این افراد به مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش فراخوانده شدند
همین چند روز پیش بود که حمید جعفری مدیرعامل شبکه ملی افراد دارای معلولیت به ماجرای رد شدن نابینایان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش واکنش نشان داد.
آزمون استخدامی آموزش و پرورش هر روز یک دردسر جدید درست می کند .آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی ۱۴۰۲ وزارت آموزش و پرورش، جدول ارزیابی مصادیق شایستگی را به صورت تفصیلی، با تعیین ابزار و حدود امتحان کتبی و ارزیابی تکمیلی تعیین کرده است با این حال جمعی از نابینایان پذیرفتهشده در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش، از رد آنها توسط کمیسیون پزشکی و اعلام عدم صلاحیت برای حضور در شغل معلمی میگویند در حالیکه در دفترچه آزمون استخدام آموزگار هیچ اشارهای نشده که افراد نابینا امکان جذب به عنوان معلم را ندارند!
استخدام نابینایان به عنوان معلم هر سال پس از برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش یا در ایام کنکور و پذیرش دانشجومعلمان به عنوان یکی از مشکلات مطرح از سوی این گروه اعلام میشود.
جمعی از افراد دارای معلولیت نابینایی در واکنش به رد شدن در آزمون مصاحبه و کمیسیونهای پزشکی استخدام معلمی، پویشی به راه انداختند. حالا عضو شبکه ملی افراد دارای معلولیت بینایی از دعوت به مصاحبه این افراد از سوی آموزش و پرورش خبر میدهد.
همین چند روز پیش بود که حمید جعفری مدیرعامل شبکه ملی افراد دارای معلولیت به ماجرای رد شدن نابینایان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش واکنش نشان داد.
آقای جعفری در گفتوگو با فارس اشاره کرد: براساس ماده ۱۵ تبصره ۲ قانون حمایت از معلولان، دولت وظیفه دارد تا ۳درصد از استخدامهای دستگاههای دولتی و عمومی بودجه بگیر را به افراد دارای معلولیت اختصاص دهد. این استخدام برای معلولان جسمی حرکتی و ناشنوایان و... صورت میگیرد اما برای نابینایان وقتی آزمون برگزار میشود اغلب آنها را به بهانههای مختلف رد میکنند.
وی به جزئیات رد شدن افراد دارای معلولیت نابینایی در آزمون آموزگاری اشاره کرد و گفت: همکاران ما در آزمونها قبول میشوند اما وقتی پایشان به مراحل مصاحبه و کمیسیونهای پزشکی می رسد آنها را می کنند.
مدیرعامل شبکه ملی افراد دارای معلولیت بینایی با انتقاد از وزارت آموزش و پرورش درباره سیاستهای این سازمان در قبال افراد نابینا، گفت: ما از وضعیت موجود در قبال نابینایان به شدت معترضیم و نامهای به رئیس جمهور در تیرماه سال جاری و وزیر آمورش و پرورش ارسال کردهایم.
در عین حال کمپینی چند صدامضایی از سوی جامعه افراد دارای معلولیت در فارس من به راه افتاد که حکایت از اعتراض چندصدنفری این جامعه به رد شدن در آزمون آموزگاری دارد. در بخشهایی از این پویش اشاره شده:«با عنایت به صراحت قانون در خصوص سهمیه سه درصدی معلولان در آزمونهای استخدامی کشور و آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش، به رغم قبولی تعدادی از متقاضیان معلول در آزمون استخدامی معلمی مدارس استثنائی و عادی مورخ ۱۴۰۲.۰۲.۰۸، متأسفانه در مرحله مصاحبه حضوری، کمیسیون پزشکی آموزش و پرورش در اقدامی غیرقانونی و تبعیضآمیز تمامی متقاضیان معلول را به دلیل معلولیت بینایی از ادامه مراحل استخدامی منع کردهاند و به مرحله مصاحبه جهت احراز شایستگی و توانایی نرسیدند و بدین طریق سهمیه قانونی حق اشتغال معلولان را بدون ادله قانونی تضییع نمودهاند.»
طراحان این پویش در ادامه تأکید کردند: «وزارت آموزش و پرورش از جمله دستگاههایی است که به قانون سهمیه سه درصدی اشتغال معلولان توجهی نداشته و صرفاً به دلیل وضعیت جسمی معلولان که در قانون لحاظ شده بدون ادله قانونی از استخدام معلولان نه تنها در بخش آموزشی مدارس استثنائی که حتی در سایر قسمتهایی که این افراد توانایی لازم را دارند خودداری میکند.»
اعتراضها به رد شدن جامعه افراد دارای معلولیت نابینایی تا جایی پیش رفت که فاطمه عباسی، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با ارائه نامهای اعتراض آمیز خواستار بررسی این موضوع از سوی وزارت آموزش و پرورش شد.
فاطمه عباسی، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در واکنش به اعتراض جمعی از افراد دارای معلولیت نابینایی به رد شدن در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش، با ارسال نامهای مدیر کل محترم برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش از عدم همکاری برخی ادارات کل آموزش و پرورش استانها با بهزیستی برای حضور نمایندگان بهزیستی درجلسات مصاحبه استخدامی افراد دارای معلولیت انتقاد کرد.
وی این اعتراض را در قالب نامهای به وزارت آموزش و پرورش ارسال کرده است. در این نامه آمده است که «بر اساس ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت تمامی دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی غیر دولتی مکلفند حداقل ۳درصد از مجوزهای استخدامی را به افراد دارای معلولیت اختصاص دهند، بر همین اساس اشتغال افراد دارای معلولیت در آن وزارتخانه و بهرهمندی از این امتیاز دارای پشتوانه قانونی است.»
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه نوشته است: «متأسفانه بر اساس اطلاعات واصله مکاتبات ادارات کل بهزیستی تعدادی از استانها انجمنهای افراد دارای معلولیت و مراجعات حضوری و تلفنی علیرغم ثبت نام این عزیزان بر اساس شرایط مندرج در دفترچه آزمون استخدامی و پذیرفته شدن در آزمون کتبی وزارت آموزش و پرورش طبق ضوابط و مقررات مقرر اکثر پذیرفته شدگان دارای معلولیت به دلایلی از حق قانونی خود محروم و از روند چرخه استخدام خارج میشوند، انتظار میرود ضمن بررسی مشکلات پیش آمده و ارائه گزارش مستندی از فرایند اجرای مصاحبه این افراد توضیحات مستدلی در خصوص علل حذف این عزیزان از روند مصاحبه به این حوزه ارسال دارند.»
خداکرم عضو هیأت مدیره شبکه ملی شمنا اظهار کرد: امروز در یک جلسه ای به نمایندگی از شبکه ملی شمنا حضور داشتم که با حضور نمایندگانی از آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و داوطلبان حضور داشتند، در این جلسه سازمان بهزیستی به صراحت از داوطلبان دارای معلولیت نابینایی حمایت کرد و از سویی دیگر آموزش و پرورش نظر مساعدی نسبت به همکاران داشت.
وی افزود: زمان حضور متقاضیان در مصاحبه و کمیسیون های پزشکی پس از برنامه ریزی و تدوین برنامه ها متعاقبا در سایت آموزش و پرورش به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.
به گزارش فارس؛ روزهای گذشته جمعی از افراد دارای معلولیت نابینایی که در آزمون استخدام آموزگاری آموزش و پرورش رد شده بودند در پویشی از اجرا نشدن سهمیه ۳ درصد استخدام معلولان در آموزش و پرورش انتقاد کردند.
ارسال نظر