردی که نیاز به مشاوره یا هرگونه شکایتی دارد می‌تواند به این سامانه مراجعه کند و سیستم به گونه‌ای طراحی شده که اگر فرد پاسخ خود را دریافت نکرد برای من مدیر استان پیامک می‌آید که جواب داده نشده است.

ریاضی خاطرنشان کرد: سامانه ۱۴۲۰ فرآیندی است که جامعه هدف می‌تواند پاسخ سوالات را دریافت و شکایات خود را مطرح کند و ما موظف به پاسخگویی هستیم.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان همچنین به حذف دفترچه‌های بیمه و بیمه تکمیلی بازنشستگان اشاره کرد و افزود: بازنشستگان بخشی از جامعه هدف ما هستند که به دلیل شرایط سنی و جسمی موضوع درمان آنها اهمیت بسیاری دارد که از ابتدای دهه ۹۰ بیمه تکمیلی آنان دنبال شده است.

تأمین اجتماعی ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی بازنشستگان را تقبل کرد

ریاضی با بیان این مطلب، خاطرنشان کرد: سازمان تأمین اجتماعی در سه چهار ماه اخیر پرداخت ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی بازنشستگان را تقبل کرده است و بازنشستگان تا پایان ماه بهمن برای ثبت نام بیمه تکمیلی فرصت دارند که به کانون‌های بازنشستگی خود مراجعه کنند.

او با اشاره به اینکه از سال گذشته اقدامات خوبی برای بازنشستگان شده است، اضافه کرد: کانون‌های بازنشستگی با همکاری بانک رفاه مبلغ ۷ میلیون تومان به بازنشستگان متقاضی وام ارائه کردند؛ البته سهمیه امسال تمام شده اما برای سال آینده با تعداد و مبلغ بالاتر این وام به بازنشستگان ارائه خواهد شد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه این سازمان برای بخشودگی جرایم باید حکم قانونی داشته باشد، تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۰ این مجوز به سازمان داده شد که در اردیبهشت و تیرماه انجام دادیم و خیلی از ابر بدهکاران را تعیین تکلیف کردیم.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان در پایان از بیمه دانشجویان و بیمه زنان خانه‌دار خبر داد و افزود: توافقنامه‌ای با امور دانشجویی وزارت علوم امضا شد که گسترش بیمه‌ای را داشته باشیم که بر اساس آن دانشجویان می‌توانند خود را بیمه کنند که شامل حق بیمه ۱۲ درصد، ۱۴ درصد و ۱۸ درصد می‌شود که افراد با استفاده از بیمه ۱۲ درصد با نرخ ۳۱۵ هزار تومان تحت پوشش قرار می‌گیرند و برای استفاده از خدمات درمانی نیز ۷۱ تومان می‌پردازند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 8146

ارسال نظر