وضعیت اورژانسی آب تهران در پنجمین روز | وزیر نیرو کجاست؟
قطعی آب در تهران در حالی وارد پنجمین روز خود شده که سه روز نخست واکنشی از سوی آبفا و وزارت نیرو نداشت و دوشنبه یعنی در چهارمین روز هم قرار بود این بحران بعد از چند ساعت رفع شود. این در حالیست که شرکت آبفا پاسخگوی شهروندان نیست.
قطعی آب و برق گسترده در روزهای اخیر موجب مشکلات بسیاری برای شهروندان شده است. قطعی آب در بسیاری از شهرهای ایران گزارش شده است. قطعی آب بدون اطلاعیههای قبلی به صورت مکرر و گسترده در کشور افزایش یافته است؛ علاوه بر قطعی آب، قطعی برق نیز بر مشکلات شهروندان افزوده است. برخی مقامات و مسئولان در شهرهای مختلف در خصوص قطعی آب و برق گسترده توضیحاتی ارائه کردند.
شرکت آب و فاضلاب در خصوص قطعی آب در شهرهای مختلف کشور چند اطلاعیه صادر کرد.
اکوایراننوشت قطعی آب در تهران در حالی وارد پنجمین روز خود شده که سه روز نخست واکنشی از سوی آبفا و وزارت نیرو نداشت و دوشنبه یعنی در چهارمین روز هم قرار بود این بحران بعد از چند ساعت رفع شود. این در حالیست که شرکت آبفا پاسخگوی شهروندان نیست.
آب در برخی مناطق تهران از روز جمعه با افت فشار و قطعی مواجه شده و تا دیروز - دوشنبه ۲۲ خرداد - اطلاعرسانی در این باره توسط مسئولان آبفای تهران صورت نگرفته بود.
دیروز خبرها از قطعی آب در مناطق مرزداران در غرب تهران و شهرآرا و پاتریس در ستارخان، پونک، محدوده دانشگاه شهید بهشتی، شهرآرا در شادمان و دیگر محلههای غربی تهران حکایت داشت.
به گفته تعدادی از شهروندان، علت این اتفاق وقوع سیلاب در روز جمعه است که پس از تخریب بخشی از جاده چالوس، تونلهای این مسیر گلآلود شدند و بخشی از این گل به سد کرج منتقل شده که در نهایت منجر به آلوده شدن آب سد کرج و از کار افتادن توربینهای این سد شد.
طبق صحبتهای یکی از کارشناسان مدیریت منابع آب و مطلع از وضعیت آب سد کرج، «در سیلابهای اخیر زمین لغزشی در حاشیه بستر رودخانه کرج رخ داد و تودهای عظیم از سنگلاخ و کلوخه، از بدنه کوه کنده شد، لغزید و بستر رودخانه کرج را مسدود کرد.»
آنطور که این کارشناس دیروز به اکوایران گفته بود، طول این توده را ۳۰۰ متر و عرض آن را حدود ۲۰۰ متر است که در مقابل سد تخریب شد و ابعاد هر کدام از سنگلاخها نیز به اندازه یک خودرو سواری بود.
براساس اظهارات این کارشناس مدیریت منابع آب، زمانی که بستر رودخانه کرج با حجم زیاد آوار مسدود شود، آب نمیتواند از سد کرج به پاییندست انتقال پیدا کند که به از دسترس خارج شدن سامانههایی که آب غرب و شمال غرب تهران را تامین میکنند، منجر شد.
این کارشناس با اعلام اینکه در سیلاب اخیر با اتفاق عجیبی روبرو شدند: علاوه بر اینکه توده جلوی آب را گرفته بود، ماشینآلات نیز امکان حرکت نداشتند که این اتفاق حدود ۱۰۰ هزار مشترک را با مشکل مواجه کرد.
در حالی که دستکم از دیروز - دوشنبه ۲۲ خرداد - آب تهران علاوه بر مناطق غربی در بخشهایی از مرکز هم قطع شده بود، امروز پس از گذشت ۲۴ ساعت این بحران در مناطق مرکزی تهران هنوز ادامه پیدا کرده است.
با این حال دیروز آبفای تهران در اطلاعیهای اعلام کرده بود که مشکل قطع آب در تهران «تا ساعاتی دیگر» رفع میشود که هماکنون این مشکل به مناطق دیگری از تهران از جمله مناطق مرکزی (برای مثال در محدوده میرزای شیرازی و قائم مقام فراهانی) تسری پیدا کرده و شهروندان در روزهای گرم تهران با مشکل قطع آب هم مواجه هستند.
قطع آب در مناطقی از تهران در حالی وارد پنجمین روز خود شده که به گفته یکی از کارکنان شرکت آبفا، این بحران حداقل تا پایان هفته ادامه دارد و مشکل به این زودیها حل نخواهد شد.
در حالی که مسئولان شرکت آبفا از شهروندان میخواهند تا وضعیت فشار آب را در مناطق خود را از شماره ۱۲۲ - که مربوط پاسخگویی به مشترکان آب شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران است - پیگیری کنند، اما تماسهای خبرنگار اکوایران نشان میدهد که امکان دسترسی به این شماره فراهم نیست و مسئولی از این سازمان پاسخگو نبوده است.
بر اساس گزارش میدانی اکوایران، در برخی از مناطقی که دچار افت فشار و قطع آب هستند، تانکرهای توزیع آب تا رفع این بحران مستقر هستند.
قطعی آب در غرب و مرکز تهران
قطعیهای آب در تهران از روز جمعه (۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۲) آغاز شد، مناطقی از غرب پایتخت با افت فشار و قطع آب مواجه شدند. پیگیریها حاکی از این بود که افزایش مصرف آب، فشار کل شبکه را کاهش داده و موجب شده در طبقات بالاتر از طبقه دوم، افت فشار شدید و حتی قطعی آب در برخی ساعات روز جمعه بروز کند.
اگرچه این قطعیها پراکنده بود، اما در برخی نقاط تا چندساعت بهطول انجامید. میانه روز شنبه، دوباره برخی مناطق غربی و حتی مرکزی تهران نیز با افت شدید فشار آب و قطعی مواجه شدند.
تماسهای مردمی با حاکی از این بود که پاسخ سامانه ۱۲۲ به مشترکانی که با قطع آب مواجه شده بودند، یک پاسخ یکسان و مشخص بود «با افت فشار ناشی از افزایش مصرف مواجهایم و باید برای وصل مجدد آب صبور باشید.»
در روز جاری نیز برخی مناطق تهران که عمدتا در غرب پایتخت هستند، دوباره با افت شدید فشار و قطعی آب مواجه شدهاند و سامانه ۱۲۲ نیز پاسخ مشخصی به سوالات مردم نمیدهد.
بهنظر میرسد علت وقوع این قطعیهای پراکنده که در ۳ روز متوالی در حال بروز است، تنها مقوله رشد مصرف نباشد و بروز اشکال در شبکه آبرسانی در بخش تأمین و یا توزیع بهویژه در غرب تهران محتمل بهنظر میرسد.اگر علتی فنی در بروز اختلال در آبرسانی پایتخت از روز جمعه نقش آفرین باشد، باید شرکت آب و فاضلاب استان تهران، مجموعه آبفا و وزارت نیرو نسبت به عدم اطلاع رسانی در این زمینه، پاسخگوی افکار عمومی باشند./تسنیم
ارسال نظر