پشت پرده تبلیغات مدرسه ترکیهای در ایران برای جذب دانشآموزان ایرانی
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور گفت: دانش آموزانی که در کشور خارجی تحصیل میکنند با یک مدرک بدون ارزش قانونی به کشور باز میگردند.
مهدی فیاضی رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج درباره موضوع ثبتنام غیرقانونی موسسه ترکیهای یونس امره افزود: این مدرسه به صورت غیرقانونی مشوقهایی را برای مصادره و جذب نخبگان در نظر گرفته است و به دلیل جذابیتهای سفر خارجی و تحصیل در یک کشور دیگر، مؤسسات ایرانی و غیر ایرانی مرتبط با سفارت ایران یک بزک برای مدارس خارجی ایجاد میکنند.
وی فرار از کنکور، سربازی یا تحصیل در رشته پزشکی را از جمله مواردی دانست که موجب ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای تحصیل در مدارس خارجی میشود، ادامه داد: پس از آنکه این دانش آموزان چندین سال در کشور خارجی تحصیل میکنند و با صرف مبالغ هنگفت عملاً خانوادههایشان مال باخته میشوند با یک مدرک که حتی ممکن است ارزش قانونی هم نداشته باشد به کشور باز میگردند در حالی که برای اخذ مدرک تحصیلی در چنین سطحی اصلاً نیازی به چنین هزینهای نیست.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور افزود: خانوادهها سالی یک میلیارد تومان هزینه میکنند در حالی که تنها تعداد کمی از دانش آموزان این مدرسه بورسیه میشوند و مابقی دانش آموزان بعد از ۳ تا ۴ سال مال باخته شده و با صرف مبالغ زیادی به کشور باز میگردند.
فیاضی با بیان اینکه ما به عنوان حاکمیت موظف به آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به خانوادهها در خصوص این موضوعات هستیم، گفت: ما موظف هستیم به خانوادهها این موضوع را نشان دهیم که این افراد سودجو درِ باغ سبز را به دانش آموزان و خانوادهها نشان میدهند
وی در خصوص افشاگری رسانهها در این خصوص اظهار کرد: امروزه رسانهها در داخل کشور عکس العمل شدیدی نسبت به این ثبت نامهای کلاهبردارانه نشان داده است چرا که غرب زدگی نباید جایگزین خودباوری و اتکا به توانمندیهای داخلی شود.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور به مشکلات خانوادهها بعد از ثبت نام فرزندانشان در این مدارس اشاره کرد و گفت: برخی از مادران به همراه این نوجوانان در خارج از کشور میمانند و پدران تنها موظف به نگهداری دیگر فرزندان در داخل کشور میشوند. در حقیقت اعضای خانوادهها مدتها جدا از هم زندگی میکنند که این موضوع علاوه بر خسارتهای مادی، خسارتهای معنوی هم به خانوادهها وارد میآورد.
فیاضی با بیان اینکه امنیت ملی کشور ما با سفر دانش آموزان به مدارس خارجی غیرمجاز با چالش مواجه میشود، اظهار کرد: ما ایرانیان هم نسبت به این موضوع حساس هستیم. امسال خبرگزاری آناتولی این موضوع را برای اولین بار رسانهای کرد. البته ما در حال رصد مداوم این اقدام مدرسه یونس امره بوده، اما در این دولت بود که تصمیم بر این موضوع گرفتیم که مقابل این مدرسه و مدارسی مانند آن بایستیم.
وی با تاکید بر اینکه ما علاقهمند به کارهای علمی و تحقیقاتی بین المللی هستیم تصریح کرد: این فعالیت علمی باید با بده بستان همراه باشد و با مخفی کاری صورت نپذیرد. البته فقط ترکیه هم اقدام به ثبت نام دانش آموزان خارجی نمیکند. بسیاری از کشورهای غربی در مدارسی که اصلاً خارج از ضوابط هستند اقدام به ثبت نام از دانش آموزان میکنند و سالانه چندین هزار یورو شهریه میگیرند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه این مدارس به دلیل اینکه از ضوابط علمی کافی برخوردار نیستند هیچ قانون و حدنصابی برای پذیرش دانش آموز ندارند گفت: این مدارس معمولاً بیش از ظرفیت خود اقدام به ثبت نام میکند. تعداد کمی دانش آموز بورسیه میگیرند و چندین برابر آن از بقیه دانش آموزان شهریه دریافت میکنند. گاهی یک دانش آموز زیر ۱۸ سال هم که از اختیارات قانونی برخوردار نیست پدر و مادر خود را مورد فشار قرار میدهد تا وی را در این مدارس ثبت نام کنند.
وی با اشاره به مدارس مجازی خارجی گفت: بدتر از این مدارس، مدارس مجازی است که دانش آموز حتی از امکانات فیزیکی مدرسه هم بهره مند نمیشود. فقط مدرکی میگیرد که اعتباری هم در داخل کشور ندارد. ما به این مدارس و سایر مدارس غیرمجاز هشدار و اخطار میدهیم که این آزمونها و ثبت نامهای غیر قانونی را متوقف کنند. معمولاً این هشدارها اثرگذار خواهد بود، زیرا این کشورها اکثراً از کشورهای دوست و برادر هستند و نمیخواهند روابط خود را با کشورمان دچار مشکل سازند.
فیاضی خاطرنشان کرد: همه این دانش آموزان پذیرفته شده در این مدارس بورسیه نمیشوند. این مدارس به بهانه جذب تعداد کمی دانش آموز بورسیه، تعداد زیادی از دانش آموزان را با شهریه ثبت نام میکند./مهر
ارسال نظر