سرقت عجیب و خطرناک «پل» در اتوبان همدانی پایتخت

سرقت عجیبی در مسیر بزرگراه شهید همدانی رخ داده است.

سرقت عجیب و خطرناک «پل» در اتوبان همدانی پایتخت

تجهیزات پل تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید همدانی با رودخانه وردآورد توسط سارقان ربوده شد، اتفاقی عجیب و نادر! هر چند شهرداری تهران در عرض بیست روز مجددا پل را برای تردد خودروها آماده کرد؛ اما نحوه این سرقت همچنان جای سوال دارد.

چند روز قبل کارگران شهرداری منطقه ۲۲ متوجه افتادن ورق های سنگین پل تقاطع غیر همسطح بزرگراه شهید همدانی با رودخانه ورد آورد می شوند که در بررسی از پل متوجه می شوند در قسمت‌هایی از پل سواره رو، نه خبری از پیچ و اتصالات است و نه ورق های فلزی مورد نیاز برای ایمن سازی پل تقاطع بزرگراه شهید همدانی با رودخانه وردآورد!  بلافاصله موضوع را به مقامات بالاتر اطلاع داده و با حضور عوامل فنی منطقه در محل پرده از راز سرقتی بزرگ برداشته می شود.

بررسی های اولیه نشان داد که در اتاقک زیر پل که به منظور بررسی وضعیت و پایش پل ها تعبیه می شود، با استفاده از دستگاه برش باز شده و سارق یا سارقان با وارد شدن به این اتاقک شروع به باز کردن اتصالات کردند و چنان سرقتی رخ داده بود که هر لحظه امکان ریزش پل وجود داشت؛ به همین دلیل تردد خودروهای سواره از این پل ممنوع شد و کارشناسان کار خود را برای ایمن سازی این پل انجام دادند.

ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در تذکری در صحن علنی شورا، موضوع را علنی کرده و می گوید: سرقت عجیبی در مسیر بزرگراه  شهید همدانی رخ داده؛ چراکه در این سرقت ورق‌های فولادی و سنگین وزنی با برنامه ریزی و حساب‌شده سرقت شده بگونه ای که عملا تردد را غیر قابل ممکن کرده است. این در حالیست که این سرقت نیاز به خودرو ،کارگروهی و ابزار و لوازم یا باز کردن ۱۰۰ها پیچ فولادی بزرگ و کار طولانی مدت داشته است.

امانی ادامه می دهد: خدا می‌داند اگر دیرتر مطلع می‌شدند چه فاجعه‌ای رخ می‌داد. سرقتی که یک بزرگراه را بیش از یک ماه مسدود و تردد شرق به غرب را متوقف  کرده است! این سرقت، سرقت یک خودرو یا یک مغازه و تابلو نیست، هشداری جدی به مسوولان شهری و انتظامی و عریان کردن خلاهای ایمنی و امنیتی شهر است. ضمن تذکر به شهرداری تهران، درخواست می‌کنم که به سرعت سازه‌های شهری به ویژه پل‌هایی که در حاشیه شهر و با ایمنی مردم ارتباط دارند شناسایی کرده، تمهیدات لازم را انجام داده و از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه این سرقت عجیب بوده و حداقل هفت الی هشت نفر دخیل بودند چرا که باید کارهای  زیاد و سنگین انجام می دادند می گوید: راننده ، دستگاه برش و... در این صحنه سرقت بوده و مایه تاسف است که پل ها هم مورد سرقت قرار می گیرند.

مهندس مسعود حق لطفی مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران در  گفت وگو با ایسنا، در مورد جزئیات سرقت اجزا پل تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید همدانی با رودخانه وردآورد می گوید: از یک سال گذشته گزارشاتی مبنی بر سرقت جزئی از اتصالات پل‌های محور همدانی و دوگاز که بروی رودخانه وردآورد واقع شده به شهرداری تهران ارجاع شده بود و کارشناسان این پل را رصد کرده و ایرادات آن را رفع می کردند، چراکه به اجزا اصلی پل آسیبی وارد نشده بود. تا اینکه طبق این گزارشات، در چند ماه گذشته این سرقت ها افزایش پیدا کرد.

وی در مورد جزئیات این سرقت عجیب با اشاره به اینکه پل مذکور در یک محله خلوت واقع شده و از آنجایی که سطح ارتفاع خاک در دهانه اول پل بالا است موجب شده بود که دسترسی ایجاد کند، توضیح می دهد: زیر عرشه این پل یک دریچه برای بازدید داخل باکس ها وجود دارد که این دریچه جوش شده بود اما به دلیل خلوتی محله و عدم تردد زیاد مردم متاسفانه سارقان از پایین وارد شده و با دستگاه برش این دریچه را باز کرده و وارد باکس مجموعه پل شده بودند.

حق لطفی با تاکید بر اینکه باکس پل بزرگ و عریض است، بگونه ای که فردی به راحتی در آن تردد می کند، می افزاید: سارقان بعد از ورود به باکس سرفرصت شروع به باز کردن پیچ ها کرده و این اتصالات را باز کردند و وقتی به ما گزارش داده شد که چنین سرقتی رخ داده، نسبت به بازدید از این پل اقدام کردیم و با توجه به اینکه حجم سرقت از پل بالا بود، مجموعه عمران شهرداری به هیچ عنوان صلاح ندانستند که پل ادامه کار دهد و از روی آن خودرو تردد کند چراکه هر لحظه امکان منهدم شدن و تخریب پل وجود داشت و با توجه به وخامت اوضاع، جلسه مدیریت بحران  در ۱۵ دی ماه تشکیل دادیم!

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه به دلیل گرانی آهن آلات این قطعات به فروش می رسد و انگیزه سارقان بالا است ، گفت: بعد از جلسه ستاد بحران و تشریح شرایط، اجازه بسته شدن بزرگراه را برای مدت سه هفته اخذ کردیم تا عملیات رفع مشکل پل انجام شود.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران عنوان می کند: در این مدت کارخانه شهید رجایی از مجموعه قرارگاه خاتم ساخت ۱۰۰ عدد ورق های اتصال جان و ۲۰ عدد ورق های اتصال بال پل را شروع کرد و از ۲۲ دی عملیات آغاز شد.

وی با بیان اینکه به دلیل نوع سرقت، ۲۰پایه موقت در نظر گرفتیم ادامه می دهد: پل نشست کرده بود و ۲۰ قطعه از پل را جک زدیم تا عرشه پل به ارتفاع اصلی خود بازگردد چراکه حدود ۷ سانتیمتر بر اثر بازکردن پیچها افت کرده بود، به همین دلیل ۲۰ جک ۵۰ تا ۱۰۰ تنی را  زیر پل نصب کردیم و با دستگاه هماهنگ کننده پل به حالت اصلی برگردانده شد تا متخصصان بتوانند پیچ ها را محکم کرده و ورق های اتصال را نصب کنند که سرانجام  پس از هشت روز عملیات نصب تجهیزات سرقت شده به اتمام رسید و از روز چهارشنبه هفته گذشته، خودروها می توانند از این پل استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه نمی توانم مقدار و حجم اقلام سرقت شده را بیان کنم، در مورد چرایی عدم اطلاع شهرداری از این سرقت بزرگ ادامه می دهد: در حالت کلی سازمان عمران پل را می سازد و برای نگهداشت آن را  در اختیار منطقه قرار می دهد و در این مورد خاص نیز شهرداری  منطقه ۲۲ باید پایش می کرد اما به علت وسعت منطقه و پراکندگی پل ها سبب شد که این سرقت رخ دهد.

حق‌لطفی در مورد راه های جلوگیری از سرقت های احتمالی بعدی بیان می کند:  در برنامه پایش پل ها موضوعات مختلفی را بررسی میکنیم که یکی از این راه ها، بحث نصب دوربین برای پایش است و همچنین در مورد برقراری گشت حفاظت فیزیکی منطقه در محل  بررسی های صورت گرفته اما  مسئله اصلی این است که خلوتی این مسیر سبب بروز این سرقت شده که ما برای تکمیل این مسیر یک تقاطع زیرگذر شرق به شرق داریم  که سازمان مشاور نیز احداث این دوربرگردان به صورت زیرگذر را در دستور کار قرار داده که پس از تکمیل این پروژه به دلیل تردد خودروها و رفع خلوتی محدوده، امکان سرقت نیز کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایسنا،  این پل مرمت شده و برای استفاده عموم بازگشایی شده اما این شیوه سرقت نشان می دهد که مسئولان شهر باید اهتمام ویژه تری برای پایش و رصد تجهیزات شهری داشته باشند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 7829

ارسال نظر