رپورتاژ
جایگاه حمل و نقل دریایی در تجارت بین المللی
حمل و نقل دریایی یک روش حمل و نقل رایج است و بیشتر برای زمانهایی استفاده میشود که کالا باید مسافت طولانی را طی کند. چگونه این روش حمل و نقل در کل زنجیره تامین و تجارت بین المللی نقش دارد؟ از آنجایی که بنادر نقش محوری در تسهیل تجارت جهانی و لجستیک دارند، به اتصال کشورها و قارهها کمک بزرگی میکنند.
حمل و نقل دریایی یک روش حمل و نقل رایج است و بیشتر برای زمانهایی استفاده میشود که کالا باید مسافت طولانی را طی کند. چگونه این روش حمل و نقل در کل زنجیره تامین و تجارت بین المللی نقش دارد؟ از آنجایی که بنادر نقش محوری در تسهیل تجارت جهانی و لجستیک دارند، به اتصال کشورها و قارهها کمک بزرگی میکنند.
میتوان گفت بنادر اجزای حیاتی زنجیره تامین بین المللی هستند و به عنوان دروازهای برای جابجایی کالاها و تسهیل اتصال میان فروشندگان و خریداران عمل میکنند. برای اینکه اطلاعات دقیقی در مورد جایگاه حمل و نقل دریایی کسب کنید بدون شک به منابع بزرگ و خاصتری دارید. در ادامه این راهنما ما سعی کردیم به طور کامل در مورد حمل و نقل دریایی و نقش آن در تجارت بین المللی توضیح دهیم.
آشنایی با حمل و نقل دریایی
لجستیک یا حمل و نقل دریایی فرآیندی است که طی آن برای حمل بار، توسط یک کشتی باری برنامهریزی میکنند. اغلب محمولهها بر روی کانتینرهایی بارگیری میشوند که روی کشتیهای اقیانوسپیما قرار میگیرند. در نهایت کانتینرها از طریق اقیانوس به مقصد نهایی دست مییابد.
این شیوه حمل و نقل اغلب توسط یک شرکت لجستیک یا نماینده رسمی آن قابل انجام است؛ زیرا به دانش عمیق و ارتباطات گستردهای نیاز دارد. هرچه شرکت حمل و نقل منتخب کاربلدتر باشد، بدون شک حمل و نقل کالاها نیز آسانتر خواهد بود و خدمات مقرون به صرفهتر یا کارآمدتری در دسترس متقاضیان قرار میگیرند. به طور معمول خدمات حمل و نقل دریایی برای حمل مواد خام و قطعات میان آسیا، اروپا و آمریکای شمالی در دسترس قرار دارند.
حمل و نقل دریایی، دروازهای در تجارت جهانی
از آنجایی که بنادر برای تجارت بین المللی بیشترین مزایا را دارند، حمل و نقل دریایی نیز به عنوان دروازههای تجارت جهانی هستند؛ زیرا رابط میان انواع کشورها محسوب میشوند. این حوزه از خدمات، جابجایی میان انواع کشورها را تسهیل میکنند تا صادرات، واردات و حمل و نقل ترانزیت امکانپذیر شود.
این حوزه از فعالیتهای لجستیک زیرساختها و خدمات ضروری را برای جابجایی انواع محمولهها از جمله کالاهای فله، کالاهای کانتینری و محموله مایع را فراهم میکنند. این نوع روش حمل و نقل در واقع روشی برای انتقال انواع محمولهها است و در مقایسه با سایر روشهای حمل، بهترین و راحتترین روش محسوب میشود.
جایگاه حمل و نقل دریایی در زنجیره تامین
نقش حمل و نقل دریایی در زنجیره تامین به طور معمول انتقال مقادیر زیادی کالا از یک قاره به قاره دیگر است. خدمات مربوط به حمل و نقل دریایی نقش مهمی در زنجیره تامین ایفا میکنند؛ زیرا تمامی خدمات لجستیک از صادرات گرفته تا حمل و نقل از طریق حاملهای اقیانوسی یا واردات را در بر میگیرند.
متاسفانه به دلیل وجود انواع قوانین تجارت بین المللی و دریایی، حمل و نقل از طریق اقیانوس با پیچیدگیهایی همراه است. البته با انتخاب یک شرکت معتبر حمل و نقل شما میتوانید در ابهامزدایی این خدمات و فرآیندها موفقتر عمل کنید. برخی از این شرکتهای قوی از ارتباطات خود در سراسر زنجیره تامین کمک میگیرند تا رضایت مشتریانشان را جلب کنند.
اگر چه حمل و نقل دریایی اغلب طولانیترین روش حمل یک محصول طی زنجیره تامین به حساب میآید اما فقط بهترین روش برای لجستیک و حمل و نقل بین المللی محسوب میشود. در ابتدا کالاها باید از مبدا تامین کننده به بندری که کشتی در حال بارگیری کانتینرها است فرستاده شود.
در نظر داشته باشید زمانی که محموله به بندر مقصد رسید، اغلب از خدمات تخلیه برای انتقال کالا از بندر به انبار نهایی استفاده میکنند. سپس کانتینرها اغلب از طریق راهآهن یا کامیون به انبار برده میشوند تا به طور کامل تخلیه شوند.
انواع حمل و نقل دریایی
با توجه به قوانین ثبت شده 4 روش حمل و نقل دریایی در زنجیره تامین و تجارت بین المللی وجود دارد که آنها را در زیر توضیح میدهیم:
- بار کامل کانتینر (FCL): این روش حمل دریایی شامل حمل یک کانتینر کامل یا بیش از یک کانتینر است.
- بار کمتر از یک کانتینر (LCL): طی این روش حمل، شرکت حمل و نقل انواع مختلفی از محمولهها را در یک کانتینر ترکیب میکند و این روش برای زمانی کاربرد دارد که محصولاتی باید از طریق اقیانوس جابجا شوند اما به کانتینر کامل نیاز ندارند.
- حمل و نقل فله: این روش حمل و نقل دریایی تا حد زیادی تخصصی محسوب میشود؛ زیرا برخی از کالاهای خشک به جای اینکه در کانتینر کشتی قرار گیرند به طور مستقیم در انبار یک کشتی حامل اقیانوسی جایگذاری میشوند و سپس به مقصد مورد نظر ارسال خواهند شد.
- روش Roll on, Roll off : این روش حمل و نقل دریایی برای وسایلی همانند وسیله نقلیه که به منظور جابجایی به کشتی نیاز دارند کاربرد خواهد داشت. در واقع وسایلی که به صورت کانتینری جابجا نمیشوند، از این طریق قابل حمل هستند. این کالاها به طور مستقیم روی کشتی باری میچرخند، رانده میشوند و ایمن هستند. در نهایت اینکه بعد از رسیدن به مقصد نهایی از کشتی خارج میشوند.
مزایای حمل و نقل دریایی
یکی از بزرگترین مزایای حمل و نقل دریایی مقرون به صرفه بودن آن به ویژه برای سفرهای طولانی است. حمل و نقل دریایی به شما این امکان را میدهد که همزمان مقادیر زیادی کالا را با هزینهای بسیار کمتر از حمل و نقل از طریق روشهای دیگر ارسال کنید.
برای مثال کشتیهای باربری میتوانند به طور متوسط ۱۸۰۰۰ کانتینر را حمل کنند، بدین ترتیب هر کشتی میتواند مقدار زیادی از کالاها را در هر پارتی جابجا کند. حجم بالای کانتینرها در هر کشتی باعث میشود هزینه کمتری نسبت به سایر روشهای حمل و نقل در هر کانتینر داشته باشید.
فرقی ندارد از کدام روش حمل و نقل دریایی استفاده کنید، چه کانتینر کامل چه بارهای کمتر از یک کانتینر در هر صورت مبلغ قابل پرداخت شما ارزانتر از مبالغی است که برای حمل هوایی همین بار باید پرداخت کنید. به لطف حجم زیادی محموله در هر کشتی، حمل و نقل دریایی از ردپای کربن کمتری نسبت به سایر روشهای حمل و نقل برخوردار است.
با در نظر گرفتن این موضوع میتوان فهمید که حمل و نقل دریایی برای کاهش اثرات زیست محیطی نیز گزینه مناسبی به حساب میآید. در نهایت اینکه حمل و نقل دریایی و اقیانوسی یک روش عالی برای جابجایی اقلام بزرگ، سنگین یا حجیم است؛ زیرا وزن کالا برخلاف سایر روشهای حمل و نقل همانند هوایی یا زمینی تاثیر زیادی بر روی روند حمل و نقل ندارد.
چرا حمل و نقل دریایی را انتخاب کنیم؟
شرکتها و خدمات لجستیک جهانی زیادی حمل و نقل دریایی را ارائه میدهند. باید به سراغ شرکتهایی بروید که بتوانند تدارک حمل و نقل را در سراسر جهان برای شما فراهم کنند و مجوزهای لازم را در دست داشته باشند. با توجه به اینکه حمل و نقل دریایی روشی منعطف است، شما حتی میتوانید به صورت سفارشی این روش حمل را تجربه کنید. برخی از شرکتهای لجستیک همانند baradairsea.com با توجه به نیاز مشتری خود ایدهآلترین مسیر دریایی را مییابند و از آن استفاده میکنند.
ارسال نظر