لزوم تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در مجلس | پیمانکاران و قراردادهای موقت حذف شوند
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری درباره امکان تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت و حذف شرکتهای پیمانکاری توضیحاتی ارائه کرد.
فتح الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری در خصوص لزوم تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت و حذف پیمانکاران از کارهای دولتی، عمومی و نیمه خصوصی گفت: طرح مجلس برای حذف پیمانکاران را به فال نیک میگیریم که البته باید زودتر از اینها این اتفاق میافتاد. ما سالیان سال پیگیر حذف پیمانکاران بودیم و معتقدیم اگر کارگران به طور مستقیم با کارفرمای اصلی قرارداد ببندند، بسیاری از مشکلات آنها حل خواهد شد.
بیات گفت: کارگری که با کارفرمای اصلی قرارداد میبندد بسیار زودتر میتواند به مطالبات خود برسد. در حال حاضر شرکت، کار را با برگزاریِ مناقصه به پیمانکار تحویل میدهد و زمانی که پیمانِ پیمانکار تمام میشود اگر پیمانکار حقوق کارگر را پرداخت نکرده باشد، کارگر به سختی میتواند به حقوق خود برسد و بسیار پیش آمده که کارگر در نهایت نمیتواند به حقوق خود برسد. معوقهی حقوقی و رد شدنِ لیست بیمهی ناقص از مشکلات عمدهی کارگران پیمانکاری است.
وی تاکید کرد: حذف پیمانکاران و همچنین حذف قراردادهای موقت در کارهایی با ماهیت مستمر باعث میشود که امنیت شغلی کارگران افزایش پیدا کند و با افزایش امنیت شغلی، امنیت معیشت و در پیِ آن بهرهوری و کیفیت محصولات و خدمات افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری گفت: امنیت شغلی باعث میشود کارگر انگیزهی بیشتری برای کار داشته باشد. حذف پیمانکاران و قراردادهای موقت در شرکتهای دولتی باید هر چه سریعتر آغاز شود و بعد به شرکتهای خصوصی نیز تعمیم پیدا کند. شرکتهای دولتی میتوانند به عنوان الگویی برای شرکتهای خصوصی باشند.
بیات در پاسخ به این سوال که آیا با وجود قدرتِ شرکتهای پیمانکاری، میتوان چشمانداز روشنی برای حذف شرکتهای پیمانکاری دید، گفت: اگر از جانب دولت و مجلس ارادهای برای این کار وجود داشته باشد حتما این اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر دولت و مجلس با هم همسو هستند و تضاد سختی با هم ندارند، امکان تحقق این امر وجود دارد.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری گفت: کارگران بخشهای مختلف به حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیتِ خود امیدوارند. ما نیز امیدواریم قوهی قضایه نیز همت کند تا دادنامهی ۱۷۹ دیوان عدالت اداری حذف شود و برای همیشه جلوی رشدِ روزافزونِ قراردادهای موقت در کارهای مستمرگرفته شود و امنیت شغلی برقرار شود.
بیات بیان کرد: بین کارگران رسمی و کارگر پیمانکاری تفاوت بسیاری وجود دارد و این تبعیضها کارگر را آزار میدهد که چرا دو نیرو در یک محیط از مزایای متفاوتی برخوردارند.
وی تاکید کرد: امروز کارگران نه امنیت شغلی دارند و نه امنیت معیشت. بنابراین تصمیم مجلس برای حذف پیمانکاران و حذف قراردادهای موقت میتواند کمک بزرگی به بخش بزرگی از کارگران کند.
ارسال نظر