درخواست از رئیسجمهور؛ شهرهای قرمز را تعطیل کنید
تیم اپلیکیشن ماسک دانشگاه صنعتی شریف نسبت به افزایش مجدد آمار مرگ روزانه مبتلایان کرونا هشدار داد
تیم اپلیکیشن ماسک دانشگاه صنعتی شریف نسبت به افزایش مجدد آمار مرگ روزانه مبتلایان کرونا هشدار داد و از رئیس جمهور درخواست کرد تا دستور تعطیلی ادارات، بانکها و فعالیتهای غیر ضروری در شهرهای قرمز را صادر کند.
بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت آمار فوت ناشی از ابتلا به کرونا چند روزی است که روند صعودی گرفته و باز هم سه رقمی شده است. وزارت بهداشت روز گذشته اعلام کرد که ۱۱۴ بیمار طی ۲۴ ساعت جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۴۸ نفر رسید.
حالا تیم اپلیکیشن ماسک دانشگاه صنعتی شریف که پیش از این مسئولیت اعلام رنگبندی شهرها نسبت به شیوع و کاهش بیماری در شهرهای کشور را عهدهدار بود در اطلاعیه نسبت به شیوع گسترده بیماری و افزایش آمار فوتیها هشدار داده و تعطیلی کامل در شهرهای قرمز را خواستار شدهاند. در اطلاعیه آنها آمده است:
آقای رئیس جمهور، عملکرد درخشان دولت سیزدهم در تامین سریع واکسن و بالابردن پوشش واکسیناسیون از مرگ هزاران نفر از هممیهنان جلوگیری کرد. اما طی چند روز اخیر، افزایش مجدد آمار مرگ روزانه مبتلایان کرونا، کام مردم را تلخ کرد.
بررسی آمار بستری و مرگ در سایر کشورها از جمله آمریکا، کانادا، انگلستان، فرانسه، استرالیا، ایتالیا، دانمارک، برزیل و غیره نشان میدهد ارتفاع قله بستری و مرگ موج جدید امیکرون چندین برابر بالاتر از دلتا است. این به دلیل سرعت بالای انتشار امیکرون و کاهش اراده بعضی کشورها در انجام تدابیر جدی و سختگیرانه بوده است. آمار واکسیناسیون نوبت اول، دوم و سوم در همهی این کشورها همطراز یا بالاتر از ایران است. این بدان معنی است که احتمالا ظرف چند هفته آینده ظرفیت بسیاری از بیمارستانهای کشور در پذیرش بیماران بدحال کرونا تکمیل میشود و آمار مرگ از وضعیت موجود هم فراتر میرود. روند ابتلای سرپایی در استانهایی که زودتر درگیر خیز ششم شدند کماکان افزایشی است؛ یعنی تا رسیدن به قله ابتلای خیز ششم هنوز چند هفته فاصله داریم. توجه فرمایید که قله بستری و مرگ چند هفته پس از قله ابتلا را میدهد. نزولی شدن سریعتر قله امیکرون در کشورهای اروپایی نمیتواند به منزلهی رسیدن سریع به قله در ایران هم تلقی شود چون جغرافیای وسیع و الگوی تراکم جمعیتی ایران بسیار متفاوت از کشورهای مسطح و پرتراکم اروپایی است. این موضوع با مقایسه موجهای قبلی ایران و اروپا به سادگی قابل ارزیابی است.
آقای رئیس جمهور، تعطیلی گستردهی شهرهای قرمز در خیز سوم کرونا (آبان و آذر ۹۹) توانست تنها ظرف ۹ روز پس از تعطیلی، روند بستری در شهرهای قرمز را نزولی کند. این امر، از بستری حدود ۵۰ هزار نفر و مرگ حدود ۷۵۰۰ نفر از هممیهنان جلوگیری کرد.
آقای رئیس جمهور، در خیز پنجم بیش از یک میلیون نفر بستری شدند و طبق آمار رسمی بیش از ۵۰ هزار نفر جان باختند. صرفا هزینه مادی درمان بستریشدگان چندین هزار میلیارد تومان بود که اگر تنها بخشی از این پول صرف حمایت از اقشار کمدرآمد و کسبوکارهای آسیبپذیر شود و در عوض فعالیت ادارات، بانکها، شرکتها و مشاغل غیر ضروری به مدت یک تا دو هفته در شهرهای قرمز تعطیل شود، از مرگ هزاران نفر جلوگیری خواهد شد. ضمن آنکه هزینههای مادی و معنوی ناشی از فوت مبتلایان، فراتر از حد تصور است.
آقای رئیس جمهور، تعطیلی ۵ روزه خیز پنجم کرونا (۲۵ تا ۳۰ مرداد امسال) زمانی اتفاق افتاد که عملا روند بستری در کشور از قله عبور کرده و نزولی شده بود. این بدان معنی است که این تعطیلی حدود دو هفته پس از نزولی شدن روند ابتلا اعمال شد و اثر بسیار کمی داشت. اگر همان تعطیلی، چند هفته زودتر و در زمان افزایش مبتلایان اعمال شده بود، از مرگ هزاران نفر جلوگیری میشد.
آقای رئیس جمهور، زمان به سرعت در حال سپری شدن است. بازبودن رستورانها در شرایطی که مردم ماسک را برمیدارند و کنار یکدیگر غذا میخورند، عدم تهویه حمل و نقل عمومی به خصوص مترو و اتوبوس به خاطر سرمای هوا و حضور مبتلایانی که آگاهانه یا نادانسته مجبورند به خاطر حضور در محل کار در کنار سایرین قرار بگیرند و در فضای بسته تنفس کنند، عدم تعویض هوای ادارات و شرکتها، ادامه فعالیتهایی نظیر انواع مراسم و جشنوارههایی که پیامی جز عادیانگاری برای مردم ندارد، و مثالهای فراوانی از این دست، کشور را به سمت آمارهای بالای ابتلا و مرگ در خیز ششم سوق میدهد. پروتکلهای ابلاغی به هیچ وجه نمیتواند جلوی سرعت بالای انتشار بیماری را بگیرد.
از جنابعالی صمیمانه تقاضا میکنیم تصمیم قاطعانه و عاجلانهای بگیرید و فعالیت ادارات، بانکها، شرکتها و مشاغل غیرضروری را به مدت یک هفته در تمامی شهرهای قرمز متوقف کنید. هزینههای مادی و معنوی ناشی از مرگ یا بستری افراد در موج ششم کرونا به مراتب بالاتر از هزینههای ناشی از توقف یکهفتهای فعالیتهای غیرضروری خواهد بود.
ارسال نظر