خطر در کمین پایتخت | آخر هفته سختی در پیش است!

هواشناسی تهران چندین وضعیت هشدار در خصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی، سیل و طوفان صادر کرد و به شهروندان هشدار داد.

خطر در کمین پایتخت | آخر هفته سختی در پیش است!

هواشناسی تهران نسبت به وقوع طوفان و وزش باد شدید و سایر مخاطرات جدی به شهروندان هشدار داد. هواشناسی تهران با صدور چند اطلاعیه، نسبت به طوفان، وزش باد شدید، رگبار و رعدوبرق و احتمال تگرگ به شهروندان تهرانی هشدار داد. هواشناسی تهران چندین وضعیت هشدار در خصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی، سیل، تندباد و طوفان صادر کرد و به شهروندان هشدار داد. بر اساس اعلام هواشناسی تهران، تهران از امروز طوفانی می‌شود و با توجه به وقوع سیل باران‌های سیل‌آسا، احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها وجود دارد.
هشدار هواشناسی تهران

هشدار مهم هواشناسی تهران و آماده‌باش در پایتخت

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران گفت: ساکنان شمال شرق استان تهران از رودخانه ها فاصله بگیرند.

حامد یزدی مهر، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در جمع خبرنگاران از صدور هشدار قرمز تشدید فعالیت سامانه بارشی توسط سازمان هواشناسی خبر داد و اظهار داشت: بنا بر این هشدار از مردم می‌خواهیم به طور جدی از اتراق کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران با بیان اینکه طبق پیش بینی هواشناسی برای امروز پنج شنبه ۱۸ خرداد احتمال وقوع رگبار و رعد و برق، بارش بارش و تگرگ و طوفان و وزش باد خیلی شدید مورد انتظار است گفت: از مردم عزیز به خصوص ساکنان شمال شرق استان تهران به ویژه فیروزکوه نشینان می‌خواهیم در ارتفاعات و زیر درختان و قرار نگیرند و کنار بستر و حریم رودخانه نباشند.

یزدی مهر در ادامه با بیان اینکه بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، آبگرفتگی معابر بصورت گسترده، انسداد راه‌های روستایی و اختلال در جاده‌ها از مخاطرات این سامانه بارشی است افزود: امکان تخریب سازه‌های موقت و سبک در اثر وزش نیز وجود دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران بر بازگشایی کانال‌ها و آبروهای درون و برون شهری تاکید کرد و عنوان داشت: طبق ابلاغیه‌هایی دستگاه‌های اجرایی و امداد رسان و ستاد مدیریت بحران در آماده باش کامل هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران بیان داشت: توصیه اکید مدیریت بحران به همه شهروندان اجتناب از سفرهای برون شهری، اجتناب از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خروج شهروندان از تفرج گاه‌ها و سکونت گاه‌های واقع در حریم و بستر رودخانه است.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به اینکه در بارش‌های اخیر با آبگرفتگی هایی در فیروزکوه مواجه هستیم، گفت: از مردم می‌خواهیم مطلقاً برای گردش به فیروزکوه و شمال شرق استان تهران سفر نکنند چرا که علاوه بر مخاطرات مذکور تمامی مراکز گردشگری منطقه به علت احتمال وقوع سیل تعطیل شده است.

هشدار هواشناسی تهران درباره نفوذ سامانه بارشی و طوفان در پایتخت

روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای تهران نسبت به بارش باران و احتمال بالا آمدن آب رودخانه‌های استان طی روزهای پنجشنبه و جمعه( ۱۸ و ۱۹ خرداد) هشدار داد.

با توجه به هشدار سازمان هواشناسی کشور و بر اساس هشدار نارنجی رنگ این سازمان مبنی بر نفوذ و تشدید فعالیت سامانه بارشی در روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۸ و ۱۹ خرداد ماه) در استان‌های تهران و البرز، رگبار، رعدوبرق، بارش تگرگ، وزش باد شدید موقت و در نقاط مستعد گرد و غبار پیش‌بینی شده است که احتمال آب گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب و طغیان رودخانه‌ها وجود خواهد داشت.

گفتنی است، با توجه به فعالیت این سامانه بارشی و احتمال بالا آمدن آب رودخانه‌ها از هموطنان تقاضا می‌شود در روزهای مذکور از توقف و تردد در اطراف رودخانه‌ها و مسیل‌ها بپرهیزند و به هشدارها و توصیه‌های ایمنی توجه نموده و مراقبت‌های لازم را به عمل آورند تا هیچ گونه خسارت جانی و مالی متوجه آنها نگردد.

همچنین شهروندان و گردشگران از هرگونه تردد، استقرار و تجمع در حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌ها، دریاچه سدها و دیگر تأسیسات آبی پر خطر و کوهنوردی خودداری نموده و به بنرهای هشدار سیل در حاشیه رودخانه‌ها و محل‌های ورودی مکان‌های گردشگری که توسط این شرکت نصب شده است، توجه ویژه ای داشته باشند.

هشدار طوفان و تندباد هواشناسی تهران

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی ناپایداری‌های جوی در ۱۴ استان از وزش باد شدید، احتمال طغیان رودخانه‌ها و سقوط سنگ در مناطق کوهستانی خبر داد.

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز در ساعات بعدازظهر و اوایل شب در استان‌های ساحلی دریای خزر، شمال غرب،‌ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز و زاگرس مرکزی، بخش‌هایی از استان‌های قم، اصفهان، یزد، کرمان،‌فارس، سیستان و بلوچستان و به‌تدریج خراسان شمالی افزایش ابر،‌رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد گردوخاک و تگرگ روی می‌دهد.

فردا همین شرایط علاوه بر مناطق ذکر شده در برخی مناطق استان‌های غربی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را در برمی‌گیرد. روز جمعه در غرب، شمال  غرب، غرب سواحل دریای خزر و دامنه‌های جنوبی البرز جو آرام همراه با افزایش نسبی دما پیش‌بینی شده است.

روز جمعه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب در ارتفاعات اصفهان، شمال شرق فارس، یزد، کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و ارتفاعات البرز مرکزی رشد ابر، رگبار و رعدوبرق پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

شنبه هفته آینده در برخی مناطق شمال غرب، دامنه‌ و ارتفاعات البرز مرکزی و استان‌های قم، مرکزی، اصفهان، شمال شرق فارس، یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان و یکشنبه در شمال غرب، دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز، بخش‌هایی از مرکز و جنوب شرق کشور به‌ویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رشد ابرهای همرفتی، رگبار، رعدوبرق، وزش باد موقتی همراه با گردوخاک روی می‌دهد.

تا روز پنجشنبه در استان‌های قزوین، البرز، تهران و قم در ساعات بعدازظهر تندباد لحظه‌ای و خیزش گردوخاک و تا روز جمعه در نوار شرقی و جنوب غرب کشور در برخی ساعات وزش باد شدید همراه با گردوخاک و کاهش دید روی می‌دهد. طی امروز و فردا به دلیل نفوذ هوای خنگ در نوار شمالی کشور کاهش نسبی دما روی می‌دهد.

طی فردا و تا ظهر جمعه خلیج‌فارس و دریای عمان و تا پنجشنبه دریای خزر مواچ و متلاطم است.

توصیف سامانه: تداوم فعالیت سامانه بارشی و رشد ابرهای همرفتی (بویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب)

زمان پایان: جمعه 1402/03/19

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نواحی مستعد خیزش گرد وخاک و احتمال تگرگ

منطقه اثر:

چهارشنبه 1402/03/17: گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، شمال لرستان، همدان، شمال ایلام، شرق کرمانشاه، اصفهان، یزد، کرمان، شمال شرق فارس و ارتفاعات و دامنه سیستان و بلوچستان و هرمزگان.

پنجشنبه 1402/03/18: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، لرستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، سمنان، اصفهان، شمال شرق فارس، یزد، نیمه شمالی کرمان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و ارتفاعات هرمزگان.

جمعه 1402/03/19: مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، خراسان جنوبی، اصفهان، کرمان، یزد، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، ارتفاعات هرمزگان، البرز و تهران.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، لغزندگی جاده‌ها، جاری شدن روان‌آب، احتمال طغیان رودخانه‌ها، صاعقه، در برخی مناطق خیزش گردوخاگ، کاهش دید و محدودیت در فعالیت‌های کشاورزی.

توصیه: اجتناب از اسکان در بستر مسیل‌ها، احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفرهای برون‌شهری، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها.

 توصیف سامانه: تشدید ناپایداری محلی و رشد ابرهای همرفتی (بویژه درساعات بعدازظهر و اوایل شب)

زمان پایان: چهارشنبه 1402/03/17

نوع مخاطره: رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نقاط مستعد گردوخاک و تگرگ

منطقه اثر:

چهارشنبه 1402/03/17: اردبیل، آذربایجان شرقی، شمال آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، البرز، مرکزی، تهران، قم، ارتفاعات و دامنه در استان‌های گیلان، مازندران، غرب گلستان، سمنان و کرمان.

اثر مخاطره: آب‌گرفتگی معابر عمومی و جاری شدن روان‌آب، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه ها و مسیل‌ها، صاعقه، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.

توصیه: اجتناب از هرگونه تردد و توقف در حاشیه رودخانه ها و مسیل‌ها، احتیاط در سفرهای بین‌شهری، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، رعایت فاصله از ساختمان‌های در دست ساخت یا نیمه‌کاره، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی و پارک خودروها در مناطق مسقف.

توصیف سامانه اول: افزایش وزش باد جنوب غربی و افزایش ارتفاع امواج

زمان پایان: شب پنج‌ شنبه 1402/03/18

نوع مخاطره: افزایش وزش باد جنوب غربی با سرعت 26 نات و ارتفاع امواج در ساحل و دور از ساحل 1.5 متر

منطقه اثر: تنگه هرمز و دریای عمان و مناطق ساحلی استان بوشهر در خلیج فارس

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناگران، آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی و قفس‌های پرورش ماهی، خسارت به قایق‌ها و شناورهای کوچک و اختلال در تردد دریایی شناورهای سبک،صیادی و مسافربری.

توصیه: منع شنا و تفریحات دریایی، اتخاذ تمهیدات لازم در تردد دریایی به ویژه تردد با شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافربری و کشتی‌های تجاری فعالیت‌های دریایی فراساحل و در صورت لزوم خودداری از تردد شناورهای سبک.

توصیف سامانه دوم: شکل‌گیری کم‌فشار حاره‌ای در شمال اقیانوس هند زیر مدار ۱۴ درجه

زمان پایان: دوشنبه 1402/03/22

نوع مخاطره: پتانسیل شکل گیری کم فشار حاره‌ای زیر مدار 14 درجه در موقعیت 11 درجه شمالی و 66 درجه شرقی در فاصله حدود 1700 کیلومتری از سواحل چابهار و وزش بادشدید و طوفانی شدن دریا در منطقه شکل‌گیری طوفان.

منطقه اثر: شمال اقیانوس هند و دریای عرب.

اثر مخاطره: غرق شدن کشتی‌ها و شناورهای تجاری و ماهیگیری در منطقه فعالیت طوفان.

توصیه: خودداری از تردد کشتی های تجاری و لنج‌های ماهی گیری در منطقه شمال اقیانوس هند و دریای عرب، پیگیری اخبار هواشناسی و هشدارهای رسمی صادر شده توسط سازمان هواشناسی کشور و اداره کل هواشناسی استان.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 91091

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر