اقدام وحشتناک و نسل کشی دولت الهام علی اف | گرسنگی دادن به ارامنه

این حقوقدان ارشد بین المللی گفته دولت علی اف از طریق انسداد گذرگاه لاچین و گرسنگی دادن به ارامنه ساکن قره باغ،

اقدام وحشتناک و نسل کشی دولت الهام علی اف | گرسنگی دادن به ارامنه

یک دادستان ارشد سابق دیوان کیفری بین المللی، دولت جمهوری آذربایجان را به ارتکاب "نسل کشی" علیه ارامنه قره باغ از طریق محاصره منطقه و ممانعت از ورود مایحتاج ارامنه ساکن در این منطقه متهم کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از سی ان ان، "لوئیس مورنو اوکامپو" دادستان سابق دیوان کیفری بین المللی، گفته است که "مبنای معقولی برای این باور وجود دارد که در منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی نسل کشی علیه ارامنه انجام می‌شود.

او افزود: "هیچ کوره آدم سوزی و هیچ حمله‌ای وجود ندارد، اما گرسنگی دادن سلاح نامرئی نسل کشی است و بدون تغییر چشمگیر فوری، این گروه از ارامنه در چند هفته نابود خواهند شد.

گفتنی است دولت جمهوری آذربایجان طی ماه‌ها و هفته‌های گذشته از طریق بستن گذرگاه لاچین، منطقه ارامنه نشین قره باغ کوهستانی را محاصره کرده و اجازه عبور و مرور نمی‌دهد.

در پی این اقدام، ناظران از کمبود جدی غذا و دارو و سوخت در مناطق ارامنه نشین ابراز نگرانی کرده اند.

دولت الهام علی اف که پشتگرم به حمایت همه جانبه دولت اردوغان در ترکیه و رژیم اسراییل است، از زمان آزادسازی مناطق اشغالی خود در قره باغ پس از جنگ ۴۴ روزه ۳ سال پیش، دست بالا را در این منطقه داشته و کنترل گذرگاه اصلی ورود و خروج را به دست گرفته است.

به همین خاطر طی هفته‌های گذشته با بستن گذرگاه لاچین که تنها راه رساندن مایحتاج غذا و دارو و سوخت به ارامنه ساکن در این منطقه است، می‌کوشد اهرم فشار خود را علیه دولت ارمنستان به کار گیرد.

یک ایست بازرسی تحت کنترل نیرو‌های جمهوری آذربایجان در ورودی گذرگاه لاچین

دادستان ارشد سابق دیوان بین‌المللی کیفری: نسل کشی دولت الهام علی اف علیه ارامنه قره باغ

روز دوشنبه گذشته، کارشناسان سازمان ملل از دولت الهام علی اف در باکو خواستند که از محاصره گذرگاه لاچین، تنها جاده‌ای که قره باغ کوهستانی را به ارمنستان متصل می‌کند، دست بردارد. این محاصره در ۷ ماه گذشته برقرار بوده و طی هفته‌های گذشته تشدید شده است.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در یک بیانیه مطبوعاتی از دولت باکو خواسته به "بحران انسانی وخیم" در منطقه قره باغ کوهستانی پایان دهد، زیرا به گفته این کمیساریا، محاصره منطقه قره باغ کوهستانی، منجر به کمبود مواد غذایی، دارو و محصولات بهداشتی منجر شده است.

واهه گئورگیان معاون وزیر امور خارجه ارمنستان نیز در نشست ۳ آگوست شورای امنیت که برای بحث و بررسی درباره وضعیت قره باغ تشکیل شده بود، با هشدار درباره پیامد‌های اقدام دولت باکو در محاصره منطقه قره باغ کوهستانی از طریق گذرگاه لاچین گفت، در اثر این محاصره حدود ۳۰ هزار کودک، ۲ هزار زن باردار و ۹ هزار فرد مسن و ۹ هزار معلول در معرض خطر گرسنگی و مرگ قرار دارند.

در ماه ژوئیه گذشته جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که اتحادیه اروپا "عمیقاً نگران وضعیت انسانی جدی" در منطقه قره باغ کوهستانی است، و استدلال کرد که "بر مقامات آذربایجان است که امنیت و آزادی حرکت را در امتداد کریدور لاچین تضمین کنند. "

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز ماه گذشته گفت که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهوری آذربایجان صحبت کرده است تا "نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت انسانی در قره‌باغ ابراز کند" و بر "نیاز فوری به ترانزیت رایگان وسایل نقلیه تجاری، بشردوستانه و شخصی. از طریق گذرگاه لاچین، تاکید کرده است.

به گفته برخی ناظران مسایل قفقاز، دولت الهام علی اف می‌کوشد از طریق محاصره مناطق ارامنه نشین قره باغ از طریق انسداد گذرگاه لاچین، هم در مذاکرات آتی با دولت ایروان برای احداث گذرگاه موسوم به "زنگزور" اهرم فشاری به نفع خود کسب کند و هم ارامنه منطقه قره باغ را مجبور به کوچ اجباری کرده و ترکیب جمعیتی منطقه را تغییر دهد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 101173

  • خ.خ.اهری اسمیر

    چرا اعتبار جمهوری اسلامی و نام ایران را با دفاع ناشایست از اشغالگری ارمنی و توجیه حضور اشغالگران در قره باغ از بین می برید .چرا کاری می کنید که رسانه های ایرانی به نفاق در قره باغ متهم شوند.چرا یک مقاله ای در مورد ضرورت بازگشت ساکنین آواره شده آذربایجانی به زنگزور غربی نمی نویسید.چرا اینقدر تحت نفوذ بیگانگان علیه مسلمانان آذربایجان می نویسید و حتی در آرزوی کمک آمریکا به ارمنستان اشغالگر هستید آیا با این روش ها آذربایجان را به مسیر دیگر حهت دفاع مشروع سوق نمی دهید.؟!

ارسال نظر