کمالگرایی مفید است یا مضر؟

کمالگرایی بر خلاف آنچه که عموم بر آن باور دارد، ویژگی کاملا مثبتی نیست و می‌تواند عوارض مخربی بر سلامت روان افراد بگذارد.

کمالگرایی مفید است یا مضر؟

کمالگرایی بر خلاف آنچه که عموم بر آن باور دارد، ویژگی کاملا مثبتی نیست و می‌تواند عوارض مخربی بر سلامت روان افراد بگذارد.

به گزارش عرشه آنلاین، کتاب «چونه کمالگرا نباشیم؟» شما را از باورهای محدودکننده آزاد می‌کند و یاری می‌رساند تا کمال‌گرایی را کنار بگذارید. استفان گایز از راهی می‌گوید که برای کنار گذاشتن کمال‌گرایی رفته است. درباره کتاب چگونه کمال‌گرا نباشیم؟

کمالگرا

شاید فکرکنید کمال‌گرا بودن صفت خیلی خوبی است ولی واقعیت این است که این صفت می تواند آسیب‌های جدی به شما بزند. اما کمال‌گرایی چیست و چگونه در انسان ایجاد می‌شود؟

کمالگرایی

از سال‌های ابتدایی زندگی یک کودک، به او گفته می‌شود که داخل خطوط رنگ‌آمیزی کند و اگر از خط بیرون بزند، به او می‌گوییم که نقاشی‌اش غیرقابل قبول است. این همان کمال‌گرایی و همان طرز فکر محدود کننده است. برخلاف آن، معمول‌گرایی به ما اجازه می‌دهد که بیرون از خطوط و حدوحدود از پیش تعیین شده، رنگ‌آمیزی کنیم، آن جا که موقعیت‌های رسیدن به موفقیت بی‌شمار است، اشتباهات مجازند و قضاوت در مورد خود، به حداقل می‌رسد.

چگونهپکمالگرا نباشید

کمال‌گرایی، در دنیایی پر از ناکاملی‌ها، همچون تله‌ای است که انسان را گرفتار توهم برتر بودن کرده و او را از قدمی به جلو برداشتن، باز می‌دارد. شاید فکر کنید ایده‌ای آرمانی است، اما فقط فکری بازدارنده است. فکر برتر بودن و در حد کمال بودن، آن چنان ذهنتان را اسیر خود می‌کند که از ترس آن که نتوانید آنچه در ذهن دارید را در حد کمال اجرا کنید، حتی قدمی هم در آن مسیر بر نمی‌دارید. این طرز فکر، همان مانعی است که نویسندهٔ این کتاب و یا بسیاری از افراد را برای سال‌ها در یک نقطه نگاه داشته است.

منبع: بهداشت نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 114740

ارسال نظر