هشدار مهم به شهروندان گیلانی و مازندرانی درباره شیوع یک بیماری مرگبار | علایم اصلی تب شالیزار را بشناسید
بیماری تب شالیزار در استانهای مازندران و گیلان شیوع یافته است و افرادی که علایم ابتلا به این بیماری را دارند، باید هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
تب شالیزار در استانهای مازندران و گیلان شیوع یافته است. با افزایش کشتوکار شالی، حساسیت در شیوع تب شالیزار افزایش یافته است. بیماری باکتریایی تب شالیزار در استانهای مازندران و گیلان شیوع یافته است و افرادی که علایم ابتلا به این بیماری را دارند، باید هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید: شیوع بیماری عجیب و مرگبار «تب شالیزار» در مازندران حسابی جنجالی شد + علایم
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به فصل زراعی و خطر «تب شالیزار» برای کشاورزان گفت: شالیکاران رعایت نکات ایمنی و بهداشتی را در این فصل جدی بگیرند.
عقیل قلیپور، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفتگو با رسانهها به فصل زراعی در گیلان و خطر شیوع «تب شالیزار» اشاره کرد و گفت: بیماری «لپتوسپیروز» یا تب شالیزار یک بیماری باکتریایی است و در فصول کشاورزی و آغاز نشاء برنج در استانهای شمالی، به دلیل آلودگی آبها به فضولات جانورانی مانند موش، خرگوش، سگ و خوک شروع میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: شایعترین عوامل شیوع این بیماری تماس زخمهای باز با آب و خاک آلوده در زمان فعالیت در شالیزارها است؛ بنابراین شالیکاران زخمهای باز خود را مداوا کنند و مراقب انتقال بیماری از این طریق باشند.
قلیپور با اشاره به اینکه این باکتری از طریق ادرار حیوانات و جوندگان وارد آب میشود و میتواند چندین ماه در آب زنده بماند، اضافه کرد: علایم این بیماری مشابه بیماری آنفولانزا است و مبتلایان به آن، در ۹۰ درصد موارد پس از یک هفته بهبود خواهند یافت، اما ۱۰ درصد بقیه دچار عفونت شدید و نارسایی کلیوی میشوند.
او با بیان اینکه شالیکاران رعایت نکات ایمنی و بهداشتی را جدی بگیرند، گفت: کشاورزانی که علایمی مانند تب و لرز، درد شدید عضلانی، سردرد مداوم، تهوع، استفراغ، اسهال و حتی نارسایی کلیه دارند، سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
ارسال نظر