افغانستانیها شبانه با تانکر نفت و وانت! به ایران هجوم میآورند
حضور بیضابطه و فزاینده اتباع خارجی در کشور، تردد نابسامان از مرزها، نبود نظارت صحیح بر عبور و مرور مهاجران غیرقانونی افغان در کشور و ایجاد حواشی اجتماعی و امنیتی و تشدید بحران بیکاری، نمایندگان مجلس را بر آن داشت تا در دفاع از حقوق موکلان خود، در جلسه نوبت عصر 30 مهرماه بند «الف» ماده 86 لایحه برنامه هفتم توسعه را به منظور ساماندهی مهاجران و اتباع بیگانه به تصویب برسانند
علی رضایی، نماینده کنگاور در گفتگو با روزنامه شرق دلایل تشکیل سازمان ملی مهاجرت را توضیح داده است
حضور بیضابطه و فزاینده اتباع خارجی در کشور، تردد نابسامان از مرزها، نبود نظارت صحیح بر عبور و مرور مهاجران غیرقانونی افغان در کشور و ایجاد حواشی اجتماعی و امنیتی و تشدید بحران بیکاری، نمایندگان مجلس را بر آن داشت تا در دفاع از حقوق موکلان خود، در جلسه نوبت عصر ۳۰ مهرماه بند «الف» ماده ۸۶ لایحه برنامه هفتم توسعه را به منظور ساماندهی مهاجران و اتباع بیگانه به تصویب برسانند.
علی رضایی، نماینده مردم کنگاور:
«با وجودی که نیروی کار تحصیلکرده ما دربهدر دنبال کار میگردد و با بحران کار مواجه هستیم، اما کارفرما با دولت همراه نیست و به جای استفاده از نیروی کار داخلی حتی تحصیلکردهای که دنبال کارگری روزمرد است، از نیروی کار ارزانقیمت افغانستانی استفاده میکند».
«کارفرما از نیروی کار ارزان، کار بیشتری میکشد و حتی به او در زیرزمین جا میدهد تا صبح برایش کار کند. این بیاحترامی به نیروی کار داخلی است».
(با تأکید بر اینکه علاوه بر بحران بیکاری که به دلیل استفاده از نیروی کار افغان دامن کشور را گرفته، ورود بیضابطه مهاجران غیرقانونی افغان از مرزها، کشور را با مسائل مختلفی هم مواجه کرده است): «هر چند وقت یک بار، در جراید میخوانیم که یک تبعه یک نفر را به قتل رساند، یک مهاجر فلان حرکت شنیع را در قبال یک خانم انجام داد، یک تبعه از یک کشور به همدستی هموطن خود فلان سرقت را انجام داد و... بنابراین شاهد اتفاقات اینچنینی از سوی مهاجران در کشور هستیم؛ اتباعی که اغلب آنها به صورت غیرقانونی وارد کشور شده و حتی هویتشان برای ما قابل شناسایی نیست».
«این اتفاقات بیشتر نگرانکننده است و مسئولان باید از رفتارهای منفعلانه دست بردارند و در پویشی به نیروی کار ایرانی نشان دهند که ما به فکر شما هستیم و از نظر امنیت روانی، امنیت آنها را تأمین کنند».
«سازمان ملی مهاجرت را هم که در برنامه هفتم توسعه تصویب کردیم، همان اداره کل اتباع بیگانه است که با نام سازمان ملی مهاجرت تصویب شده است تا بیشتر فعال شود و سازوکار بیشتری داشته باشد».
موضوع مهم این است که اتباع افغانستانی به طور غیرقانونی گروه گروه از طریق استانهای شرقی وارد کشور میشوند و در سراسر کشور هم پخش شدهاند.درحالیکه پیش از این جرئت نداشتند تا مرکز کشور پیش بیایند، اما اکنون آزادانه حتی تا استانهای غربی و بهویژه کرمانشاه پیشروی کردهاند».
«دادستان استان حضور اتباع افغانستانی به کرمانشاه را غیرقانونی اعلام کردهاند، اما گروه گروه مهاجران غیرقانونی افغان در مزارع سیبزمینی و باغات کرمانشاه مشغول به کار هستند». او به آمار غیررسمی تبعه افغان در کشور اشاره کرد و گفت: «با وجود بحران اشتغال در کشور، بین پنج تا ۱۰ میلیون اتباع افغانستانی در داخل کشور حضور دارند و این واقعیتی انکارناپذیر است».
«در هر کوی و برزن که بروید، اتباع را به وفور مشاهده میکنید و تعداد زیادی از آنها به کشور ما به طور غیرقانونی وارد شدهاند؛ درحالیکه وزیر کشور این رقم را آمارسازی میداند».
حتی دیده شده ۴۰ نفر از تبعه افغانستانی در داخل تانکر نفت جاساز شده و از مرز وارد کشور میشوند. این موضوع را به چشم دیدهایم یا از مرزبانیهای شرق کشور سؤال کردهایم و این موضوع را به وضوح بیان میکنند».
او شیوه دیگر ورود غیرقانونی افغانها به کشور را از طریق وانتبار در شب تاریک توصیف کرد و افزود: «گاهی اتباع افغانستانی غیرقانونی به طور شبانه بدون هیچ مشکلی از مرز عبور کرده و وارد کشور میشوند و هر زمان که بخواهند، خارج میشوند. متأسفانه این بیانضباطی در عبور و مرور مرزها وجود دارد که باید به طور جدی ساماندهی شود»
ارسال نظر