هشدار مهم درباره خطرات و بیماریهای ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه که مردم را تهدید میکند
جزئیات نتایج مطالعات محققان کشور در زمینه اثرات خشک شدن دریاچه ارومیه بر سلامت مردم و خطرات و بیماریهای ناشی از این مساله اعلام شد
نتایج مطالعات محققان کشور در زمینه اثرات خشک شدن دریاچه ارومیه بر سلامت مردم نشان از افزایش فشار خون و آسم دارد.
دکتر بهداد چهره نگار، مسئول وقت واحد مطالعات راهبردی ستاد احیای دریاچه ارومیه در سلسله نشستهای آینده پژوهشی برنامههای حفاظت و احیای دریاچهها و تالابهای کشور که به صورت وبینار در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، اولین مطالعات بینالمللی کانونهای گرد و غبار خاورمیانه را مربوط به سال ۲۰۱۲ دانست که در آن زمان در این مطالعات، دریاچه ارومیه به عنوان یکی از کانونهای گرد و غبار معرفی شد.
او با بیان اینکه در ایران نیز تبدیل شدن این منطقه به کانون گرد و غبار به تدریج برجسته شد، اظهار کرد: یکی از نگرانیها درباره این منطقه اثرگذاری گرد و غبار نمک دریاچه ارومیه بر سلامت مردم و دامها و جانوران بود که در این راستا مطالعاتی از سوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اجرایی شد.
چهره نگار اضافه کرد: نتایج به دست آمده از این مطالعات در سال ۸۴ تا ۹۴ افزایش پراکندگی جغرافیایی فشار خون را نشان داد، ضمن آنکه پراکنش جغرافیایی آسم نیز مشاهده شد.
به گفته وی، افزایش آمار تولد نوزادان با وزن کمتر از ۲.۵۰۰ گرم و پراکندگی انتشار میزان مرگ و میر از دیگر نتایج این بررسی بوده است.
مسؤول وقت واحد مطالعات راهبردی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به مطالعات انجام شده در این ستاد از سال ۹۳ تا ۹۷، گفت: از مهمترین مطالعات انجام شده میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
_ مطالعه ریزگردهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه با استفاده از فناوری سنجش از دور.
_ کانونیابی و پایش ریزگردهای استانهای آذربایجان غربی و شرقی با استفاده از شاخص فراوانی وقوع.
_ ارزیابی آماری و مکانی ارتباط بین پارامترهای هواشناسی.
_ شناسایی و اولویتبندی کانونهای ایجاد گرد و غبار در بستر و حریم دریاچه ارومیه.
_ امکانسنجی برآورد حد آستانه رطوبت خاک و سرعت باد برای وقوع گرد و غبار.
_ برآورد مصارف کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه و بررسی تغییرات پتانسیل تولید غبار در شرایط تغییر تراز دریاچه ارومیه با استفاده از سنجش از دور.
ارسال نظر