عملیات فریب روسیه علیه ایران | معامله سوخو به کجا رسید

«بیانیه‌های اخیر ایران ممکن است تلاشی برای نشان دادن این مساله باشد که تأخیر در تحویل هواپیماها تأثیر منفی بر قدرت نظامی ایران در منطقه ندارد. تهران به ندرت به ناکامی‌ها اعتراف می‌کند و تمایل دارد هر سناریویی را به نفع خود نشان دهد.»

عملیات فریب روسیه علیه ایران |  معامله سوخو به کجا رسید

عملیات فریب روسیه علیه ایران . روسیه در معامله سوخوهای تهران را فریب داد؟ گزارش‌های اخیر رسانه‌ای تردیدهایی را در مورد اجرایی شدن توافق برنامه‌ریزی‌شده ایران با روسیه برای خرید چند ده فروند هواپیمای جنگنده دو موتوره Su-۳۵ (سوخو-۳۵) ایجاد کرده است؛ اما به نظر می‌رسد هنوز خیلی زود است که بگوییم معامله منتفی شده است. ممکن است دو طرف همچنان در حال مذاکره درباره شرایط قرارداد باشند و ایران از طریق درز انتخابی اطلاعات به رسانه‌ها، به دنبال کسب مزیت باشد.

وبسایت اندیشکده مرکز استیمسون با این مقدمه می‌نویسد: گزارش‌ها درباره این توافق فروش ابتدا در اوایل ژانویه ۲۰۲۳ منتشر شد. در آن زمان، این خبر به طور رسمی توسط ایران از جمله توسط سرتیپ حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ایران و شهریار حیدری نماینده مجلس شورای اسلامی تایید شد. سپس اعلام شد که تحویل ۲۴ جنگنده دو موتوره Su-۳۵ جدید از اواسط سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد. این هواپیماها که در ابتدا برای فروش به مصر تولید شده بودند می‌توانند تا دو اسکادران نیروی هوایی را تجهیز کنند، اما برای نوسازی قابل توجه ناوگان تاکتیکی ایران کافی نیستند، چه رسد به اینکه به ایران در برابر همسایگانش برتری هوایی بدهد، به‌ویژه در برابر پادشاهی‌های عربی مسلح شده توسط غرب.

در گزارش‌ها مبنی بر لغو این قرارداد به نقل از محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران، گفته شده که ایران می‌تواند هواپیماهای مشابهی را به تنهایی توسعه دهد و تولید کند. با این حال، هیچ دلیلی برای چنین تغییر جهتی ارائه نشده است. اگر ایران و روسیه با تحویل این جت‌ها موافقت کرده باشند، لغو آن احتمالاً مستلزم هزینه‌های غرامت قابل‌توجهی خواهد بود و به اتحاد بین ایران و روسیه که از زمان کمک مسکو به نجات حکومت اسد در سوریه در سال ۲۰۱۴ و از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ پیوسته رو به رشد بوده، آسیب خواهد رساند.

فرآیندی چندمرحله‌ای فروش سوخو-۳۵ 

به طور کلی، اجرای قراردادهایی مانند فروش سوخو-۳۵ یک فرآیند چندمرحله‌ای است. به عنوان مثال، از ماه‌ها قبل، باید آموزش خلبانان ایرانی در روسیه آغاز می‌شد و ایران باید آماده‌سازی زیرساخت‌های فرودگاهی مناسب را در داخل کشور آغاز می‌کرد. 

سوخو هواپیمای روسی

در همین حال، سرتیپ آشتیانی به این اشاره کرد که ایران می‌تواند «در صورت لزوم» به توافق بازگردد و سرتیپ واحدی گفته است که اختلاف بر سر عدم تمایل روسیه به انتقال فناوری تولید قطعات هواپیما و همچنین ارائه دانش فنی برای تعمیر و نگهداری هواپیماها در داخل ایران است.

 

منبع: اکو ایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 28329

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • ناشناس

        وقتی به یه مشت کمنیست اطمینان میکنن بهتر ازاینا نمیشه

      ارسال نظر