روش ثبت نام برای لاتاری گرین کارت امریکا |چطور نتایج لاتاری را بررسی کنیم؟

زمان ثبت نام لاتاری ۲۰۲۵ از ۴ اکتبر ۲۰۲۳ که به تاریخ کشور ایران معادل ۱۲ مهر ۱۴۰۲ است شروع خواهد شد و تا تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۲۳ که به تاریخ کشور ایران معادل ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.

روش ثبت نام برای  لاتاری گرین کارت امریکا |چطور نتایج لاتاری را بررسی کنیم؟

ثبت نام لاتاری به معنای شرکت در قرعه‌کشی یا تخصیص اعداد تصادفی برای فرصت برنده شدن در یک جایزه یا جایزه‌های مالی مختلف است. فرصت ثبت نام لاتاری معمولاً توسط ارگان‌ها یا سازمان‌های مختلفی ارائه می‌شود و برای شرکت در این برنامه ها باید معمولاً هزینه‌ای پرداخت کرد و اطلاعات شما را ثبت کرد. برای ثبت نام لاتاری یا قرعه‌کشی خاص، باید به سایت یا منبع مربوطه مراجعه کرده و دستورالعمل‌ها و شرایط ثبت‌نام را دقیقاً دنبال کرد. ثبت نام لاتاری گرین کارت آمریکا برای سال ۲۰۲۵ انجام می شود.

زمان ثبت نام لاتاری ۲۰۲۵

زمان ثبت نام لاتاری ۲۰۲۵ از ۴ اکتبر ۲۰۲۳ که به تاریخ کشور ایران معادل ۱۲ مهر ۱۴۰۲ است شروع خواهد شد و تا تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۲۳ که به تاریخ کشور ایران معادل  ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.

شرایط ثبت نام لاتاری

ممکن است شرایط ثبت نام لاتاری با انتشار دستورالعمل توسط کی‌ سی‌ سی تغییر کند به طور مثال در لاتاری ۲۰۲۱ داشتن پاسپورت الزامی بود اما در لاتاری ۲۰۲۲ شرط داشتن پاسپورت برداشته شد.

آمریکا یکی از محبو‌ب‌ترین مقاصد مهاجرتی در سرتاسر جهان است. داشتن گرین کارت آمریکا (که به طور رسمی به عنوان کارت اقامت دائم شناخته می‌شود) به شما این امکان را می‌دهد که به طور دائم در ایالات متحده آمریکا زندگی و کار کنید و افراد زیادی هر سال برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند. مراحلی که باید برای درخواست گرین کارت انجام دهید بسته به شرایط فردی شما متفاوت خواهد بود. اما چگونه می‌توان ثبت نام گرین کارت آمریکا را انجام داد؟ چه راه‌هایی برای دریافت گرین کارت وجود دارد؟ در این مقاله سعی می‌کنیم به این سوالات پاسخ دهیم.

گرین کارت یا کارت سبز چیست؟

گرین کارت در واقع یک ویزای مهاجرتی دائم برای ایالات متحده است. گرین کارت به دارنده‌ی آن این امکان را می‌دهد تا آزادانه محل کار و اقامت خود را انتخاب کند، به راحتی وارد کشور شود و از کشور خارج شود، با هزینه کمتر در ایالات متحده تحصیل کند و پس از چند سال به عنوان دارنده گرین کارت مزایای بیشتری کسب کند. همچنین بعد از گذشت سه تا پنج سال می‌توان آن را به شهروندی آمریکا نیز تبدیل کرد.

چطور می‌توان گرین کارت آمریکا گرفت؟

چندین مسیر مختلف وجود دارد که می‌توانید برای درخواست ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم در ایالات متحده آمریکا طی کنید، اما در نهایت همه درخواست‌ها به اداره مهاجرت و شهروندی ایالات متحده (USCIS) ارسال می‌شوند و مورد پردازش قرار می‌گیرند. پس از اینکه USCIS درخواست گرین کارت را تأیید کرد، از متقاضی اصلی گرین کارت دعوت می‌شود تا پرونده‌ی کنسولی خود را تکمیل کند. البته از سال 2004، درخواست گرین کارت باید به صورت آنلاین تکمیل و ارسال شود. الزامات پذیرش، فرآیندها و ویژگی‌های درخواست، زمان انتظار و هزینه‌ها بسته به روشی که برای گرین کارت گرفتن انتخاب می‌کنید متفاوت خواهد بود.

ثبت نام لاتاری گرین کارت

ساده ترین و البته رویایی‌ترین راه برای گرفتن گرین کارت، از طریق قرعه کشی گرین کارت یا همان لاتاری معروف است. وزارت امور خارجه ایالات متحده سالانه 55000 گرین کارت را از طریق این قرعه کشی اعطا می‌کند. هرچند که برای برنده شدن این لاتاری به مقدار زیادی شانس نیاز دارید، اما به هرحال در دسترس‌ترین راه برای هر کسی است که رویای زندگی در آمریکا را دارد. مردم هر کشور نیز شانس عادلانه‌ای برای برنده شدن لاتاری گرین کارت دارند زیرا هیچ کشوری بیش از 7% از کل گرین کارت‌ها را دریافت نمی‌کند. شرکت در لاتاری بسیار ساده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که در قرعه کشی آن که هر سال برگزار می‌شود شرکت کنید. اگر هم یکی از 55000 برنده خوش شانس سالانه شوید، می‌توانید برای گرین کارت درخواست دهید و به ایالات متحده مهاجرت کنید.

فرایند ثبت نام برای لاتاری گرین کارت، از دو سال قبل شروع می‌شود. یعنی به طور مثال، فرایند لاتاری سال 2023 از دو سال قبل یعنی سال 2021 شروع می‌شود. برای ثبت نام در این قرعه کشی هزینه‌ای نیاز نیست. تنها کافیست پاسپورت و مدرک تحصیلی دیپلم (دیپلم دوازده ساله) داشته باشید. البته در صورت نداشتن مدرک تحصیلی، می‌توانید جای آن را با دو سال سابقه کاری پر کنید. اگر برنده شوید، می‌توانید همسر و فرزندان زیر 21 سال خود را نیز به همراه خود ببرید.

سرمایه گذاری یا کار در آمریکا

رایج ترین انواع ویزا (غیر مهاجرت) آن‌هایی هستند که برای کار موقت در ایالات متحده آمریکا صادر می‌شوند. برای گرفتن گرین کارت از طریق کار چند گزینه‌ی مختلف وجود دارد. اینکه کدام ویزا مورد نیاز است بستگی به نوع کار و شرایط خاص دارد و هر مورد نیاز به ارزیابی جداگانه دارد. عوامل مهم هنگام تصمیم گیری در مورد ویزای کار عبارتند از صلاحیت‌ها، شهروندی، مدت اقامت برنامه ریزی شده و وابستگی به شرکت یا مجموعه شرکتی.

اگر می‌خواهید به طور دائم در ایالات متحده زندگی و کار کنید، باید برای ویزای مهاجرت در یکی از دسته‌های زیر اقدام کنید. علاوه بر این، این نکته را نیز در نظر بگیرید که درخواست برای اکثر ویزاهای کاری ایالات متحده یک فرآیند بسیار پیچیده و زمان بر است.

گرین کارت EB-۱

 برای این نوع شما باید یک فرد خاص با مهارت‌های برجسته باشید. این خاص بودن شامل موارد ویژه‌ای می‌شود که شرایط دقیقی نیز دارد که باید آن‌ها را چک کنید. به صورت کلی چنین روشی شامل سه دسته می‌شود. افراد دارای توانایی‌های خاص مانند برندگان جایزه‌های بزرگ (مدال المپیک، اسکار یا نوبل و ...) که نیازی به کارفرما ندارند و خودشان می‌توانند اقدام کنند، محققان و پژوهشگران برجسته و در نهایت مدیران اجرایی در سطح بین‌المللی می‌شود که در هر یک از این زیردسته‌ها نیز شرایط خاصی مد نظر خواهد بود.

گرین کارت EB-۲

 این روش نیز سه دسته بندی دارد. دسته اول افراد دارای تحصیلات تکمیلی هستند. این افراد علاوه بر مدارک مربوطه نیاز به پنج سال سابقه کار مرتبط نیز دارند. دسته دوم شامل افراد با توانایی‌های استثنایی است که باید مدارکی دال بر خاص بودن توانایی‌هایشان در فیلدهای مخلتلف تجاری یا هنری و حداقل ده سال سابقه کار ارائه دهند. در هر دو حالت کارفرمای شما در آمریکا باید فرم‌های مربوطه را تکمیل کند. دسته سوم نیز شامل افرادی است که در آمریکا کار می‌کنند و کار آن‌ها برای این کشور دارای منافع ملی است، مانند کمک‌های فوری پزشکی در مواقع بحران یا پرسنل نظامی. در این حالت الزامی برای ثبت نام گرین کارت آمریکا توسط کارفرما وجود ندارد و خودتان می‌توانید برای آن اقدام نمایید.

انواع گرین کارت آمریکا

گرین کارت EB-۳

 این گرین کارت برای کارگران ماهر، افراد حرفه‌ای (دارای مدارک تحصیلی مرتبط) و افرادی است که کار آن‌ها را کس دیگری نتواند به راحتی در آمریکا انجام دهد. اگر متقاضی این نوع گرین کارت باشید، باید پیشنهاد شغلی تمام وقت از یک شرکت آمریکایی که از شما حمایت مالی می‌کند را ثابت کنید و تمام الزامات گواهی کار را برآورده کنید.

گرین کارت EB-۴

 این گرین کارت برای به اصطلاح «مهاجران ویژه» است. این مهاجران ویژه شامل کارمندان مذهبی، نوجوان تحت آزار و خشونت، کارمند دولت آمریکا مقیم خارج از کشور، عضو ارتش ایالات متحده، یا مترجم مانند عراقی یا افغانی در ارتباط مستقیم با نیروهای آمریکایی، کارمند سازمان‌های بین‌المللی و مواردی از این قبیل می‌شود.

گرین کارت EB-۵

 با سرمایه گذاری و کار آفرینی در آمریکا می‌توانید از این گرین کارت بهره‌مند شوید. در این مورد نه به گواهی کار نیاز دارید و نه به پیشنهاد شغلی، اما شرایط مورد نیاز نیز به آسانی برآورده نمی‌شوند. برای مثال باید 1800000 دلار در حالت معمولی یا 900000 دلار در مکان‌هایی با نرخ بیکاری بالا سرمایه گذاری کنید، حداقل 10 شغل ایجاد کنید و نقشی فعال در مدیریت داشته باشید و البته یک برنامه کسب و کار جامع نیز داشته باشید.

ازدواج با یک آمریکایی/ به کمک خویشاوندی

گرین کارت آمریکا مبتنی بر خانواده، به اعضای خانواده شهروندان/ مقیم دائم ایالات متحده این امکان را می‌دهد که دارنده گرین کارت در ایالات متحده شوند. اگر همسر، والدین، فرزندان و خواهران و برادران شما شهروند ایالات متحده یا دارنده گرین کارت باشند، می‌توانید واجد شرایط دریافت گرین کارت مبتنی بر خانواده باشید که البته هرکدام از این حالات نیز شرایط مخصوص به خود را دارد. برخلاف کسانی که برای سایر انواع گرین کارت اقدام می‌کنند، برای متقاضیان گرین کارت خانواده محور، سوابق تحصیلی و سابقه اشتغال در نظر گرفته نمی‌شود و در پروسه‌ی اقدام برای گرین کارت تاثیری نخواهد داشت.

اخذ گرین کارت امریکا

افراد زیر به عنوان اعضای خانواده واجد شرایط محسوب می‌شوند:

همسر شهروند آمریکایی (IR-1)

فرزندان مجرد یک شهروند ایالات متحده که زیر 21 سال سن دارند (IR-2)

یتیمی که توسط یک شهروند آمریکایی در خارج از کشور به فرزندی پذیرفته شده است (IR-3)

فرزند یتیمی که در ایالات متحده توسط یک شهروند آمریکایی به فرزندی قبول می‌شود (IR-4)

والدین شهروندان ایالات متحده، در صورتی که فرزند شهروند ایالات متحده حداقل 21 سال سن داشته باشد (IR-5)

علاوه بر این‌ها بیوه یک شهروند ایالات متحده نیز در صورتی که حداقل برای دو سال با او ازدواج کرده باشد، به عنوان همسر طبقه بندی می‌شود و در عرض دو سال پس از فوت همسر خود می‌تواند برای دریافت گرین کارت اقدام کند. همچنین اگر ازدواجی که باعث ایجاد رابطه والد/فرزند قبل از رسیدن فرزند به 18 سالگی شده باشد، والدین ناتنی و فرزندان می‌توانند برای دریافت گرین کارت واجد شرایط شوند. نکته مهم این جاست که هیچ محدودیت سالانه‌ای برای کسانی که برای گرین کارت خانوادگی درخواست می‌کنند وجود ندارد، که آن را به مسیری مطلوب به سمت گرین کارت تبدیل می‌کند.

مواردی که در بالا ذکر شد مربوط به بستگان درجه یک می‌شد. اما به جز این‌ها موارد دیگری نیز می‌توانند در زیر دسته‌ی ویزاهای خانوادگی قرار بگیرند:

اولویت اول شامل فرزندان مجرد در هر سنی از شهروندان ایالات متحده

اولویت دوم خانواده شامل پسران و دختران مجرد که حداقل 21 سال سن دارند.

اولویت سوم شامل فرزندان متاهل یک شهروند آمریکایی

اولویت چهارم شامل خواهران و برادران شهروندان ایالات متحده‌ای که حداقل 21 سال سن داشته باشد.

تفاوت این بستگان با موارد قبلی در این است که در این حالت تعداد ویزاهایی که هر ساله داده می‌شود محدود است و متقاضیان ممکن است حتی برای چند سال نیز در مرحله انتظار باقی بمانند.

تحصیل در آمریکا

ورود به آمریکا با ویزای تحصیلی در واقع راه مستقیمی برای دریافت گرین کارت آمریکا نیست و صرفا با تحصیل نمی‌توانید ثبت نام گرین کارت آمریکا را شروع کنید. اما می‌توانید با روش‌های غیر مسقیم به این هدف برسید. برای مثال با اپلای آمریکا و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری، ازدواج یا اگر خوش شانس باشید، برنده شدن لاتاری گرین کارت.

سایر روش ها

شرایط خاص دیگری نیز می‌تواند منجر به دریافت گرین کارت شود، مانند پناهندگی و پناهجویی در خاک آمریکا که پس از یک سال ماندن می‌توان پرونده دریافت گرین کارت را باز کرده و پروسه‌ی آن را شروع کرد.

روش‌های مختلف و متنوعی برای دریافت گرین کارت آمریکا وجود دارد که هر کدام از آن‌ها هزینه و زمان مورد نیاز متفاوتی دارند. با دریافت گرین کارت می‌توانید از مزایی متنوعی بهره ببرید و اجازه زندگی و کار دایمی را در آمریکا به دست آورید. همچنین گرین کارت مسیری است که به گرفتن شهروندی و گرفتن پاسپورت آمریکایی منجر خواهد شد. با در نظر گرفتن شرایط و توانایی‌های خود می‌توانید بهترین روش‌ را برای خود انتخاب کرده و سفر خود را برای دریافت گرین کارت آمریکا آغاز کنید.

 

اولویت برندگان لاتاری گرین کارت در دریافت ویزا

گرین کارت آمریکا

همانطور که گفتیم اولویت دریافت ویزا برای برندگان لاتاری، به شماره کیس برنده لاتاری بستگی دارد. هر چه شماره کیس شما پایین‌تر باشد، برنده خوش شانس‌تری محسوب می‌شوید، چرا که فرآیند دریافت ویزای لاتاری شما سریع‌تر شروع خواهد شد و در نتیجه باید زودتر از بقیه، مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری و تکمیل فرم برندگان لاتاری ( DS-260 ) را شروع کنید.

چهار ماه پس از اعلام نتایج لاتاری و از ماه اکتبر، روند رسیدگی به پرونده برندگان لاتاری شروع می‌شود. وزارت امور خارجه آمریکا در مجله ویزای خود که ویزا بولتن نام دارد، هر ماه کارنتی کیس نامبرهای برندگان لاتاری را اعلام می‌کند.

کارنت شدن کیس نامبر شما به این معنی است، که در آن ماه می‌توانید منتظر نامه دعوت به مصاحبه برندگان لاتاری باشید.

اقدامات لازم بعد از اعلام نتایج لاتاری

از آنجایی که با اعلام نتایج لاتاری از سوی وزارت امور خارجه امریکا یا اداره مهاجرت پیامی برای شما فرستاده نمی‌شود، لازم است خود برای استعلام نتیجه به سایت اعلام نتایج مراجعه کنید. در صورت برنده شدن مراجعه و اطلاع به موقع از آن از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا برندگانی که مدارک خود را به موقع ارسال کنند، شانس بالاتری در دریافت ویزای امریکا خواهند داشت.

لازم به ذکر است که زمان مصاحبه لاتاری، برای برندگان آن دو سال بعد از زمان اعلام نتایج لاتاری خواهد بود.

ایالات متحده هر سال از میان خیل ثبت نام کنندگان، بیش از ۵۰ هزار نفر از ده‌ها کشور را به عنوان برنده لاتاری گرین کارت انتخاب می‌کند که این افراد پس از پر کردن فرم‌های مربوط، طی کردن فرآیندهای اداری، اثبات تمکن مالی و سلامت جسمانی و انجام مصاحبه در یکی از سفارتخانه‌ های امریکا می‌توانند به این کشور مهاجرت کنند.

در صورت موفقیت در اخذ ویزا و ورود به خاک کشور امریکا، برای افراد برنده و همراهانشان گرین کارت امریکا صادر خواهد شد. دارندگان گرین کارت امریکا، در صورت دارا بودن شرایط قانونی می‌توانند پس از پنج سال زندگی در این کشور برای اخذ تابعیت این کشور اقدام کنند.

اما لاتاری شرایط کلی دارد که در همه دوره های آن ثابت بوده است و در هیچ دوره ای این شرایط برداشته نشده است، برای مشاهده این شرایط مقاله شرایط ثبت نام لاتاری را مطالعه کنید.

زمان ثبت نام لاتاری

مراحل و مدارک مورد نیاز لاتاری آمریکا

در ادامه قصد آموزش جامع ثبت نام لاتاری را داریم. برای ثبت نام در لاتاری بایستی فرم های مربوط به شرایط خودتان حاوی اطلاعات فردی و تحصیلی  (مجرد، متاهل، مطلقه و بیوه) را تکمیل و به همراه یک قطعه عکس ارسال نمایید.

نام و نام خانوادگی متقاضی اصلی

جنسیت

تاریخ دقیق تولد مطابق پاسپورت یا شناسنامه

شهر و کشور محل تولد

آدرس کامل محل سکونت

اطلاعات تماس و آدرس ایمیل

میزان تحصیلات

شرایط تاهل

اطلاعات همسر و فرزندان در صورت لزوم

دقت داشته باشید که اطلاعات تمامی فرزندان یا فرزند خوانده های زیر ۲۱ سال و مجرد در قید حیات باید ذکر شود..

اگر فرزندتان بالای ۲۱ سال سن دارد، باید به تنهایی ثبت نام کند و نمیتواند زیر مجموعه شما باشد. اگر فرزندتان متولد آمریکاست یا گرین کارت آمریکا را دارد، اطلاعات ایشان را در فرم تان ننویسید.

در صورت هر گونه قصوری در ثبت نام اطلاعات همسر و فرزندانتان، حتی در صورت قبولی، کیس شما مردود خواهد شد.

یک قطعه عکس برای خود و تمامی همراهان. فراموش نکنید تمامی اعضای خانواده نیاز به عکس دارند. حتی نوزادی که چند روز از تولدش میگذرد.

شانس قبولی در لاتاری

در این بخش می خواهیم مواردی که باعث می شود، شانس شما یا احتمال قبولی در لاتاری را بالا میبرد نکاتی را ارائه دهیم. لازم به تذکر است که هر فردی می تواند به صورت سالیانه یک بار در لاتاری شرکت کند. هر شخصی حق دارد یک بار در قرعه کشی لاتاری شرکت کند و شانس خود را امتحان کند.

با ثبت نام مجدد در لاتاری، شانس خود را پایین آورده و سیستم امکان دارد شما را به عنوان فرد متقلب در لاتاری معرفی کند.

بنابراین هر فرد متقاضی فقط یکبار می تواند در لاتاری ۲۰۲۵ ثبت نام نماید (هر سال یکبار) و فقط دو گروه از افراد به طور قانونی می توانند شانس خود را افزایش دهند.

گروه اول افراد متاهل می باشند که می توانند یک ثبت نام دو شانسه داشته باشند به این صورت که یکبار فرد به عنوان متقاضی اصلی در نظر گرفته می شود و همسر و فرزندان او به عنوان همراه ثبت می شوند و یکبار هم، همسر فرد به عنوان متقاضی اصلی در نظر گرفته می شود و همسر و فرزندانشان به عنوان همراه ثبت می شوند.

گروه دوم نیز افراد مجرد زیر ۲۱ سالی هستند که موفق به دریافت دیپلم ۱۲ ساله شده اند که آن ها سه شانس برای ثبت نام دارند. دوشانس در فرم والدین و یکبار هم خود فرد به عنوان متقاضی اصلی می تواند ثبت نام نماید.

 

منبع: روزیاتو

دیگر رسانه ها

کدخبر: 85991

ارسال نظر