خبر فوری از تعطیلی رسمی پنجشنبه‌‎‌ها و شنبه‌ها | ساعات اداری کم شد

برنامه جدید دولت و مجلس برای کاهش ساعت کاری و تعطیلی رسمی شنبه‌ها و پنجشنبه‌ها در ایران اعلام شد.

خبر فوری از تعطیلی رسمی پنجشنبه‌‎‌ها و شنبه‌ها | ساعات اداری کم شد

ساعت کاری تغییر کرده و کاهش می‌یابد. قرار است تغییراتی در مصوبه تعیین ساعات کاری دولت ایجاد شود. ساعت کاری ادارات و دستگاه‌های دولتی در حالی تغییر کرده است که مشکلاتی را برای کارمندان به همراه داشته است. جزئیات جدید در خصوص کاهش ساعت کاری و تغییر ساعت آغاز به کار ادارات و دستگاه‌های دولتی و ساعت کاری جدید اعلام شد. تصمیمات جدید دولت و مجلس برای کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها و پنجشنبه‌ها در ایران اعلام شد. 

بیشتر بخوانید: فرمان تغییر ساعت کاری صادر شد

آخرین اخبار و جزئیات در خصوص تغییر و کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها و پنج‌شنبه‌‌ها اعلام شد.

ساعت کاری

تغییر ساعت کاری و ساعت آغاز به کار ادارات و دستگاه‌های دولتی از «۱۵ خردادماه ۱۴۰۲» در سراسر استان‌های کشور اعلام شد. پس از این مصوبه، لایحه دولت براساس اصلاح ماده ۸۱ قانون خدمات کشوری، مبنی بر کاهش ساعات کاری ادارات از ۴۴ ساعت به ۴۲ ساعت به مجلس رفت. تعطیلی شنبه‌ها یا پنج‌شنبه‌ها چند سالی است که به یکی از بحث‌های مهم کشور تبدیل شده است طرح سامان‌دهی تعطیلات رسمی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصویب شد؛ با این حال، اختلاف نظر میان دولتی‌ها و مجلسی‌ها برای تعطیلی شنبه‌ها یا پنج‌شنبه‌ها همچنان ادامه دارد. 

بیشتر بخوانید: تصمیم امروز دولت | ساعت کاری باز هم تغییر می‌کند

آخرین جزئیات و تصمیمات دولت و مجلس برای کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها و پنجشنبه‌ها در ایران اعلام شد. جزئیات لایحه جدید برای کاهش ساعت کاری و تعطیلی شنبه‌ها یا آخر هفته‌ها در ایران اعلام شد.

خبر جدید مجلس از کاهش ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه‌ها و شنبه‌ها

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: عمده مباحث مطرح شده در کمیسیون اجتماعی مجلس بر این بود که دولت در تعطیلی پنجشنبه و یا شنبه مختار عمل کند.

ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: لایحه دولت براساس اصلاح ماده ۸۱ قانون خدمات کشوری مبنی بر کاهش ساعات کاری ادارات از ۴۴ ساعت به ۴۲ ساعت بود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پنجشنبه‌ها در تهران تعطیل است و در سایر شهرستان‌ها نیز کارکنان در ادارات حاضر می‌شوند مقرر شد تا برای حمایت از کارکنان شهرستان‌ها و بها دادن به اوقات فراغت خانواده‌ها ساعات کاری تعدیل و تعطیلات هفتگی به دو روز افزایش پیدا کند.

نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی گفت: در کمیسیون اجتماعی مجلس مباحث مختلفی مطرح شد تا در نهایت اعضای کمیسیون به کاهش ساعات اداری تا ۴۰ ساعت در هفته رأی دادند.

اسماعیلی ادامه داد: قرار است در پنج روز کاری کارکنان هشت ساعت در ادارات حاضر باشند تا کار موظفی خود را انجام دهند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: با کاهش ساعات اداری دو پیشنهاد مطرح شد که اولین پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه‌ها بود که با توجه به رسم و رسوم ایرانیان در انجام مراسمات و برنامه‌های دینی، مذهبی و تفریحات آخر هفته بخشی از نمایندگان اصرار بر تعطیلی نمایندگان داشتند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: تعدادی از نمایندگان نیز با مطرح کردن مسائل اقتصادی و تقویت روابط تجاری و بازرگانی با کشورهای مختلف تاکید کردند تا تعطیلی شنبه لحاظ شود.

اسماعیلی بیان کرد: در رای‌گیری اعضای کمیسیون تعطیلی شنبه‌ها رأی آورد تا به دولت پیشنهاد شود به جای تعطیلی پنجشنبه شنبه به عنوان روز تعطیل انتخاب شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: البته در روزهای اخیر تعدادی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس پیشنهاد کردند تا به لایحه دولت برگردیم که در این صورت ما پیشنهاد کاهش ساعات اداری را به ۴۰ ساعت ارائه خواهیم کرد تا دولت با اختیار خود از بین پنجشنبه و شنبه تعطیلی هفته را اعلام کند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: سیاست دولت در این لایحه سکوت و عدم تمایل به اعلام تعطیلی آخر هفته است ولی به نظر می‌رسد با توجه به نامگذاری سال در مهار تورم و رشد تولید تعطیلی شنبه‌ها در صحن رأی آورده و نظر موافق دولت باشد.

فرمان تغییر ساعت کاری صادر شد

 «شروع کار در ساعت خواب» در همین دو هفته اول اجرا، به قدری مشکل‌ساز شد که معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت، فرمان اصلاح این مصوبه دولتی را صادر کرد.

شروع ساعت کار از نیمه خرداد با هدف «کاهش مصرف انرژی در ایام گرم سال»، به ۶صبح تغییر پیدا کرد. کارشناسان نسبت به تبعات اقتصادی، اجتماعی و شهری این مصوبه هشدار داده بودند.

مجلس یک‌‌‌تنه مقابل تمام نظرات کارشناسی ایستاد تا ثابت کند که می‌‌‌تواند خلاف جهت آب شنا کند و خوش ندارد عقربه‌‌‌هایش مطابق همه ساعت‌‌‌های دنیا بچرخد. تغییر ساعت در نیمه اول سال، در راستای کنترل و مدیریت انرژی در بسیاری از کشورهای دنیا انجام می‌شود و در ایران نیز سه‌دهه اجرا شد و از ابتدای سال، در بر پاشنه قبلی بازگشت و ساعت‌‌‌ها ثابت ماندند.

این پاس گل را دولت به ثمر نشاند و ساعات شروع کار ادارات را به ۶ صبح تغییر داد. تغییری که یک‌ماه هم دوام نیاورد و دینگ و دینگ تغییر آن به گوش می‌‌‌رسد. حالا موضوع کاهش ساعات کاری کارمندان دولت و شناورسازی مادران شاغل دارای فرزند خردسال مطرح شده است و باز دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا یک‌تغییر دیگر را رقم بزنند. تغییر ساعت رسمی کشور، مصوبه سال ۱۳۷۰ هیات‌دولت ایران بود که شهریور ۱۳۸۶ توسط مجلس به قانون لازم‌‌‌الاجرا تبدیل شد که در دوره ریاست‌جمهوری احمدی‌‌‌نژاد با پیشنهاد او به مدت دوسال این قانون لغو شد، اما لاریجانی، رئیس مجلس وقت بعد از دو سال، قانون را دوباره اجرایی کرد. قانون از آن سال هر سال اجرایی شد تا زمان تشکیل مجلس یازدهم.

در این مجلس، تعدادی از نمایندگان - مجلس فعلی- طرحی را تدوین کردند و خواستار لغو قانون تغییر ساعت کشور در ۶ماه اول سال شدند. طرح در اسفند ۱۴۰۰ تصویب شد و بعد از تغییراتی در اردیبهشت ۱۴۰۱ به تایید شورای نگهبان رسید و به قانون تبدیل شد. این قانون امسال برای اولین‌بار در کشور اجرایی شد. به دنبال آن تغییر، دولت برای مدیریت مصرف انرژی، از ۱۶خردادماه ساعات کار ادارات را به ۶ تا ۱۳ تغییر داد. این تغییرات دولت را غافلگیر کرده است، به نحوی که حالا مجبور است تغییرات دیگری ایجاد کند. اولین تغییر آن بود که ساعات ادارات مالیات را به ۸ صبح به تاخیر انداخت. این مجموعه تغییرات در شرایطی بود که پیش‌تر کارشناسان نسبت به غیرعملیاتی بودن آن و ایجاد مشکلات مختلف هشدار داده بودند.

با تغییر ساعت، اختلالاتی در بخش حمل‌ونقل ایجاد شد که یک بخش آن، شروع زودتر آن است، اما بخش مهم‌تر جبران افزایش ساعات خدمات‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهی حمل‌‌‌ونقل عمومی توسط شهرداری تهران و تحمیل هزینه بیش از بودجه پیش‌بینی‌شده است. موضوع دیگر ساعت طرح ترافیک است که از قبل ۶:۳۰ بوده و حالا نیز بدون تغییر مانده است. شهرداری تهران از ابتدا اعلام کرد که این ساعت تغییری نخواهد کرد. با این وضعیت همه کارمندان می‌‌‌توانند بدون آنکه هزینه‌‌‌ای پرداخت کنند، با وسیله شخصی وارد محدوده طرح ترافیک شوند و در مقابل، در ساعات بازگشت یک ترافیک ویژه در تهران ایجاد کنند. به اضافه آنکه شهرداری از درآمد قابل‌توجهی محروم می‌شود. مشکل دیگر مربوط به مادران شاغل دارای فرزند خردسال است که ساعات کاری آنها با مهدکودک‌‌‌ها هم‌خوان نیست. این موضوع می‌‌‌تواند مادران شاغل را با محدودیت‌هایی مواجه کند.

به گفته انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، با دستور رئیسی مقرر شده است «مساله بانوان و به‌خصوص بانوانی که فرزند خردسال دارند باید با جدیت مورد توجه قرار بگیرد و تخفیف ویژه برای آنها قائل شویم. درباره شناور شدن شروع ساعت کار بانوان بخشنامه صادر خواهد شد تا آن دسته از کسانی که کودک زیر ۷سال دارند از این مزیت بهره ببرند.» جزئیات این دستور هنوز صادر و مشخص نشده است، اما مادران از روز ۱۶خرداد موظف بودند در ساعت کاری جدید، در ادارات حاضر شوند. موضوع دیگر آن است که با توجه به گرمای هوا در فصل تابستان، چند سالی است که زندگی شبانه در شهرها رونق پیدا کرده و برای چند سال شوراهای شهر تلاش کردند آن را نظم دهند و به رونق آن کمک کنند.

حالا با این تغییر ساعت، کارمندان بخشی از زندگی شبانه خود در کل هفته را از دست خواهند داد، چرا که برای حضور به‌موقع در محل کار، حداقل باید ۵صبح از خانه خارج شوند. البته این تغییر ساعت مختص دولت نبوده و بخش‌‌‌های خصوصی نیز ناچار شده‌‌‌اند ساعات خود را با آن هماهنگ کنند. هر چند ممکن است به سحرخیزی بخش دولتی نباشند، اما آنها نیز مجبور هستند حداقل یک‌ساعت زودتر در محل کار خود حاضر شوند.

هنوز یک‌ماه از اجرای تغییر ساعت کارمندان نگذشته، دولت متوجه مشکلاتی شده که توقع می‌رود پیش‌تر در طرح آن را پیش‌بینی می‌‌‌کرد. اما حالا مجبور است خطاهای پیشین را جبران کند و دست به اصلاح بزند. محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور، روز گذشته در جلسه هیات‌وزیران، از سازمان امور اداری و استخدامی کشور خواست تا با همکاری وزارت نیرو، به انتقادات مطرح توجه و تصمیمات لازم را در جهت اصلاح این طرح اتخاذ کنند. یکی از موضوعات که در برخی ادارات کارمندان را آزار داده، قطع سیستم سرمایشی یک‌ساعت قبل از پایان ساعت کاری است که در راستای صرفه‌‌‌جویی در مصرف انرژی انجام می‌شود.

موضوع دیگر، درخواست برخی از ادارات برای افزایش ساعت کاری کارمندان بدون پرداخت اضافه‌کار است. این درخواست یا دستورالعمل بیشتر در مورد کارمندانی اعمال شده است که به صورت پیمانی قرارداد دارند. این درحالی است که دولت هفته گذشته در لایحه اصلاحی به مجلس درخواست کاهش ساعات کار از ۴۴ساعت در هفته به ۵/ ۴۲ساعت را داده بود که به گفته کیومرث سرمدی واله، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، اعضای کمیسیون آن را به ۴۰ساعت کاری کاهش داده‌‌‌اند. طبق قانون، ساعت کاری کارمندان دولت باید ۴۴ساعت باشد. البته موافقت و طرح کمیسیون اجتماعی، باید در صحن مجلس به تصویب برسد.

حالا میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی، گفته است که با این تغییر، دستشان برای تغییر و متناسب‌‌‌سازی با شرایط کاری و عمومی جامعه بازتر شده است. به گفته او و طبق گزارش وزارت نیرو، در صورت عدم‌کاهش ساعات کاری، قطعا قطعی برق خواهیم داشت. با تصمیم مشترک مجلس و دولت و دستکاری ساعت‌‌‌ها، اختلالات زیادی در وضعیت کاری و زندگی شهروندان به‌خصوص در بخش‌‌‌های دولتی و بخش‌‌‌های خصوصی مرتبط با دولت ایجاد شده است. در عین حال به نظر می‌رسد دولت پیش‌بینی این حجم از اختلال را نکرده بود و حالا هر روز مجبور به تغییر تازه‌‌‌ای برای جبران تصمیم پیشین است تا بتواند بخشی از مافات را جبران کند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 92935

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر