ناامیدی از بایدن/ زلنسکی دست به دامان ترامپ شد

ولودیمیر زلنسکی از دونالد ترامپ خواست در صورتی که این رئیس‌جمهوری سابق آمریکا راهی برای پایان دادن به جنگ میان اوکراین و روسیه دارد، برنامه‌های صلح خود را به طور علنی به اشتراک بگذارد؛ اما رئیس‌جمهوری اوکراین هشدار داد که هرگونه طرح صلحی که در آن اوکراین قلمرو خود را واگذار کند، غیرقابل قبول است.

ناامیدی از بایدن/ زلنسکی دست به دامان ترامپ شد

ولودیمیر زلنسکی از دونالد ترامپ خواست در صورتی که این رئیس‌جمهوری سابق آمریکا راهی برای پایان دادن به جنگ میان اوکراین و روسیه دارد، برنامه‌های صلح خود را به طور علنی به اشتراک بگذارد؛ اما رئیس‌جمهوری اوکراین هشدار داد که هرگونه طرح صلحی که در آن اوکراین قلمرو خود را واگذار کند، غیرقابل قبول است.

به گزارش عرشه آنلاین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین سه‌شنبه پس از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «او می‌تواند اکنون ایده‌اش را علنا به اشتراک بگذارد، زمان را تلف نکند، جان مردم از دست نرود.»

زلنسکی گفت: «او می‌تواند بیاید و بگوید "فرمول من این است که جنگ را متوقف کنم و تمام این تراژدی را متوقف کنم و تجاوز روسیه را متوقف کنم." او بیاید و بگوید که چگونه روسیه را از سرزمین خود بیرون کنیم. در غیر این صورت، او ایده جهانی صلح را ارائه نمی‌کند.»

رئیس‌جمهوری اوکراین افزود: «بنابراین اگر ایده این باشد که چگونه ما بخشی از خاک خودمان را به پوتین بدهیم، این فرمول صلح نمی‌شود.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا که پیشتاز رقابت‌های درون حزبی جمهوری‌خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکاست، مدعی شده که می‌تواند با زلنسکی و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین ظرف ۲۴ ساعت توافق کند. ترامپ یکشنبه در پاسخ به شبکه ان‌بی‌سی درباره اینکه آیا این توافق به پوتین اجازه می‌دهد سرزمینی را که گرفته است، نگه دارد، گفت: «نه، نه. من یک معامله عادلانه برای همه انجام خواهم داد. نه، من آن را منصفانه می‌کنم.»

ترامپ در آن مصاحبه در پاسخ به اینکه آیا چنین چیزی یک پیروزی برای پوتین خواهد بود، گفت: «می‌دانید، این چیزی است که می‌شود درباره آن مذاکره کرد. چون بخش‌های خاصی وجود داشت، کریمه و سایر نقاط این کشور، که بسیاری از مردم انتظار داشتند که شاید چنین چیزی رخ دهد. شما می‌توانستید معامله‌ای انجام دهید. بنابراین، صادقانه بگویم، آنها می‌توانستند به توافقی برسند و در آن صورت قلمرویی کمتر از آنچه اکنون در اختیار روسیه است، به دست مسکو می‌افتاد.»

در این مصاحبه، زلنسکی ارزیابی «مثبتی» از ضدحمله اوکراین ارائه کرد که نگرانی‌هایی را در مورد عدم دستیابی به نتایج مورد انتظار ایجاد کرده است. او همچنین بر تمایل اوکراین برای دستیابی به موشک‌های دوربرد از ایالات متحده که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا همچنان در حال بررسی آن است، تاکید کرد و گفت: «اگر اوکراین این موشک‌ها را دریافت نکند، یک ضرر برای اوکراین خواهد بود.»

زلنسکی گفت: «ما در خط پایان هستیم و من از آن مطمئن هستم.»

او همچنین گفت که پس از عزیمت به واشنگتن با کوین مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا دیدار خواهد کرد. بیشتر قانونگذاران آمریکایی نسبت به ادامه کمک‌های مالی به اوکراین مردد شده‌اند. زلنسکی در این رابطه گفت: «برای کسانی که جنگ را از نزدیک ندیده‌اند، مقایسه مشکلات داخلی مانند حقوق مدنی یا انرژی، با تهدید موجودی که یک کشور مورد حمله با آن مواجه است، دشوار است.»

زلنسکی گفت: «مادامی که در جنگ نباشید، نمی‌توانید شرایط دشوار ما را درک کنید. اگر هم جنگ را ببینید و به کشوری که درگیر جنگ است، سری بزنید، حتی اگر برای یک روز باشد، بیشتر از آنچه می‌شنوید یا می‌خوانید یا فکر می‌کنید، مساله را درک می‌کنید. نه نمی‌شود مقایسه کرد، شرایط متفاوت است. به همین دلیل است که فکر می‌کنم نمی‌توانیم این چالش‌ها را با هم مقایسه کنیم.»

ولودیمیر زلنسکی در پاسخ به اینکه آیا امسال یک پیشرفت بزرگ در ضدحمله نظامی اوکراین امکان‌پذیر است یا خیر، گفت: «فکر می‌کنم هیچ‌کس واقعا نمی‌داند.» او با اشاره به «دستاوردهایی که اوکراین در شرق به دست آورده» گفت: «اما من فکر می‌کنم که ما موفقیت بیشتری خواهیم داشت.»

رئیس‌جمهوری اوکراین همچنین گفت که او همچنان روی دستیابی به موشک‌های دوربرد بیشتر از ایالات متحده متمرکز است و مدعی شد که اوکراین نمی‌خواهد با آنها روسیه را هدف قرار دهد، بلکه می‌خواهد سطح توانایی‌های میدان نبرد میان دو طرف را حفظ کند.

او گفت: «اگر این تسلیحات نرسد، ما ضرر می‌کنیم و نتیجه‌اش تلفات بیشتر در میدان نبرد و دیگر نقاط است. ما همچنین به سامانه‌های پدافند هوایی بیشتری نیاز داریم، به‌ویژه پاتریوت چون برای حفاظت از مناطق غیرنظامی مورد نیاز هستند.»

زلنسکی همچنین اختلاف‌نظر میان مقامات آمریکا و اوکراین درباره استراتژی جنگی اوکراین در شبه‌جزیره کریمه را کم اهمیت دانست و گفت: «ما مثل هم فکر می‌کنیم. از این استراتژی دفاع می‌کنم. کریمه که موقتا تحت اشغال است، جایی است که آنها تسلیحات برای کشتن غیرنظامیان ما انبار می‌کنند. آنها از کریمه به اراضی ما شلیک می‌کنند. آنها از آنجا راکت شلیک می‌کنند و اساسا ما باید با آن مقابله کنیم.» / ایسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 106847

ارسال نظر