پیام هشداری فرمانده ارشدارتش آمریکا به ایران درباره جنگ منطقه
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا: «پیام من به ایران این است که وارد بحران اسرائیل نشوید».
یک ژنرال ارشد آمریکایی در روز دوشنبه با ابراز اینکه نمیخواهد درگیریها در اسرائیل گسترش یابد، خطاب به ایران گفت که در این جنگ دخالت نکند. در همین حال، حزبالله لبنان موشکهایی را به شمال اسرائیل شلیک کرد.
به گزارش عرشه آنلاین، به نوشته رویترز، کاخ سفید پیشتر در روز دوشنبه اعلام کرد که اگرچه آمریکا هیچ مدرک یا اطلاعاتی دال بر مشارکت مستقیم ایران در حملات حماس به اسرائیل ندارد، اما ایران را مسئول میداند. ژنرال چارلز براون، رئیس ستاد مشترک ارتش در پاسخ به این سوال که پیام او برای ایران چیست، گفت: «درگیر نشدن».
وی با بیان اینکه آمریکا نمیخواهد درگیریها بین رژیم صهیونیستی و نوار غزه گسترش یابد، مدعی شد: «پیام من به ایران این است که وارد بحران اسرائیل نشوید».
وزارت دفاع آمریکا بامداد سهشنبه از تماس تلفنی «چارلز براون» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا با «هرتزی هالِوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم موقت صهیونیستی خبر داد.بر این اساس، براون در تماس تلفنی با هالوی، «راههای تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه و حمایت از تلاشهای بازدارندگی منطقهای» را بررسی کرد.
پنتاگون همچنین در این بیانیه افزود: «ما در سریعترین زمان ممکن برای تامین مهمات مورد درخواست اسرائیل اقدام میکنیم و با صنایع نظامی در تماس هستیم تا سریعاً محمولههای سایر درخواستها را دریافت کنیم».
بمباران روز دوشنبه اسرائیل علیه لبنان حداقل دو نیروی حزبالله لبنان را کشت و اسرائیل گفت که یکی از افسران آن نیز در جریان یک حمله مرزی قبلی که فلسطینیهای در لبنان مسئولیت آن را برعهده داشتند، کشته شده است.
درگیری فرامرزی نشاندهنده کشیدهشدن قابلتوجه درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان در غزه تا مرز اسرائیل و لبنان در شمال است. حزبالله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ نیز جنگی ۳۳ را تجربه کرده بودند.
ارتش ایالات متحده در حال افزایش تدارکات جدید دفاع هوایی، مهمات و سایر کمکهای امنیتی به اسرائیل است تا به آن در واکنش به حمله بیسابقه حماس کمک کند. روز یکشنبه، پنتاگون اعلام کرد که یک گروه حمله ناو هواپیمابر را به اسرائیل نزدیکتر میکند.
اینها در شرایطی است که پیش از این در روز دوشنبه جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، روز دوشنبه در شبکه ایبیسی و در واکنش به گزارش اخیر روزنامه والاستریت ژورنال گفته بود: «ما هیچ اطلاعات مستقیمی برای تایید آن گزارش [مبنی بر دخالت ایران در عملیات حماس علیه اسراییل] نداریم». جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم گفته: «آمریکا هیچ اطلاعات یا مدرکی درباره مشارکت مستقیم ایران در حملات حماس به اسرایٔیل ندارد»، هر چند او ایران را «شریک جرم» حماس دانسته است.
پولیتیکو: مقامهای آمریکایی درباره نقشآفرینی ایران در حمله حماس اطمینان ندارند
یک رسانه آمریکایی گزارش داد مقامهای آمریکایی و اسرائیلی از اینکه ایران به طور حتم در حمله حماس به اسرائیل نقش داشته اطمینان ندارند.«نیر دانا»، یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پولیتیکو گفت: «ما هیچ ادله اثباتشدهای درباره اینکه ایران پشت این حمله بوده نداریم.»
وی با بیان اینکه سیستمهای اطلاعاتی اسرائیل اطلاعی از وقوع این حمله نداشتهاند مدعی شد: «ما ۱۰۰ درصد مطمئن هستیم که ایرانیها غافلگیر نشدند.»وی اضافه کرد: «اینکه شما ادلهای ندارید لزوما به معنی این نیست که ایران پشت آن نبوده است.»
پولیتیکو نوشته مسئلهای که در اظهارات مقامهای اسرائیلی و آمریکایی مورد تأکید قرار میگیرد نبود اطلاعات درباره احتمال مشارکت تهران است.
آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا هم روز یکشنبه در مصاحبهای با سیانان گفت: «در این مورد خاص، هیچ ادلهای مبنی بر اینکه ایران این حمله خاص را هدایت کرد یا پشت آن بود ندیدهایم، اما مطمئنا بین آنها یک رابطه طولانی وجود دارد.
نیروهای مقاومت فلسطین از شنبه هفته جاری عملیات بزرگی تحت عنوان طوفان الاقصی را آغاز کردند که تا کنون به هلاکت بیش از ۸۰۰ اسرائیلی و زخمی شدن بیش از دو هزار نفر دیگر منجر شده است.
روزنامه «یدیعوت آحارانوت» نیز گزارش داده که شمار تلفات صهیونیستها در عملیات طوفان الاقصی به ۱۰۰۰ نفر میرسد و تعداد صهیونیستهایی که توسط رزمندگان مقاومت به اسارت گرفته شدند نیز بیش از ۱۵۰ نفر است.
پیش از این روزنامه گاردین نیز به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داده بود هنوز هیچ نشانهای از ارتباط ایران با عملیات «طوفان الاقصی» وجود ندارد.
به گزارش گاردین، «دانیل هاگاری»، یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «ایران یک بازیگر مهم است، اما ما هنوز نمیتوانیم بگوییم که آیا نقشی در برنامهریزی یا آموزش [برای انجام عملیات طوفان الاقصی]داشته است یا خیر.»
روزنامه والاستریتژورنال روز یکشنبه در گزارشی مدعی شده بود مقامهای جمهوری اسلامی ایران اقدام به برگزاری نشستهای دو جانبهای با مقامهای حماس در بیروت کردهاند.
این روزنامه نوشته بود که دستکم یکی از این ۲ دیدار که در بیروت برگزار شده بود توسط رسانههای رسمی ایران گزارش شده بودند. روزنامه والاستریتژورنال با وجود این شواهدی درباره اینکه در آن جلسات درباره عملیات طوفان الاقصی صحبت شده بود ارائه نکرده است.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز شنبه در واکنش به تحولات فلسطین اشغالی گفته بود: «عملیات طوفان الاقصی حرکت خودجوش گروههای مقاومت و ملت مظلوم فلسطین در دفاع از حقوق مسلم و انکارناپذیر خود و واکنش طبیعی آنان نسبت به سیاستهای جنگ افروزانه، تحریکآمیز و آتش افروزانه صهیونیستها بویژه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر افراطی و ماجراجوی رژیم غاصب صهیونیستی است.»
وی حق ذاتی ملت مظلوم فلسطین در دفاع از نفس، سرزمین و مقدسات خویش در مقابل اشغال، تجاوز، تعدی روزمره و تروریسم سازمان یافته رژیم صهیونیستی، بر اساس همه موازین شناخته شده بینالمللی و اصول بنیادین حقوق بینالملل را حقی طبیعی و مشروع خواند.
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید مجدد بر حق ذاتی و قانونی مردم فلسطین در دفاع از خود در برابر جنایات ۷۵ ساله غاصبان سرزمین فلسطین، مسؤولیت تداوم و گسترش کشتار و خشونت علیه فلسطینیها را بر عهده رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیان شناخته شده این رژیم دانسته و کشورهای اسلامی را به حمایت از مسجدالاقصی و حمایت از حقوق مسلم مردم فلسطین فرامیخواند.
ارسال نظر