هشدار اورژانس درباره افزایش مرگ براثر گازگرفتگی
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۴۷۷۶ نفر با گاز مونوکسید کربن از ابتدای مهر ماه تاکنون خبر داد که به گفته وی این آمار نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد رشد پیدا کرده است.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۴۷۷۶ نفر با گاز مونوکسید کربن از ابتدای مهر ماه تاکنون خبر داد که به گفته وی این آمار نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد رشد پیدا کرده است.
مجتبی خالدی با بیان اینکه از ابتدای مهرماه که هوا رو به سردی میرود مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نیز شایع میشود، از مسمومیت ۴۷۷۶ نفر با گاز مونوکسید کربن از ابتدای مهرماه تاکنون خبر داد و افزود: ۳۱۱۵ نفر توسط همکاران اورژانس به بیمارستان منتقل شدند و ۲۷۱ نفر هم با تشخیص اولیه فوت کردند که این آمار نسبت به همین مدت در سال گذشته ۳۲ درصد رشد پیدا کرده و این نگرانکننده است.
وی با بیان اینکه علائم مسمومیت با گاز مونوکسید شبیه علائم سرماخوردگی و آنفلوانزاست، گفت: باوجوداینکه علائم این مسمومیت بسیار ساده است؛ اما مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در کشور همچنان اتفاق میافتد و مردم دچار مشکل میشوند.
مدیر روابطعمومی و سخنگوی سازمان اورژانس کشور که در یک برنامه رادیویی صحبت می کرد، این را هم گفت: سردرد، خستگی، تغییر صدا، ضعف و بیحالی و تهوع و استفراغ از جمله علائم این مسمومیت هستند که معمولاً با سرماخوردگی اشتباه گرفته میشوند؛ اما مشکل زمانی جدی خواهد شد که سطح هوشیاری در این افراد کم شود.
وی با بیان اینکه وضعیت دودکشها هرچند روز یکبار باید رصد شود گفت: اگر کسی دچار گازگرفتگی شد باید بلافاصله وسیله گرمایشی را خاموش و بیمار را از محیط خارج کرد و با اورژانس تماس گرفته شود.
در ادامه، دکتر جواد نوفرستی مدیرعامل انجمن جامعه ایمن و رئیس کارگروه ملی پیشگیری از مرگهای خاموش گفت: افزایش حوادث گازگرفتگی و فوتیهای ناشی از آن رابطه مستقیمی با سرمای هوا دارد.
به گفته معمولاً بالاترین آمار فوت ناشی از گازگرفتگی هرساله مربوط به ماههای آذر و دی است.
رئیس کارگروه ملی پیشگیری از مرگهای خاموش در خاتمه عنوان کرد: عامل اصلی گازگرفتگی با گاز مونوکسید کربن، پوشاندن درزهای ورودی هوای تازه به محیط منزل است و عامل دوم هم دودکشهای رها شده و بدون عایق در نمای ساختمانهاست که در سرمای شدید کارکرد خود را از دست میدهند.
ارسال نظر