خبر مهم آموزش‌ و پرورش درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان

وزارت آموزش و پرورش شعار ثبت‌نام سال تحصیلی جدید را اعلام کرد و درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس توضیحات جدیدی ارائه کرد.

خبر مهم آموزش‌ و پرورش درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان

وزارت آموزش و پرورش شعار ثبت‌نام سال تحصیلی جدید را اعلام کرد. وزارت آموزش و پرورش تکلیف ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس را مشخص کرد. وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل ثبت‌نام دانش‌آموزان را ابلاغ کرد. وزارت آموزش و پرورش درباره ثبت‌نام دوره پیش‌دبستانی برای دانش‌آموزان توضیحاتی ارائه کرد. 

بیشتر بخوانید: خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان دبیرستانی

بیشتر بخوانید: آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم داد

وزارت آموزش و پرورش شعار ثبت‌نام سال تحصیلی جدید را اعلام کرد و درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس توضیحات جدیدی ارائه کرد.

وزارت آموزش و پرورش

رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران گفت: توصیه می‌شود که دانش‌آموزان در دوره پیش‌دبستانی ثبت نام کنند اما هیچ الزامی در این‌باره وجود ندارد. هیچ ممانعتی نیز برای ثبت‌نام کودکانی که دوره پیش‌دبستانی را نگذرانده باشند، در پایه اول تحصیلی وجود ندارد.

رضا نجفی، رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران شعار ثبت‌نام سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ را «عدالت محوری و خانواده‌مداری» معرفی کرد و گفت: موارد اجرایی دستورالعمل ثبت‌نام در سال آتی تحصیلی مطابق با روال سال گذشته بوده و تغییری نداشته است.

نجفی در خصوص توزیع اعتبار کلاس‌های پیش دبستانی مناطق محروم و مدارس چندپایه سال تحصیلی آینده، اظهار کرد: ملاک و معیار گزارش سامانه «سیدا» است چراکه تمامی مدارس موظفند دانش‌آموزان پیش‌دبستانی را در این سامانه ثبت کنند و این ثبت اسامی در سال بعد به پایه اول منتقل می‌شوند.

رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران از کاهش تعداد کلاس‌های پیش‌دبستانی در سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ و نیز کاهش ورودی دانش‌آموزان پایه اول بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان ثبت احوال خبر داد و افزود: تعداد کلاس‌های پیش‌دبستانی در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برابر با ۲۷۲۰ بوده که در سال آتی پیش‌بینی می‌شود به ۲۶۳۰ کلاس تقلیل یابد؛ همچنین تعداد دانش‌آموزان کلاس اول در سال ۱۴۰۱ برابر با ۴۸ هزار و ۶۶۶ نفر بوده که بر اساس آمار ثبت احوال پیش‌بینی می‌شود در سال تحصیلی جدید به رقمی حدود ۴۴ هزار و ۸۰۰ دانش‌آموز برسد.

این مقام مسئول با بیان اینکه دوره پیش‌دبستانی شامل «پیش‌دبستانی اول و دوم» است، تصریح کرد: سن دانش آموزان برای ورود به پیش دبستانی یک از ۴ تا ۵ سالگی است که برای سال تحصیلی جدید شامل متولیدن اول مهرماه ۱۳۹۷ الی متولدین اول مهرماه ۱۳۹۸ می‌شود.

رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران  اضافه کرد: سن ورود به پیش دبستانی دوم از ۵ تا ۶ سالگی است که در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ شامل تمام متولیدن اول مهر ۱۳۹۶ تا اول مهر ۱۳۹۷ است که عموما بسیاری از خانواده‌ها «پیش‌دبستانی دوم» را انتخاب و ثبت‌نام می‌کنند.

رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران با اشاره به سنجش ورود دانش‌آموزان به مدارس، اظهار کرد: ۵۵ پایگاه سنجش در کل استان و ۳۳ شهر مازندران مستقرند که اقدامات آنان از آذرماه سال گذشته شروع شده و شهر به شهر اجرایی شده است.

نجفی افزود: با اجرای فرآیند سنجش، گواهی لازم را به دانش‌آموزان اعطا می‌شود، یعنی آنان دسته از کودکانی که بدون مشکل هستند به مدارس عادی و آنهایی که دارای مشکلات جسمی و حرکتی و یا بهره هوشی باشند به مدارس استثنایی و ثبت در سامانه «سیرت» ارجاع داده می‌شوند.

رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران  آمار کلاس‌های پایه اول استان مازندران را ۱۲۴۵ کلاس دولتی و ۶۷۲ کلاس غیردولتی اعلام و خاطرنشان کرد: چنانچه دانش‌آموزی دوره پیش‌دبستانی را نگذرانده و خواهان ثبت‌نام در پایه اول باشد، هیچ ممانعتی نباید برای ثبت‌نام این فرزندان در پایه اول شود و مدیران موظفند این دانش‌آموزان را شناسایی و بعدها کلاس آمادگی کارگاهی را برای آنان برگزار کنند.

این کارشناس آموزشی با بیان اینکه مازندران از استان‌هایی است که بیشترین ثبت‌نام پیش دبستانی در کشور را دارد، گفت: توصیه می‌شود که فرزندان در دوره پیش‌دبستانی ثبت‌نام کنند اما در عین حال هیچ الزامی در این باره وجود ندارد.

نجفی با تاکید بر این نکته که کل فرآیند پیش‌دبستانی به بخش خصوصی سپرده شده و آموزش‌وپرورش مازندران رأسا کلاس دولتی پیش‌دبستانی ندارد، افزود: ممکن است در برخی از شهرها دوره پیش‌دبستانی، ضمیمه دولتی باشد یعنی مدرسه‌ای با هماهنگی آموزش‌وپرورش کلاس خود را به بخش خصوصی اجاره داده باشد اما باز هم این موضوع زیر نظر بخش خصوصی است.

رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران در پاسخ به پرسشی مبنی بر وجود کلاس‌های چندپایه در مازندران اظهار کرد: کماکان کلاس‌ها و مدارس چندپایه با توجه به شمار و مقیاس دانش‌آموزی استان وجود دارد و برای برخی از آنها یک «مدیر-آموزگار» به منطقه ارسال شده و مدرسه را مدیریت می‌کند.

رئیس اداره ارزیابی عملکرد اداره‌کل آموزش‌ و پرورش مازندران با بیان اینکه به‌رغم چالش‌های موجود در استان هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود و معلمان از منابع مختلف تامین می‌شوند، گفت: مشکل کمبود نیروی انسانی همچنان در آموزش‌وپرورش وجود دارد اما از مسیرهایی همچون «خرید خدمات آموزشی» یا اعطای اضافه کار به همکاران آموزشی یا اشتغال به عنوان حق‌التدریس و یا بکارگیری نیروهای بازنشسته کارآمد، خلاءهای موجود برطرف می‌شوند.

بخشنامه جدید وزارت آموزش و پرورش به مدارس ابلاغ شد

دستورالعمل ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ از سوی سرپرست وزارت آموزش و پرورش به مدیران کل استانی‌ابلاغ شد.

به موجب این دستورالعمل فرایند ثبت‌نام در کودکستان‌ها آغاز شده و مدیران کودکستان‌ها موظف‌اند اطلاعات نوآموزان پیش‌دبستانی را در اسرع وقت و حداکثر تا پایان شهریورماه ۱۴۰۲ در سامانه‌های سنجش بدو ورود و سیدا ثبت کنند.

به موجب دستورالعمل ابلاغی ثبت‌نام مدارس از سوی رضا مراد صحرایی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش مقررات و ضوابط عمومی ثبت‌نام در کودکستان‌ها به شرح زیر است:

۱ - ثبت‌نام کودکان در کودکستان‌ها (دوره اول و دوم) بر اساس مفاد شیوه‌نامه «مدیریت و ساماندهی امور اجرایی کودکستان‌ها» انجام می‌شود.

۲- ثبت‌نام تمام کودکان در کودکستان‌ها در سامانه سیدا الزامی بوده و مسئولیت ثبت‌نام بر عهده مدیر کودکستان است.

- کودکستان‌هایی که مجاز به دریافت شهریه هستند باید بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اقدام کنند.

۳- آموزش و پرورش کودکان از تولد تا پایان شش‌سالگی بر مبنای اساسنامه سازمان ملی تعلیم تربیت کودک به دو دوره سه‌ساله تقسیم می‌شود. سن ثبت‌نام کودکان از تولد تا پایان شش‌سالگی به شرح جدول ذیل انجام می‌شود:

وزارت آموزش و پرورش

۴- مدیران کودکستان‌ها موظف‌اند اطلاعات نوآموزان پیش‌دبستانی را در اسرع وقت و حداکثر تا پایان شهریورماه ۱۴۰۲ در سامانه‌های سنجش بدو ورود و سیدا ثبت کنند.

- مدیران مدارس، نوآموزان بدو ورود به پایه اول دبستان فاقد تجربه پیش‌دبستانی را شناسایی کنند تا مناطق در اسرع وقت برای برگزاری کلاس‌های آمادگی در بهار و تابستان ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی کنند.

- به‌منظور پیشگیری از تداخل برنامه آموزش‌های آمادگی پیش‌دبستانی کوتاه‌مدت اضطراری و جبرانی، با آغاز سال تحصیلی شایسته است به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که تداوم یادگیری و کلاس‌های آمادگی بهار و تابستان ۱۴۰۲ و نیز پیش‌دبستانی ویژه آموزش و مداخله بهنگام حداکثر در نیمه اول شهریور ۱۴۰۲ به اتمام برسد.

۵- با توجه به لزوم ساماندهی بهنگام کودکستان‌های دایر در مدارس دولتی (کودکستان ضمیمه)، فرآیند مزایده و واگذاری فضاهای مازاد مدارس دولتی به مؤسسان کودکستان غیردولتی دارای مجوز تأسیس تطبیق یافته از سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک به نحوی در بهار و تابستان انجام شود که فرصت کافی برای انجام تبلیغات و ثبت‌نام نوآموزان وجود داشته باشد.

۶- تمامی نوآموزان پیش‌دبستانی در طول سال تحصیلی ملزم به شرکت در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی مطابق دستورالعمل اجرایی ابلاغی برنامه سنجش هستند. کودکان پیش‌دبستانی که موردسنجش قرار گرفته و تأیید شده‌اند در سال بعد نیازی به گذراندن سنجش بدو ورود به دبستان ندارند.

 - با توجه به اینکه نوآموزان دو سال قبل از دبستان در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و برخی از آنها دیرآموز تشخیص داده می‌شوند، برنامه‌ریزی برای آموزش و مداخله بهنگام در طی سال تحصیلی برای این نوآموزان ضروری است.

۷-  به استناد بند یک ماده واحده «تعیین گستره مجاز اقدامات سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک برای ایجاد تسهیلات و حمایت از توسعه کمی و کیفی جامعه هدف» مصوب پنجمین جلسه هیئت‌امنای سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک مورخ (۱۴۰۱/۱۰/۱۱)، نرخ بیمه حوادث و مازاد نوآموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک خواهد بود.

۸- موسساتی که وضعیت خود را با قوانین و مقررات ناظر بر سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در مهلت مقرر قانونی تطبیق نداده‌اند اجازه فعالیت و ثبت‌نام در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ را ندارند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 89883

ارسال نظر