بازگشایی سفارتخانه عربستان در ایران به کجا رسید؟

وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرد که به زودی نشستی را برای آماده سازی جهت بازگشایی سفارتخانه ها با همتایان ایرانی خود برگزار خواهد کرد.

بازگشایی سفارتخانه عربستان در ایران به کجا رسید؟

مهر نوشت: وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرد که به زودی نشستی را برای آماده سازی جهت بازگشایی سفارتخانه ها با همتایان ایرانی خود برگزار خواهد کرد.

به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی موسوم به واس، وزیر امور خارجه عربستان در تماس با همتای ایرانی خود موافقت کرد که به زودی نشستی را برای آماده سازی جهت بازگشایی سفارتخانه‌ها برگزار کنند.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی از دستاوردهای توافق دیپلماتیک در نشست پکن تمجید کرد و به «حسین امیر عبداللهیان»، وزیرامورخارجه ایران درباره بازگشایی سفارت‌های دو کشور اطمینان خاطر داد.

در این تماس تلفنی، فیصل بن فرحان همچنین فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را به حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تبریک گفت.

همچنین براساس گزارش وزارت خارجه ایران، دکتر امیرعبداللهیان در این گفتگو ضمن تبریک متقابل ماه مبارک رمضان و استقبال از بازگشت مناسبات ریاض و تهران به حالت طبیعی، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت توسعه و تحکیم مناسبات با عربستان تاکید کرد. وزرای خارجه دو کشور توافق کردند در اولین فرصت با یکدیگر دیدار نمایند و مقدمات بازگشایی سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌ها را فراهم سازند.

روابط ایران و عربستان در یک قرن اخیر فراز و نشیب زیادی را تجربه کرده و بعضاً تا حد اتحاد راهبردی و گاهاً تا مرز دشمنان خونی، پیش رفته است. در تازه‌ترین مورد، توافق پکن برای از سرگیری روابط دوجانبه دو کشور پس از ۷ سال، مهم‌ترین اتفاقی است که در حوزه روابط سیاست خارجی کشور و تحولات منطقه‌ای اتفاق افتاده است.

پیشتر، استفان والت، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه هاروارد، در مقاله‌ای به بررسی توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط پرداخته و نوشته بود: «گرچه تنش‌زدایی در روابط بین عربستان و ایران با میانجی‌گری چین، به اندازه سفر ریچارد نیکسون به پکن در سال ۱۹۷۲، ملاقات انور سادات از بیت‌المقدس در سال ۱۹۷۷ یا پیمان مولوتوف-ریبنتروپ در سال ۱۹۳۹ چشمگیر نیست اما اگر این توافق پایدار بماند، اتفاقی تقریباً بزرگ خواهد بود. به ویژه اینکه برای دولت بایدن و سایر تشکیلات سیاست خارجی آمریکا به مثابه یک زنگ خطر خواهد بود زیرا سیاست دیرپای واشنگتن در خاورمیانه که به طور خودخواسته دچار معلولیت شده را به شدت در معرض خطر قرار می‌دهد. این توافق همچنین بر تلاش چین به منظور ارائه تصویری از این کشور به عنوان میانجی صلح در جهان، صحه می‌گذارد؛ مسئولیتی که آمریکا در سال‌های اخیر به طور گسترده آن را کنار گذاشته است.»

منبع: مهر

دیگر رسانه ها

کدخبر: 78671

ارسال نظر