یک مرد آلمانی ۲۱۷ دوز واکسن کرونا زده!

دریافت این تعداد واکسن کرونا احتمالاً به این علت بوده که بتواند به افراد واکسینه‌نشده کارت واکسن بفروشد.

یک مرد آلمانی ۲۱۷ دوز واکسن کرونا زده!

دویست و هفده؛ این تعداد واکسن‌هایی است که یک مرد در آلمان ادعا می‌کند برای بیماری کووید-۱۹ دریافت کرده است. این بیشترین تعداد واکسن کووید است که می‌دانیم یک فرد دریافت کرده و واکنش بدن او به این واکسن‌ها برخلاف چیزی است که برخی دانشمندان فکر می‌کردند.

این مرد ۶۲ ساله، اهل شهر ماگدِبورگ آلمان، چند سال قبل هم با این تصمیم شخصی و ریسکی خود خبرساز شده بود. سرپیچی او از توصیه‌های پزشکی درخصوص واکسن کووید احتمالاً به این علت بودند که بتواند به افراد واکسینه‌نشده کارت واکسن بفروشد.

اسناد رسمی تأیید می‌کنند که این مرد حداقل ۱۳۰ دوز واکسن کووید دریافت کرده است. این واکسن‌ها از ۸ نوع مختلف بودند و در بازه‌ای دو و نیم ساله تزریق شدند؛ البته اکثر این تزریق‌ها در یک دوره ۹ ماهه بودند. به این ترتیب، او به احتمال زیاد رکورددار بیشترین دریافت واکسن کووید است.

دانشمندان آلمانی، که خود اولین‌بار در اخبار با این مرد آشنا شدند، حالا با اجازه او درحال مطالعه سیستم ایمنی بدن او هستند تا ببینند چگونه با «هایپرواکسیناسیون» مقابله می‌کند. نتایج آن‌ها در ژورنال Lancet منتشر شده است. آن‌ها همچنان هایپرواکسیناسیون را به‌عنوان یک استراتژی برای افزایش ایمنی توصیه نمی‌کنند.

متخصصان می‌گویند مورد عجیب این مرد با ۲۱۷ دوز واکسن کرونا نباید باعث شود مردم احتیاط‌ها را در دریافت واکسن کنار بگذارند.

آثار دریافت بیشترین دوز واکسن کووید

چندین سال است که دانشمندان می‌خواهند بدانند افراد چه تعداد واکسن کووید باید دریافت کنند. یک نظریه این است که دوزهای زیاد می‌تواند منجر به یک واکنش ایمنی شدید در بدن شود. متخصصان دیگر می‌گویند تزریق بیش از حد واکسن، سلول‌های ایمنی را خسته می‌کند و آن‌ها در مقابله با ویروس کرونا ناکارآمد می‌شوند.

این مرد آلمانی، که بیشترین تعداد واکسن کووید را دریافت کرده، مثال زنده‌ای است که هر دو نظریه را رد می‌کند. متخصصان می‌گویند سیستم ایمنی او در وضعیت کاملاً خوبی قرار دارد.

این که هیچ عوارض جانبی قابل‌توجهی در این مرد مشاهده نشده است، نشان می‌دهد که داروهای کووید درجه تحمل‌پذیری بالایی دارند.

حتی آزمایش‌های خون نشان می‌دهند که این مرد لنفوسیت‌های تی بسیار زیادی دارد؛ بیشتر از آن‌هایی که تنها سه دوز واکسن کووید دریافت کرده‌اند. لنفوسیت‌های تی عامل ایجاد واکنش ایمنی در برابر ویروس کرونا هستند.

بااین‌حال تعداد لنفوسیت‌های تی خاطره، که پس از بیماری جایگزین لنفوسیت‌های تی می‌شوند، در این مرد با گروه کنترل برابر بود.

همچنین هیچ‌کدام از سلول‌های ایمنی این مرد خسته به‌نظر نمی‌رسیدند. پژوهشگران نتوانستند هیچ نشانه‌ای از یک واکنش ایمنی ضعیف‌تر در سلول‌های مرد آلمانی بیابند.

وقتی این مرد در طول مطالعه یک واکسن کووید دیگر دریافت کرد، پادتن‌هایش برای ویروس SARS-CoV-2 به‌طرز قابل‌توجهی افزایش یافتند. این نشان می‌دهد که واکسن پس از صدها دوز گذشته همچنان می‌تواند اثرگذار باشد.

البته این نتایج هیچ‌کدام به این معنی نیستند که افراد باید در دریافت واکسن کووید احتیاط را کنار بگذارند. این فرد یک مثال حدی است که مطالعه او می‌تواند نتایج مفیدی درباره مزایا، محدودیت‌ها و ریسک واکسن به‌همراه داشته باشد.

متخصصان می‌گویند استراتژی دریافت سه دوز واکسن و دوزهای تقویتی منظم برای گروه‌های آسیب‌پذیر همچنان بهترین رویکرد است. هیچ دلیلی وجود ندارد که نشان دهد واکسن‌های بیشتری لازم هستند.

منبع: دیجیاتو

دیگر رسانه ها

کدخبر: 129268

ارسال نظر