آمار تکاندهنده از غرق شدن پناهجویان در مدیترانه
سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) به تازگی آماری از مهاجران و پناهجوهای غرق شده در آب های مدیترانه را منتشر کرده است.
سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) به تازگی آماری از مهاجران و پناهجوهای غرق شده در آب های مدیترانه را منتشر کرده است.
سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) روز چهارشنبه اعلام کرد، بیش از ۴۰۰ مهاجر و پناهجو در اوایل سال ۲۰۲۳ حین تلاش برای عبور از دریای مدیترانه از شمال آفریقا به اروپا غرق شدند که بیشترین تلفات در ۶ سال گذشته در یک دوره سه ماهه بوده است.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: در این سند، آمار ۴۴۱ مورد مرگ مهاجران از ژانویه تا اواخر مارس سال ۲۰۲۳ (دی تا اواسط فروردین) در مرگبارترین مسیر مهاجرت جهان ثبت شده است که به گفته آن احتمالا کمتر از میزان واقعی است.
به گفته مقام های این سازمان، حدود نیمی از این مرگها به تاخیر در تلاشهای امدادی تحت امر دولت ها و در یک مورد، فقدان هر گونه مأموریت نجات مربوط بوده است.
آنتونیو ویتورینو (António Vitorino) مدیر کل این سازمان گفت: بحران انسانی ادامه دار در مدیترانه مرکزی غیرقابل تحمل است. از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲۰ هزار مورد مرگ مهاجران در این مسیر ثبت شده است، نگران آن هستم که این مرگ و میرها عادی شود. کشورها باید واکنش نشان دهند.
هزاران مهاجر عمدتا آفریقایی از سواحل لیبی و مصر با استفاده از قایق های کوچک به امید یافتن زندگی بهتر راهی اروپا می شوند.
اغلب قایق مهاجران در این مسیر واژگون و سرنشینان آن غرق می شوند. در حادثه مرگبار در منطقه کالابریا در جنوب ایتالیا در فوریه (بهمن/ اسفند) گذشته دستکم ۷۲ مهاجر کشته شدند.
کابینه ایتالیا روز سه شنبه به دنبال افزایش شدید عبور مهاجران از مدیترانه وضعیت فوق العاده را با هدف مدیریت ورود مهاجران و تمهیدات بازگرداندن آنها اعلام کرد.
بر اساس آمار وزارت کشور ایتالیا، از آغاز سال جاری میلادی، حدود ۳۱ هزار مهاجر که توسط قایقهای نظامی ایتالیایی یا کشتیهای خیریه نجات یافتهاند، به ایتالیا وارد شدهاند. این آمار تقریباً چهار برابر مدت مشابه در سال قبل است.
بر اساس آمار وزیر کشور ایتالیا، بیشترین تعداد مهاجرانی که تا کنون وارد شدهاند از ساحل عاج و پس از آن مهاجرانی از گینه، پاکستان، مصر، تونس و بنگلادش هستند. / ایرنا
ارسال نظر