دلیل عجیب بستن آرایشگاههای زنانه توسط طالبان

مقامات طالبان در افغانستان دستور بستن تمام آریشگاه‌های زنانه «تا یک ماه دیگر» را صادر کرده‌اند. سالن‌های زیبایی یکی از معدود مکان‌های عمومی باقی‌مانده است که زنان به آن دسترسی دارند. عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امربه‌معروف و نهی از منکر حکومت طالبان گفت که مالکان این آرایشگاه‌ها تا یک ماه دیگر فرصت دارند که کسب و کار خود را ببندند.

دلیل عجیب بستن آرایشگاههای زنانه توسط طالبان

مقامات طالبان در افغانستان دستور بستن تمام آرایشگاه‌های زنانه را صادر کرده‌اند. سالن‌های زیبایی یکی از معدود مکان‌های عمومی باقی‌مانده است که زنان به آن دسترسی دارند. 

امروز رییس امر به معروف و نهی از منکر هرات گفت: در آرایشگاه های زنانه از برخی مواد استفاده می شود که مانع جذب آب می شوند.

 عبدالرحمن یک فایل ویدیویی گفت: در آرایشگاه های زنانه از برخی مواد استفاده می شود که مانع جذب آب می شوند و به همین دلیل امکان وضو، غسل و طهارت امکان پذیر نبوده و بنابراین نماز نیز صحیح نیست.

عبدالرحمن افزود: استفاده از این لوازم که نماز را باطل می کند حرام است.

وی تصریح کرد: در مورد این مسائل با زنان آرایشگر صحبت بود اما فایده ای نداشت و طبق دستور رهبر طالبان مجبور به بستن آرایشگاه ها شدیم.

سالن‌های زیبایی زنانه در کابل، پایتخت و دیگر شهرهای افغانستان که در دوره اول حاکمیت طالبان نیز بسته شده بودند، پس از سقوط آن در اواخر سال ۲۰۰۱ دوباره فعال شدند و زمینه کار برای شمار زیادی از زنان در شهرها ایجاد شد.

بسیاری از این آرایشگاه‌ها پس از بازگشت این گروه به قدرت در آگوست/اوت ۲۰۲۱ همچنان باز ماندند، اما در بیشتر موارد عکس‌های تابلوهای آن‌ها در بیرون سالن‌ها با اسپری رنگ آمیزی شدند تا چهره زنان در آن‌ها پنهان شود و مالکان این سالن‌ها همچنین مجبور به پوشاندن پنجره‌های این مکان‌ها شدند. 

آزادی زنان از زمان بازگشت طالبان به قدرت به طور روزافزونی در افغانستان محدود شده است. 

طالبان دختران و زنان را از حضور در کلاس‌های بالاتر متوسطه در مدارس/مکاتب، در دانشگاه، ورزشگاه‌ها و پارک‌ها و اخیراً حتی آن‌ها را از کار در سازمان ملل، منع کرده‌اند.

طالبان همچنین دستور داده‌اند که زنان باید طوری لباس بپوشند که فقط چشمانشان نمایان باشد و اگر بیش از «۷۲» کیلومتر سفر می کنند، باید با یکی از بستگان مرد خود همراه باشند.

این محدودیت‌ها علیرغم محکومیت‌ها و اعتراض‌های بین‌المللی توسط نهادها، کشورها، زنان و همچنین فعالانی که به نمایندگی از آن‌ها صحبت می‌کنند، ادامه یافته است.

در واکنش به این اقدام طالبان، یک زن افغان که نخواست نامی از او در گزارش گرفته شود، به بی‌بی‌سی گفت: «طالبان زنان افغان را از ابتدایی‌ترین حقوق بشر محروم می‌کنند..آن‌ها حقوق زنان را زیر پا می‌گذارند، با این تصمیم اکنون زنان را از خدمت به زنان دیگر محروم می‌کنند، وقتی خبر را شنیدم کاملاً شوکه شدم.»

او افزود: «به نظر می‌رسد که طالبان برنامه سیاسی دیگری جز تمرکز بر بدن زنان ندارند. آن‌ها سعی می‌کنند زنان را در هر سطحی از زندگی عمومی حذف کند.»

حکومت طالبان توضیحی نداده است که چه چیزی باعث این ممنوعیت شده است، یا در صورت بسته شدن سالن‌ها، چه جایگزین‌هایی برای زنان در دسترس خواهد بود.

یک زن افغان دیگر که خواست نامش فاش نشود گفت که دوستانش حکم بسته شدن آرایشگاه‌ها در کابل و جاهای دیگر را تایید کرده‌اند. 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 95681

ارسال نظر