رپورتاژ

نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر که باید بدانید

نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر که باید بدانید

نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر بسیار زیاد هستند. شناخت این علائم و نشانه‌ها به شما کمک می‌کند تا در هنگام نیاز یا در مواجه با افت سرعت و عدم کارایی سیستم بتوان اقدامات لازم را انجام داد. چرا که هدف اصلی همه ویروس‌ها، سرقت اطلاعات شخصی یا تخریب سیستم عامل است. هر چند که هر ویروس روش خاص و متمایزی را جهت آلوده کردن در پیش می‌گیرد.

همانطور که بدن در هنگام بیماری و سرماخوردگی عملکرد طبیعی خود را ندارد و با علائمی همچون عطسه و آبریزش بینی همراه است. سیستم کامپیوتری شما هم در هنگام ویروسی شدن با علائم و نشانه‌هایی همراه است برای مقابله با ویروسی شدن کامپیوتر و خرید لایسنس Eset به این صفحه مراجعه کنید.

نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر

قبل از معرفی و بیان نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر، لازم به ذکر است که حتی قدرتمندترین سیستم‌های کامپیوتری هم ممکن است ویروسی شوند. البته که در صورت استفاده از سیستم عامل‌های اورجینال یا خرید لایسنس اصلی تا حدودی می‌توان این امکان را کاهش داد.

در هر صورت اگر قصد دارید این نشانه‌ها را بشناسید تا در صورت نیاز زودتر از ویروسی شدن سیستم خود آگاهی پیدا کنید، در ادامه همراه ما باشید.

عدم کارکرد صحیح مرورگر وب

طی دوره ای، ظاهر شدن وقت و بی وقت پنجره‌های پاپ آپ، در هنگام مرور صفحات وب، باعث آزار بسیاری از کاربران شده بود. خوشبختانه در حال حاضر، در هنگام ویروسی شدن، بیشتر این پاپ آپ‌ها توسط مرورگر‌ها به طور خودکار بلاک خواهند شد.

با این حال گاهی اوقات ممکن است هنگامی که مرورگر باز نیست، پنجره‌های پاپ آپ ظاهر شوند که در این صورت نشانه ای از ویروسی شدن سیستم خواهد بود. اکثر این پنجره‌ها از زبان یک آنتی ویروس، سیستم را از خطر آگاه می‌کنند در صورتی که خود آن‌ها عامل بروز خطر هستند.

کاهش سرعت کامپیوتر

کاهش سرعت کامپیوتر می‌تواند یکی از نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر باشد. هرچند که علاوه بر وجود بدافزارها، کاهش سرعت سیستم می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بنابراین در صورت کند شدن سرعت سیستم، قبل از اینکه به فکر ویروسی شدن بیفتید، بهتر است سیستم خود را بررسی کنید.

چرا که گاهی اوقات پر شدن درایو (C)، باعث کاهش سرعت کامپیوتر می‌شود. بنابراین درایو (C) را خالی کرده و تمام دلایل احتمالی را بررسی کنید. در صورتی که هیچ عاملی برای کند شدن سرعت کامپیوتر نیافتید، می‌توانید مطمئن شوید که سیستم ویروسی شده است.

ویروسی شدن کامپیوتر باعث فعال شدن سرویس‌ها می‌شود که همین امر، کند شدن سرعت را به دنبال دارد. بنابراین اگر احساس می‌کنید اجرای نرم افزارها هم به کندی انجام می‌شود، به ویروسی شدن سیستم شک کنید.

نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر

غیرفعال شدن آنتی ویروس

به طور معمول هرگاه یک دزد خبره قصد دارد برای دزدی وارد مکانی شود، قبل از هر اقدامی، سیستم‌های امنیتی را از کار می‌اندازد. در رابطه با ویروس‌های کامپیوتری هم این موضوع صدق می‌کند. به این صورت که بسیاری از بدافزارها، حین ورود به سیستم، آنتی ویروس را غیرفعال می‌کنند.

گاهی اوقات حتی ممکن است قابلیت آپدیت شدن آنتی ویروس را از کار بیندازند. بنابراین اگر از غیرفعال شدن نرم افزار آنتی ویروس توسط خودتان مطمئن هستید، حتماً به وجود ویروس شک کنید.

ایجاد مشکل در اتصال به اینترنت

گاهی اوقات بر اثر ویروسی شدن سیستم، سرعت و پهنای باند اینترنت ضعیف شده یا با مشکل رو به رو خواهد شد. درست است که در رابطه با اتصال به شبکه جهانی اینترنت، بروز خطا طبیعی است اما اگر این مشکل به صورت ناگهانی ایجاد شده و پس از بررسی سیستم، نشانه‌های دیگری ناشی از وجود ویروس نمایان شد، می‌توان گفت مشکل در اتصال اینترنت مربوط به ویروسی شدن است.

دلیل این امر هم می‌تواند این باشد که وقتی سیستم ویروسی می‌شود، کاربر در جهت حذف آن قدم برمی‌دارد. از آنجایی که ممکن است همه کاربرها، کامپیوتر خود را به آنتی ویروس مجهز نکرده باشند یا آنتی ویروس آن‌ها آپدیت نباشد، جهت به روز رسانی یا دانلود آن به اینترنت نیاز دارند. از این رو برخی از ویروس‌ها، به محض ورود به سیستم، با ایجاد تغییراتی، دسترسی به اینترنت را محدود می‌کنند.

عدم امکان دسترسی به ابزارهای ویندوز

اگر توجه کرده باشید در سیستم عامل­های ویندوز در صورتی که احساس کنید روال عادی برنامه‌ها به هم ریخته است، اولین اقدام فشردن کلیدهای (Ctrl + Alt + Delete) است. حال در برخی از مواقع، اگر سیستم ویروسی شده باشد نه تنها با فشردن ترکیبی این سه کلید اتفاقی نمی‌افتد بلکه حتی با کلیک راست کردن روی (Taskbar) جهت بستن برخی برنامه‌ها، هیچ واکنشی مشاهده نخواهید کرد.

در چنین شرایطی می‌توان گفت سیستم ویروسی شده است بنابراین عدم امکان دسترسی به ابزارهای ویندوز هم می‌تواند یکی از نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر باشد.

ارسال اسپم از حساب‌های کاربری

این مورد هم یکی از نشانه‌های شایع از ویروسی شدن سیستم است. به صورتی که اگر روزی دوستانتان از دریافت پیام‌ها و ایمیل‌های تبلیغاتی، خنده دار یا حتی گاهی اوقات مستهجن شما گله و شکایت کردند، تعجب نکنید. در واقع بعد از ویروسی شدن سیستم، بدافزارها امکان دستیابی به حساب‌های کاربری شما را به دست می‌آورند و در سرویس‌های مختلف مورد سوء استفاده قرار می‌دهند.

بنابراین از طریق این حساب‌ها برای مخاطبانتان پیام‌های بی ربط می‌فرستند. موارد فوق تنها نمونه ای از نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر هستند. چرا که ویروس‌ها و بدافزارها بعد از ورود به سیستم کامپیوتری شما عملکردهای متفاوتی خواهند داشت که ممکن است شناسایی همه این نشانه‌ها کار راحتی نباشد.

بنابراین تا حد امکان جهت دور ماندن از آسیب‌ ویروس‌های کامپیوتری، بهتر است در هر شرایطی، روی سیستم خود آنتی ویروس قدرتمند و آپدیت نصب کنید. به عنوان یک توصیه دیگر اینکه از فایل‌های مهم و ضروری خود به طور زمان بند، نسخه پشتیبان تهیه کنید.

راه های مقابله با ویروس کامپوتر

راه‌های مقابله با ویروس‌های کامپیوتری

حال که با نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر آشنا شده اید، شاید دوست داشته باشید از راه‌های مقابله با این ویروس‌ها هم اطلاع کسب کنید. از آنجایی که اکثر ویروس‌های کامپیوتری را اغلب افراد نخبه و باهوش می‌سازند تا از این طریق به منافع زیادی دست پیدا کنند، اساسی ترین راه مقابله با این ویروس‌ها، استفاده از دیوار آتش (Firewall) ویندوز و یک آنتی ویروس قوی است.

پیشنهاد ما به شما آنتی ویروس ایست اسمارت است که جزء ده آنتی ویروس برتر جهان معرفی شده است. بنابراین با یقین می‌توان گفت یکی از اصلی ترین راه­های مقابله با ویروس‌های کامپیوتری، خرید لایسنس (ESET) و نصب آن روی سیستم است.

جمع بندی

  • ویروس‌ها بدافزارهایی هستند که غالباً توسط برخی افراد باهوش با هدف دستیابی به اطلاعات سیستم­های کامپیوتری در جهت کسب منافع زیادی ایجاد می‌شوند.
  • نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر بسیار متنوع است. با این حال با شناخت نسبی این نشانه‌ها تا حدودی می‌توان از آسیب‌های ویروس‌های سیستمی در امان ماند.
  • یکی از راه‌های در امان ماندن از این ویروس‌ها، مجهز کردن سیستم به آنتی ویروس است.
  • بنابراین شما می‌توانید با خرید آنتی ویروس‌های به روز و قدرتمند از وب سایت‌هایی همچون bonyansoft.com، تا حدودی جلوی آسیب‌های ناشی از آن‌ها را گرفت.
منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 103923

ارسال نظر