این فیلم هندی درباره داعش جنجالی شد!

فیلم جدیدی که ادعا می کند داستان زنان هندو و مسیحی را روایت می کند که برای پیوستن به گروه داعش فریب خورده اند جنجال بزرگی را در هند به راه انداخته است.

این فیلم هندی درباره داعش جنجالی شد!

فرارو نوشت: فیلم جدیدی که ادعا می کند داستان زنان هندو و مسیحی را روایت می کند که برای پیوستن به گروه داعش فریب خورده اند جنجال بزرگی را در هند به راه انداخته است.

به گزارش عرشه‌آنلاین، «داستان کرالا» که در کرالا ایالتی در جنوب هندوستان رخ می دهد مورد انتقاد بسیاری از سیاستمداران اپوزیسیون هند قرار گرفته و برخی آن را پروپاگاندایی حکومتی و تلاشی برای از بین بردن هماهنگی و مدارای مذهبی در هند می دانند. با این وجود، رهبران حزب حاکم بهاراتیا جاناتا از جمله "نارندرا مودی" نخست وزیر آن کشور اخیرا در یک گردهمایی سیاسی از آن فیلم تمجید به عمل آورند. برخی از اعضای حزب نیز میزبان نمایش و توزیع بلیت رایگان آن فیلم بودند.

این فیلم نقدهای ضعیفی از سوی بسیاری از منتقدان جریان اصلی دریافت کرده است که بازی ‌بازیگران آن و "عدم تفاوت‌های ظریف" را مورد انتقاد قرار داده‌اند. یکی از منتقدان نوشته است: "به نظر می ‌رسد افکار فیلم درباره اسلام و تغییر دین از نظرات مطرح شده در گروه های نفرت پراکن در واتس آپ سرچشمه گرفته است".

"تاران آدارش" تحلیلگر به بی بی سی" می گوید با این وجود، فروش آن فیلم در جدول فروش فیلم های هفته برای فیلمی با بودجه ای کم و بدون حضور ستاره های بزرگ "فوق العاده" بوده است. براساس برآوردهای او این فیلم ظرف مدت پنج روز بیش از ۵۶۰ میلیون روپیه (۶.۸ میلیون دلار، ۵.۴ میلیون پوند) فروش داشته که از نظر او یک "شاهکار" در سینمای هند محسوب می شود.

"داستان کرالا" با "پرونده ‌های کشمیر" یکی دیگر از فیلم‌های به ‌شدت قطبی‌ کننده که به یکی از بزرگترین موفقیت ‌های سال گذشته بالیوود تبدیل شد مقایسه شده است. آن فیلم در مورد مهاجرت هندوها از کشمیر در دهه ۱۹۹۰ میلادی بود. آن فیلم نیز با بودجه کمی ساخته شد و هیچ بازیگر ستاره بزرگی در آن حضور نداشت. آن فیلم نیز از سوی مودی و رهبران حزب حاکم مورد تمجید قرار گرفت اگرچه نقدهای متوسطی نیز درباره آن فیلم صورت گرفت.

داستان کرالا ماه ها پیش از اکران باعث ایجاد بحث و جدل شده بود. در ماه نوامبر برخی از سیاستمداران از کرالا پس از آن که در تیزر آن فیلم ادعا شده بود که این "داستان های دلخراش ۳۲ هزار زن" از ایالتی که به داعش پیوسته اند را روایت می کند خواستار توقیف آن فیلم شدند. این موضوع توسط وب‌ سایت راستی ‌آزمایی Alt News در گزارشی مفصل رد شد چرا که "هیچ مدرکی" برای تایید این رقم ادعایی وجود نداشت.

بر اساس گزارش های وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد تروریسم در سال ۲۰۲۰ میلادی تا نوامبر ۲۰۲۰ میلادی "۶۶ جنگجوی هندی الاصل شناخته شده وابسته به داعش" وجود داشته اند. آژانس تحقیقات ملی هند در سپتامبر  ۲۰۲۱ میلادی ۱۶۸ نفر را در ارتباط با ۳۷ مورد "حملات تروریستی، توطئه و تامین مالی" با الهام گرفتن از ایدئولوژی داعش دستگیر کرده بود. با این وجود، سازندگان فیلم گفتند که داستان کرالا بر اساس رویدادهای واقعی و سال ها تحقیق ساخته شده است.

داستان کرالا

این فیلم در ماه آوریل با نزدیک شدن به تاریخ اکران خود با چالش های قانونی و انتقادهای فزاینده ای روبرو شد. دادگاه عالی کرالا از توقف اکران خودداری کرد اما سازندگان فیلم موافقت کردند که تیزر را حذف کنند که در آن عدد بحث برانگیز ۳۲ هزار زن ذکر شده بود. توضیح آن تیزر در یوتیوب به "مجموعه داستان های واقعی سه دختر جوان از مناطق مختلف کرالا" تغییر یافت.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی مقام ها  گفته بودند که چهار زن اهل کرالا که به داعش پیوسته بودند در آنجا در زندان هستند.

یک مقام پلیس از کرالا سال گذشته به شرط ناشناس ماندن به "بی‌ بی‌ سی" گفته بود که "از سال ۲۰۱۶ صرفا ۱۰ تا ۱۵ زن از کرالا بودند که تغییر دین داده و برای پیوستن به داعش آنجا را ترک کرده اند".

با این وجود، دو دولت ایالتی اوتار پرادش و مادایا پرادش که هر دو توسط بهاراتیا جاناتا اداره می شوند فیلم را معاف از پرداخت مالیات اعلام کرده و با تمجید بسیاری از آن استقبال کرده اند. با این وجود، برخی در هندوستان آن فیلم را به ترویج شیطان سازی از وجهه مسلمان و دامن زدن به اسلام هراسی متهم می کنند.

در ایالت تامیل نادو نمایش فیلم متوقف شده و دلیل آن اعتراض به اکران فیلم از سوی مردم و تعداد کم تماشاگران بوده است. در بنگال غربی نیز پخش آن فیلم ممنوع شده و اشاره شده که اکران آن می تواند "برای صلح و نظم خطرناک باشد". این ممنوعیت توسط برخی از فیلمسازان و چندین رهبر حزب حاکم از جمله دست کم دو وزیر فدرال مورد انتقاد قرار گرفته است. روز جمعه دادگاه عالی هند به دادخواست سازندگان فیلم علیه ممنوعیت رسیدگی خواهد کرد.

این فیلم هم چنین باعث به راه افتادن کارزارهایی در رسانه های اجتماعی شد. تی ام کریشنا نوشته بود که در دو دهه گذشته او در "معابد بی شمار" در سراسر ایالت در مقابل "افرادی که به ادیان مختلف تعلق دارند" اجرا کرده است. EP Unny کاریکاتوریست سیاسی تصویری از یک مسجد، معبد و یک کلیسا را به اشتراک گذاشت که در کرالا کنار یکدیگر قرار گرفته اند و آن را "داستان واقعی کرالا" نامید که پاسخی انتقادی به هشتگ طرفداران فیلم با همان عنوان بود.

کرالا که یکی از مترقی ترین ایالت های هند به شمار می رود اغلب به دلیل هماهنگی و مدارای مذهبی اش مورد ستایش قرار می گیرد. براساس آخرین سرشماری در سال ۲۰۱۱ میلادی ۲۷ درصد از جمعیت ۳۳ میلیونی کرالا مسلمان و ۱۸ درصد مسیحی هستند.

چندین تن از سیاستمداران و رهبران جامعه مسلمان هند مدعی شده اند که آن فیلم بخشی از یک کارزار بزرگتر با هدف برهم زدن هماهنگی و مدارای مذهبی ساخته شده و آن را توهینی به ملت هند قلمداد کرده اند. برخی افراد نیز برای هر فردی که بتواند ادعای مطرح شده در فیلم را اثبات کند وعده اعطای پاداش نقدی را داده اند. "پینارایی ویجایان" وزیر ارشد آن ایالت نیز از اکران فیلم انتقاد کرد و گفت که به نظر می ‌رسد این فیلم "با هدف قطبی‌ سازی جمعی و گسترش پروپاگاندای نفرت پراکنانه" ساخته شده است. دولت او اما این فیلم را توقیف نکرده است.

اکران فیلم داستان کرالا با کارزار انتخاباتی پرهیجان در کارناتاکا تنها ایالت جنوبی هند که حزب بهاراتیا جاناتا در آنجا قدرت دارد همزمان شده بود.

مودی هفته گذشته در جریان یک گردهمایی انتخاباتی از داستان کرالا تمجید کرده و گفته بود که آن فیلم سعی دارد "پیامدهای تروریسم در یک جامعه را افشا کند".

با این وجود، تحلیلگران می گویند علیرغم آن که چنین فیلم هایی سر و صدای زیادی ایجاد می کنند بعید به نظر می رسد که تاثیر سیاسی واقعی داشته باشند. آنان معتقدند مضمون چنین فیلم های بیش تر برای افرادی که از پیام آن حمایت می کنند جذاب است و باعث جذب افراد بیش تری نمی شود.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 86823

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر