خبر تازه و مهم از ماجرای جنجالی آلودگی رودخانه ارس به رادیواکتیو
انتشار اخبار مبنی بر آلودگی رودخانه ارس به مواد رادیواکتیو موجب نگرانی مردم شده است.
آلودگی رودخانه ارس به مواد رادیواکتیو موجب نگرانی مردم شده است. نشت مواد رادیواکتیو از نیروگاه هستهای و قدیمی و غیراستاندارد ارمنستان به رودخانه ارس، بهعلت کهنگی قطعات و احتمال خطرآفرینی فراوان جانی و محیط زیستی نیروگاه هستهای متسامور ارمنستان، توسط کارشناسان منطقهای و بینالمللی و اتحادیه اروپا تایید شده است. آلودگی رودخانه ارس به مواد رادیواکتیو موجب نگرانی و هراس مردم شده است. نخستین بار، روزنامه «پیام ما» در مطلبی به آلودگی رودخانه ارس به مواد رادیواکتیو و به فلزات سنگین پرداخت و نوشت: آلودگی وجود دارد و دیگر قابل انکار نیست.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل گفت: گزارشهای مستند و اولیه از بررسی کمی و کیفی آب ارس در میل مغان نشان میدهد که هیچگونه آلودگی سلامت مردم این منطقه را تهدید نمیکند.
حمید فضایلی، معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل اظهار کرد: یکی از دغدغههای جدی مردم پارسآباد موضوع پساب واحدهای صنعتی کشور ارمنستان و ورود احتمالی آن به رود ارس است که بر همین اساس ما کارگروه مدیریت کیفی رودخانه ارس را تشکیل دادیم تا این موضوع به صورت علمی، دقیق و کارشناسی مورد رصد و پایش قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: اطلاعیه مهم مرکز نظام ایمنی هستهای کشور درباره آلودگی رود ارس به رادیو اکتیو
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل تصریح کرد: ۳۵۰ هزار نفر از اهالی پارسآباد آب شرب خود را از طریق کانال مغان تأمین میکنند که ما نمونهبرداریها را در این منابع آب انجام دادیم که بررسیهای کیفی نشان میدهد مردم از بابت سلامت آب نباید نگرانی داشته باشند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل گفت: آلودگیهای جزئی نیز به صورت خودپالایشی در رود ارس برطرف شده و قطعاً مشکلی از بابت ورود سموم کشاورزان به آب این رودخانه و یا آلودگیهای آن سوی مرزها رود ارس را تهدید نمیکند.
فضایلی با بیان اینکه در کنترل سیلهای جاری شده به ویژه در محدوده بالهارود و منطقه گرمی، انگوت و بیلهسوار باید طرحهای آبخیزداری اجرایی شود، افزود: متأسفانه در سالهای گذشته طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری به صورت مناسب و کیفی اجرا نشده و ما غفلت و بیتوجهی در این حوزه را در سیلابهای اخیر در منطقه شاهد بودیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل ضرورت احداث سدهای کنترلی و بندهای تأخیری را برای هدایت آبها در زمان بارشهای سیلآسا یادآور شد و خاطرنشان کرد: امیدواریم در مغان با اجرای سازههای کنترلی منابع آب جاری بیشتر مدیریت شود.
فضایلی ضرورت جلوگیری از انشعابات غیرمجاز را در روستاها با همکاری آبفای استان یادآور شد و اضافه کرد: ما هیچگونه سهمی در تقسیم اراضی پایاب سد خداآفرین نداریم بلکه این وظیفه بر عهده منابع طبیعی و جهاد کشاورزی است.
وی از تکمیل ناحیه یک عمرانی پایاب سد خداآفرین و بهرهبرداری از آن خبر داد و بیان کرد: در ناحیه ۲ نیز با وجود اینکه ایستگاهها تکمیل نشده، برداشت آب از طریق پمپ انجام میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل به موضوع خشکسالی و تدابیر پیشبینی شده برای سالهای آینده اشاره کرد و گفت: شرایط جوی و هشدارهای هواشناسی نشان میدهد ما باید زندگی خود را با شرایط خشکسالی عجین کرده و با آن منطبق کنیم.
فضایلی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در حوزه آبریز ارس بیشترین شدت خشکسالی را شاهد هستیم و تلاش ما بر این است تا با راهکارهای متعدد اعم از سازهای و غیرسازهای بتوانیم آسیبهای خشکسالی را به حداقل برسانیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل تکمیل شبکههای پایاب در منطقه مغان، تمرکز در بهرهگیری از شیوههای مدرن آبیاری، توسعه کشت و زرع با روشهای مدرن و همچنین بازنگری در تخصیص منابع را از برنامههای اجرایی عنوان کرد و افزود: هر چند کانال مغان برای ۶۱ هزار هکتار طراحی شده اما در حال حاضر ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار بهرهبرداری از آن انجام میشود و قطعاً در سالهایی که وضعیت منابع آب بهتر شود، به راحتی میتوانیم در این زمینه اقدامات مؤثر را انجام دهیم.
فضایلی در مورد طرحهای اولویتدار آب منطقهای نیز خاطرنشان کرد: تحویل حجمی آب به بهرهبرداران جز برنامهها و رویکردهای اصلی آب منطقهای است که تلاش میکنیم با این روش مدیریت منابع آب را شاهد باشیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل ضرورت تشکیل آببران را بسیار مهم و اساسی عنوان کرد و ادامه داد: در کنار راهاندازی تشکلهای آببران، سعی ما بر این است تا صرفهجویی در منابع آب را نیز انجام دهیم که امسال با کاشت پاییزه ۱۲ هزار هکتار اراضی، بیش از ۱۵۰ میلیون متر مکعب صرفهجویی در منابع آب را شاهد بودیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای اردبیل حریم کانالها را بیش از ۱۸۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: با تصرفات غیرمجاز در این محدودهها برخورد شده و حتی با دستور قضائی سعی میکنیم جلوی کشت و زرع و تصرف غیرقانونی را در این محدودهها بگیریم.
ارسال نظر