رجز خوانی الهام علیاف با تجهیزات نظامی اسرائیلی | کوه یخی که زیر زمین است
بر اساس یک گزارش دیپلماتیک آمریکا در سال ۲۰۰۹ که توسط ویکیلیکس فاش شد، علیاف زمانی رابطه کشورش با اسرائیل را به کوه یخی تشبیه کرد که «نهدهم آن زیر آب است». اما حالا دیگر بیشتر آن از آب بیرون آمده است.
رئیس جمهوری آذربایجان در دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی در باکو همکاری دفاعی کشورش با اسرائیل را ستود.
به نقل از اسپوتنیک، الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان در دیدار با اسحاق هرتزوگ، همتای اسرائیلی خود در باکو گفت، بازگشایی سفارت آذربایجان در تلآویو در مارس گذشته فرصتهای بیشتری را برای تعامل نزدیکتر ایجاد کرد. وی همکاری دفاعی میان دو طرف را ستود.
وی خاطرنشان کرد که باکو سالهاست به تجهیزات دفاعی مدرن اسرائیلی دست مییابد که این امر به حفاظت از کشورش و منافع ملی آن کمک کرده است.
پیش از این، روزنامه عبری هاآرتص گزارش داده بود که رژیم صهیونیستی و آذربایجان بیش از ۲۰ سال است دارای ائتلاف استراتژیک هستند و تلآویو محمولههای بزرگ تسلیحاتی را در اختیار باکو قرار داده است.
در این بیانیه آمده است که هواپیماهای باری آذربایجان طی هفت سال گذشته بیش از ۹۲ بار در فرودگاه نظامی «اوودا» در جنوب اراضی اشغالی فرود آمده و برخاستهاند تا در ازای محمولههای نفت آذربایجان، مهمات را از اراضی اشغالی به آذربایجان منتقل کنند.
این روزنامه خاطرنشان کرد که تلآویو میلیاردها دلار سلاح و مهمات در ازای دریافت نفت به آذربایجان فروخته است.
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی سی ام دسامبر گذشته از انجام مقدمات افتتاح سفارت آذربایجان در اراضی اشغالی برای اولین بار از زمان برقراری روابط در سال ۱۹۹۲ خبر داد.
به گزارش تایمز اسرائیل، سفر رئیس رژیم صهیونیستی به باکو آخرین گام در گسترش بسیار علنی و پیوسته روابط دوجانبه با آذربایجان است.
رئیس رژیم صهیونیستی روز سه شنبه به همراه همسرش به باکو سفر کرد.
روز سهشنبه و در آخرین مرحله تعمیق روابط اسرائیل و جمهوری آذربایجان، اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل وارد آذربایجان شد. هرتزوگ در کاخ ریاستجمهوری زوگلبا در باکو با الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان دیدار کرد. موشه آربل، وزیر بهداشت و امور داخلی اسرائیل نیز هرتزوگ را همراهی میکرد.
به نوشته پایگاه میدل ایست آی، در این سفر، توافقنامه دوجانبهای بین اسرائیل و آذربایجان در زمینه مراقبتهای بهداشتی امضا خواهد شد. علیاف بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که طرفین در زمینه امنیت سایبری نیز همکاری فعالی دارند.
انتظار میرود علاوه بر دیدارهای رسمی، هرتزوگ در مراسم هفتاد و پنج سالگی تاسیس رژیم اسرائیل در آذربایجان شرکت کرده و با فعالان جامعه یهودی محلی دیدار کند. در حالی که انتظار نمیرود طی این سفر خبر بزرگی اعلام شود، شتاب روابط اسرائیل و آذربایجان نشاندهنده تعهد سیاسی متقابل آنهاست.
کوه یخ روابط ایرائیل و باکو
بر اساس یک گزارش دیپلماتیک آمریکا در سال ۲۰۰۹ که توسط ویکیلیکس فاش شد، علیاف زمانی رابطه کشورش با اسرائیل را به کوه یخی تشبیه کرد که «نهدهم آن زیر آب است». اما حالا دیگر بیشتر آن از آب بیرون آمده است.
یوناتان تووال، تحلیلگر مؤسسه سیاست خارجی منطقهای اسرائیل به میدل ایست آی گفت که اسرائیل و آذربایجان به طور فزایندهای در مورد علنیشدن رابطه خود، احساس راحتی بیشتری میکنند.
اسرائیل یکی از اولین بازیگرانی بود که در سال ۱۹۹۱ و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، استقلال آذربایجان را به رسمیت شناخت. از آن زمان، هر دو طرف روابط دیپلماتیک خود را حفظ و اسرائیل در سال ۱۹۹۳ سفارت خود در باکو را افتتاح کرد.
تووال گفت: «میتوانم بگویم که جهش بزرگ علنیشدن روابط آنها در سال ۲۰۱۶ و زمانی رخ داد که علیاف در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو اسرائیل برای نشاندادن عمق و وسعت روابط شرکت کرد».
علیاف که از سال ۲۰۰۳ بر کشورش حکومت میکند، در آن زمان در یک سخنرانی از دامنه همکاری طرفین و امید به گسترش روابط سخن گفت. اخیراً آذربایجان نیز تمایل خود برای تقویت روابطش با اسرائیل را آشکارا نشان داده است.
در ماه مارس، آذربایجان سفارت خود در تلآویو را افتتاح کرد و در ماه آوریل، الی کوهن وزیر امور خارجه اسرائیل با علیاف در باکو دیدار کرد. تووال گفت: «به نظر میرسد این علنیشدن روابط در راستای اهداف هر دو طرف در سطح منطقهای و جهانی است. آذربایجان امیدوار است که نزدیکی به اسرائیل به رابطهاش با آمریکا کمک کند. اسرائیل نیز از این روابط برای بازدارندگی علیه ایران استفاده میکند».
طی سالها، آذربایجان با خرید تجهیزات نظامی و سیستمهای نظامی مختلف، مشتری مهمی برای شرکتهای دفاعی اسرائیل بوده است. این همکاری شامل تبادل فناوری نظامی، اشتراک اطلاعات و تمرینات نظامی مشترک میشود.
یکی دیگر از زمینههای اصلی همکاری اسرائیل و آذربایجان در بخش انرژی است. آذربایجان، یکی از تولیدکنندگان عمده نفت و گاز بوده بر اساس برخی برآوردها بین ۳۰ تا ۵۰ درصد نفت و گاز مورد نیاز اسرائیل را تأمین میکند که عمدتاً از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیهان منتقل میشود.
تووال گفت: «باید اضافه کرد عملکرد نظامی آذربایجان در جنگ اخیرش با ارمنستان که تا حد زیادی به حمایت نظامی اسرائیل نسبت داده میشود، صنایع دفاعی اسرائیل را نیز تقویت کرد».
تحولات اخیر منطقه داشتی ایران با کشورهای غربی نشان داد خیانتکاران اصلی به آرمان فلسطین وکشورهای اسلامی ترکیه وقاجار ترک مسلمانش هستند وحتی طالبان و مولوی عبدلحمید پراکسی ترکیه اند که گام در تجزیه طلبی شرق وغرب کشور گذاشته اند و رهبر اصلی طالبان همین عبدالحمید است