شکایت ۵ زن از هواپیمایی قطر به دلیل معاینه زنانه اجباری
۵ زن استرالیایی از هواپیمایی قطر به دلیل معاینه زنانه اجباری، از دولت و هواپیمایی قطر شکایت و درخواست غرامت کردند.
این شکایت به دنبال معاینه اجباری زنانه از تعدادی از مسافران زن در فرودگاه دوحه قطر در سال ۲۰۲۰ انجام شد.
به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، مسوولان فرودگاه دوحه قطر در سال ۲۰۲۰ یک نوزاد تازه متولد و رها شده در سطل زباله دستشویی پیدا و بعد از آن تلاش کردند مادر این کودک را بیابند. آنها ۱۰ پرواز خروجی را متوقف و تعدادی از زنان را از پروازها پیاده کردند و در آمبولانس، تحت بررسی و معاینه زنانه قرار دادند تا بدانند کدام زن به تازگی زایمان داشته است. در میان این زنان، ۱۳ زن استرالیایی حضور داشتند.
حالا ۵ نفر از این زنان به دلیل این معاینه اجباری و تاثیرات منفی آن، علیه دولت و شرکت هواپیمایی قطر شکایت کردند.
روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: این زنان تلاش می کنند از هواپیمایی قطر و سازمان هواپیمایی کشوری قطر بابت این اتفاق، غرامت بگیرند. دلیل آنها برای شکایت و مطالبه غرامت این گونه ذکر شده است: "تماس جسمی غیرقانونی و آثار آن بر وضعیت روحی روانی افراد از جمله افسردگی و اضطراب در نتیجه شوک این حادثه".
وزیر خارجه وقت استرالیا در آن زمان این اتفاق را نگران کننده و توهین آمیز توصیف کرده بود.
در حادثه فرودگاه دوحه، به برخی از این زنان دستور داده شد لباس زیر را خود پایین بکشند تا تحت معاینه اجباری زنانه قرار بگیرند و مشخص شود ایا آنها به تازگی زایمان داشته اند یا نه . برخی از این مسافران گفته اند ماموران مسلح آنها را از هواپیما پایین آوردند و در آمبولانس های مستقر در باند فرودگاه، تحت معاینه اجباری زنانه قرار دادند.
زنانی که تحت معاینه قرار گرفتند گفتند مسوولان به آنها هیچ اطلاعاتی درباره دلیل معاینه اجباری ارائه نکردند یا به آنها فرصتی برای موافقت با معاینه ندادند.
همچنین این افراد گفته اند "متحمل هزینه های پزشکی زیادی شده اند و برخی هم دچار ضرر اقتصادی شدند زیرا بعد از حادثه معاینه، به دلیل آثار روحی روانی حادثه، مجبور شدند مرخصی های استعلاجی بگیرند".
روزنامه گاردین گفت که شرکت هواپیمایی قطر به درخواست هایش برای واکنش جوابی نداده است.
براساس توافقنامه مسوولیت های شرکت های هواپیمایی (توافقنامه مونتریال ۱۹۹۹ ) که قطر و استرالیا هر دو در آن عضو هستند می توان برای کسب غرامت و جبران خسارت در دادگاه های مبدا و مقصد هواپیما یا در منطقه محل زندگی مسافر، شکایت کرد.
در آن زمان و بعد از بروز این حادثه، نخست وزیر قطر با انتشار توتیتی ضمن پذیرش اشتباه، عذرخواهی کرد.
مقامات قطری همچنین گفتند امنیت و سلامت مسافران را تضمین می کنند. علاوه بر این، دولت قطر از انجام تحقیق درباره این حادثه خبر داد. رسانه ها هم گفته اند که پلیس ناظر بر معاینه های پزشکی، محکوم شد.
پیش از این هم دولت استرالیا گفته بود قطر متن تحقیق درباره این حادثه را به این کشور تحویل نداده است. دولت قطر ضمن عذرخواهی، وعده داده بود نتایج تحقیق را به طرف استرالیایی ارائه کند.
یکی از زنان استرالیایی که در حادثه فرودگاه دوحه، تحت معاینه زنانه اجباری قرار گرفت و هم اکنون بعد از ۲ سال، علیه هواپیمایی قطر شکایت کرد
منبع: عصرایران
ارسال نظر