اخبار دردناک و تکاندهنده از زاهدان | در زاهدان چه خبر است؟ فیلم
با وجود وعدهها و تکذیبیههای مسئولان، افزایش گرما، قطعی آب و نبود آب شرب در زاهدان به یک دغدغه برای ساکنان این کلان شهر تبدیل شده است.
زاهدان آب ندارد. مردم زاهدان در روزهای اخیر، با وجود افزایش شدید دما، با قطعی مکرر آب درگیر هستند. گرما و دغدغه نبود آب شرب در زاهدان، مشکلات بسیاری برای شهروندان ایجاد کرده است. افزایش گرما و نبود آب شرب در زاهدان به یک دغدغه برای ساکنان این کلانشهر تبدیل شده است. علاوه بر این، هواشناسی نیز نسبت به افزایش دمای هوا و شدت گرفتن طوفانهای ۱۲۰ روزه در زاهدان و سیستان و بلوچستان هشدار داده است.
بیشتر بخوانید: ماجرای خبر محاصره مسجد مولوی عبدالحمید در زاهدان چیست؟
استاندار سیستان و بلوچستان گفته است که تا دو ماه آینده آب شهر زاهدان از منطقه سیستان جدا خواهد شد. برای تامین آب موردنیاز منطقه سیستان و شهر زاهدان طی پنج ماه اخیر ۵۰ حلقه چاه در سه دشت حرمک، هامون هیرمند و شیله حفر شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز گفته است: فاز اول طرح تامین آب آشامیدنی زاهدان تا پایان شهریورماه 1402، وارد مدار خواهد شد.
با وجود وعدهها و تکذیبیههای مسئولان، افزایش گرما و نبود آب شرب در زاهدان به یک دغدغه برای ساکنان این کلان شهر تبدیل شده و همگان خواستار رفع این مشکل هستند.
هشدار هواشناسی درباره طوفان و بادهای شدید ۱۲۰ روزه در زاهدان و سیستان و بلوچستان
رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای هواشناسی سیستان و بلوچستان از شدت گرفتن بادهای ۱۲۰ روزه و تداوم افزایش محسوس دما در زاهدان، شمال، مرکز و جنوب استان خبر داد.
علی ملاشاهی، رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای هواشناسی سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی جوی شماره هشت در سیستان وبلوچستان، افزود: از آخر وقت پنجشنبه تا دوشنبه یعنی از اول تا ۵ تیرماه، برای مناطق شمالی استان وزش باد شدید تا خیلی شدید، توفان شدید گردوخاک و افزایش غبار برای مناطق مرکزی و جنوبی استان پیشبینی میشود که باعث کاهش دید و کیفیت هوا و احتمال سقوط اجسام از ارتفاع و همچنین سقوط درختان و تیرهای برق میشود.
او ادامه داد: احتمال خسارت به محصولات جالیزی و گلخانهها وجود دارد و اختلال در ترددهای جادهای و هوای و کاهش نسبی دما از جمعه در شمال استان و به تدریج در مناطق مرکزی پیش بینی میشود.
رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای هواشناسی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: از سه شنبه تا جمعه ۳۰ خرداد تا ۲ تیر ماه، در مناطق شمالی و مرکزی و جنوبی استان افزایش محسوس دما رخ خواهد داد و احتمال رخداد دماهای حدود بیشینه مطلق بلند مدت وجود دارد.
رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: براساس نقشههای پیش بینی و پیش یابی هواشناسی، زابل، زهک، هامون، نیمروز، زاهدان، تفتان، شمال ایرانشهر و میرجاوه مناطقه تحت تأثیر این سامانه خواهد بود و احتمال گرمازدگی، افزایش مصرف آب و برق، خسارت به محصولات گلخانهای و کشاورزی، دامداریها و مرغداریها و صنعت شیلات وجود دارد.
ملاشاهی تاکید کرد: با توجه به افزایش محسوس دما از ترددهای غیر ضروری در فضای باز به ویژه اواسط روز تا بعدازظهر خودداری شود و تأمین، توزیع و مصرف بهینه آب و برق مدیریت انجام شود.
آب زاهدان از منطقه سیستان جدا خواهد شد
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: علاوه بر پیگیری حقابه هیرمند اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی برای جلوگیری از بروز تنش آبی احتمالی در استان صورت گرفته است.
محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان در نشست فرماندهان، مسئولان و هادیان سیاسی نیروهای مسلح استان اظهار کرد: علاوه بر پیگیری حقابه اقدامات کوتاه مدت و بلند مدتی برای جلوگیری از بروز تنش آبی در استان صورت گرفته است.
او تصریح کرد: تا دو ماه آینده آب شهر زاهدان از منطقه سیستان جدا خواهد شد، علاوه بر آن حفر ۷۰ حلقه چاه آب در منطقه شیله، زهک و بندان آغاز شده که در عمقهای ۷ و ۲۰ متری به آب دسترسی پیدا کرده ایم.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به حجم آب موجود در منطقه تهلاب بیان داشت: طبق مکاتبهای که با معاونت علمی ریاست جمهوری انجام شد، این معاونت به سرعت برای پیگیری کارها در استان حضور یافت و اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان برای انجام اکتشاف و انتقال آب تهلاب در نظر گرفته شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به جلسه اخیر در زمینه انتقال آب دریای عمان بیان داشت: مسئولیت این پروژه عظیم به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار شده که با شروع کار چندین کارگاه، تهیه امکانات مورد نیاز و پیگیری کارها به صورت روز شمار و به سرعت در حال پیگیری است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه اقتصادی استان افزود: تعامل با کشورهای همسایه، هند، چین، روسیه، کشورهای عربی و آفریقایی و نیاز سنجی این کشورها، مطالعه ظرفیت استان در زمینه پاسخگویی به نیاز آنها سبب افزایش تبادلات اقتصادی این استان شده است.
او تصریح کرد: اولین محموله به روسیه از بندر چابهار صادر شده و گسترش کریدور شمال به جنوب و افرایش عبور مرور خودروهای کشنده و زائران از مرز میرجاوه را شاهد هستیم.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به دیدار اخیر با مقامات پاکستانی تصریح کرد: همچنین توافقی در زمینه تسهیل عبور و مرور اتباع دو کشور صورت گرفت.
استاندار سیستان و بلوچستان به اقدامات انجام شده در حوزههای مهم و تاثیر گذار اقتصاد دریا، کشاورزی، دامداری، شیلات، شرکتهای مشترک فرامرزی، معادن، صنایع تبدیلی معادن و کشاورزی، و شرکتها و تعاونیهای دانش بنیان اشاره کرد.
کرمی با اشاره به صدور ۷۰۰ مجوز مرغداری در استان برای خودکفایی در زمین تولید مرغ گوشتی بیان داشت: برنامهریزی برای خودکفایی در تولید کالاها و ایجاد صنایع تبدیلی باید جز اولویتهای عرصه اقتصاد باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط قرارگاه غدیر تصریح کرد: ساماندهی فروش سوخت و طرح رزاق در شمال و جنوب استان در حال پیگیری است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به فرهنگ مردم استان و حفظ انسجام خانوادهها بیان داشت: پیگیری برای تحویل زمین برای ساخت مسکن، ایجاد شهرهای گردشگری، گسترش خانه باغ ها در شهرهای کوچک و همچنین ثبت نام در شهر ساحلی تیس توسط مسکن ملی، و ایجاد ۷ شهر ساحلی دیگر اقدامات در حال انجام در زمینه مسکن میباشد.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: جهاد تبیین یک موضوع بسیار مهمی است، امروز در جنگ فرهنگی و اقتصادی با دشمن قرار داریم و هر روز دشمن تاکتیکهای خود را عوض میکند دشمن میخواهد با اشغال ذهن ها به اهداف خود برسد.
حفر ۵۰ حلقه چاه برای تامین آب منطقه سیستان و زاهدان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: برای تامین آب موردنیاز منطقه سیستان و شهر زاهدان طی پنج ماه اخیر ۵۰ حلقه چاه در سه دشت حرمک، هامون هیرمند و شیله حفر شده است.
علیرضا قاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در بازدید از طرح های آبرسانی استان افزود: ۵۳ درصد آب زاهدان وابسته به چاه نیمهها بود که با توجه به افت حجم آب در این مخازن از آذرماه سال گذشته، پیشنهاد استفاده از منابع خارج از حوزه شهر زاهدان ارائه شد که در این رابطه سه حوزه دشت حرمک، دشت هامون هیرمند و دشت شیله برای این مهم شناسایی شدند.
او افزود: ۱۵ حلقه چاه در دشت حرمک، ۳۵ حلقه در دشت هامون هیرمند حفر و حدود ۱۰ حلقه نیز در دشت شیله در حال حفر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: در دشت شیله ۶ دستگاه حفاری به طور شبانهروز در حال فعالیت هستند و پیشبینی میشود ۳۰ حلقه چاه در این منطقه حفر شود.
او تصریح کرد: در دشت حرمک خط برق و آب انجام و چاه با دبی ۴۰۰ لیتر در ثانیه در مدار قرار گرفته و در دشت هامون هیرمند نیز حدود یکهزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه برداشت که خطوط برق تقریباً با پیشرفت بیشاز ۸۵ درصد در روزهای آینده به اتمام میرسد.
قاسمی تاکید کرد: تست مقدماتی در تیرماه انجام خواهد شد و با نصب آبشیرینکن تمامی خطوط وارد مدار میشوند تا مردم سیستان و زاهدان نگرانی بابت تأمین آب آشامیدنی نداشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: فاز اول این طرح برای تأمین آب آشامیدنی زاهدان تا پایان شهریورماه وارد مدار خواهد شد.
ارسال نظر