6 روش جذب مشتری و فروش بیشتر

موفقیت کسب‌وکارها تنها به کیفیت محصول یا خدمات ارائه‌شده محدود نمی‌شود؛ بلکه روش‌ها و استراتژی‌های موثر جذب مشتری نیز اهمیت فراوانی دارد. امروزه مشتریان با انتخاب‌های زیادی مواجه‌اند، از این رو کسب‌وکارها باید خلاقانه و هدفمند عمل کنند تا در میان رقبا متمایز شوند و مشتریان بیشتری را به سوی خود جذب کنند.

موفقیت کسب‌وکارها تنها به کیفیت محصول یا خدمات ارائه‌شده محدود نمی‌شود؛ بلکه روش‌ها و استراتژی‌های موثر جذب مشتری نیز اهمیت فراوانی دارد. امروزه مشتریان با انتخاب‌های زیادی مواجه‌اند، از این رو کسب‌وکارها باید خلاقانه و هدفمند عمل کنند تا در میان رقبا متمایز شوند و مشتریان بیشتری را به سوی خود جذب کنند. در این مقاله، راهکارهایی مانند ثبت لوکیشن، ارسال پیامک، بیلبورد، نمای مکان تجاری و... برای جذب مشتری بیشتر به مکان‌های تجاری معرفی شده است که در ادامه هر یک را مفصل شرح داده‌ایم. با بهره‌گیری از این روش‌ها، کسب‌وکارها می‌توانند نه‌تنها میزان فروش خود را افزایش دهند، بلکه روابط مستحکمی با مشتریان وفادار ایجاد کنند و در بازارهای محلی و حتی فراتر از آن بدرخشند. 

راهکارهای جذب مشتری بیشتر

قبل از هرچیز باید بدانید که آیا واقعا کسب‌وکار شما به نوعی است که حضور مشتریان در مکان تجاری شما ضروری است یا اینکه می‌توانید تدابیری بیندیشید که بدون نیاز به حضور مشتری، نیازهایش را برطرف کنید. اگر جزو آن‌دسته از کسب‌وکارهایی هستید که راهی وجود دارد تا بدون نیاز به حضور مشتری در مکان تجاری شما، نیازش را برطرف کنید که عالی است و شما اصلا نیاز ندارید کاری کنید تا مشتریان به سوی مکان تجاری شما جذب شوند، بلکه به راحتی می‌‌توانید شما به او نزدیک شوید. برای مثال هفته گذشته زمانی که قصد داشتم برای پنجره‌های منزل جدید، پرده تهیه کنم، پس از بررسی چند پرده‌‌فروشی مختلف و انتخاب یکی از آن‌ها جهت پرسیدن چند سوال با آن پرده فروشی تماس گرفتم، در حین صحبت متوجه شدم که نیاز نیست حتما به مکان تجاری آن‌ها مراجعه کنم. کارشناسان آن‌ها به همراه تمامی ابزارهای لازم و کاتالوگ‌ها به منزل آمدند و خودشان تمامی پنجره‌ها را اندازه گرفتند و همچنین همان‌جا با دیدن کاتالوگ‌ها به راحتی توانستم موارد مورد نیاز خود را انتخاب کنم. در واقع برای این پرده فروشی اصلا مهم نبود که آیا مکان تجاری‌اش جای پررفت‌‌وآمدی هست یا خیر چرا که با استفاده از تبلیغات مختلف توانسته بودند خودشان را در معرض دید من به عنوان یک مشتری بالقوه قرار دهند و سپس با اعزام کارشناسانشان علاوه بر رفع دغدغه من برای رفت‌وآمد و ایجاد یک مزیت رقابتی، از محدودیت مکانی هم رها شده بودند.

اما اگر کسب‌وکار شما جزو معدود مواردی است که حتما باید مشتریان در مکان تجاری شما حاضر شوند، می‌توانید از روش‌های زیر برای جذب مشتریان به سوی مکان تجاری خود استفاده کنید.

6 روش جذب مشتری و فروش بیشتر

ثبت اطلاعات خود در نقشه‌های آنلاین

با درج اطلاعاتی از قبیل نام کسب‌وکار، آدرس، لوکیشن، شماره تماس، دسته‌بندی شغلی، ساعات کاری و همچنین عکس‌های واقعی و جذاب در نقشه‌های آنلاین همچون گوگل مپ، نشان و بلد می‌توانید شانس این را داشته باشید که در نتایج جستجوی افرادی که به دنبال خدمات یا کالاهای شما هستند ظاهر شوید و بتوانید آن‌ها را به سوی مکان تجاری خود جذب کنید. ثبت لوکیشن در بلد و نقشه‌های دیگری همچون گوگل مپ و نشان جزو اولین، ضروری‌ترین و کم‌هزینه‌ترین اقداماتی است که می‌توانید در راستای دیده شدن بیش‌تر و جذب مشتریان انجام دهید.

ارسال پیامک تبلیغاتی

برای استفاده درست از این روش، قبل از هرچیز باید کاملا مشتریان خود را شناسایی کنید. یعنی بدانید چه افرادی، از چه شهر یا منطقه‌ای، با چه ویژگی‌هایی می‌توانند مشتریان شما باشند، سپس با استفاده از پنل پیامکی اقدام به ارسال پیامک تبلیغاتی کنید.

برای مثال اگر شغل شما پخش گوشت و مرغ مورد نیاز رستوران‌ها در تهران باشد، قطعا ارسال پیامک بی‌هدف به افراد مختلف برای شما ارزش افزوده‌ای نخواهد داشت و شما باید به رستورانداران تهران پیامک ارسال کنید.

البته توجه داشته باشید که بازاریابی از طریق پیامک، یک تخصص است و شامل موارد مختلف زیادی است و نیاز به بررسی‌های زیادی دارد در غیر این صورت مانند شخصی که در تاریکی تیرهایی را رها می‌کند فقط باید متکی به شانس خوب باشید.

همکاری با کسب‌وکارهای دیگر

در برخی موارد وقتی یک کسب‌وکار، شناخت دقیقی از مشتریان مورد نظرش دارد، متوجه می‌شود که کسب‌وکارهای دیگری هم هستند که محصول یا خدمات متفاوتی را به همین افراد ارائه می‌دهند، در نتیجه شما می‌توانید با آن‌ها یک همکاری دوسویه داشته باشید. برای مثال اگر شما یک خیاطی داشته باشید که در تولید انواع لباس فرم مدرسه تخصص داشته باشد، به راحتی می‌توانید شروع به مذاکره با مدارس اطراف خود نمایید تا دانش‌آموزانشان را جهت تهیه لباس فرم نزد شما بفرستند.

راهکارهای جذب مشتری بیشتر

پخش تراکت

اگر شغل شما به گونه‌ای است که بیش‌تر به دنبال جذب مشتریان محلی هستید، شاید بد نباشد که به پخش تراکت در محلات اطراف خود نیز فکر کنید. البته این روش بسیار قدیمی است و در برخی موارد بازدهی بسیار پایینی دارد، چرا که شما پیام خود را در بین افراد بسیاری پخش می‌‌کنید که تنها برخی از آن‌ها به خدمات یا کالای شما نیاز دارند ولی به هر حال با رعایت اصول تبلیغ‌نویسی و پخش درست تراکت‌ها شاید بتوانید مشتریان جدیدی به سوی مکان تجاری خود جذب کنید.

نمای مکان تجاری

فضایی در اختیار شما است که با استفاده درست از آن می‌‌توانید شبانه‌روز پیام خود را به تمامی افرادی که از جلوی محل کسب شما عبور می‌کنند برسانید و آن هم تابلو و ویترین شماست. سعی کنید بیش‌تر از علایق خودتان و شیک بودن یا زیبایی، خود را به جای مشتریانتان بگذارید و فکر کنید آن‌ها چه نیاز یا دغدغه‌ای دارند و شما چطور قرار است آن را برایشان حل کنید و به نوعی در فضایی که در دید عموم قرار دارد به این موارد اشاره کنید. برای برخی از شغل‌ها این کار به راحتی نوشتن شغلشان به صورت بزرگ و نورانی است، مانند داروخانه ولی برخی مشاغل باید انرژی و زمان بیش‌تری برای انتقال پیام خودشان صرف کنند.

بیلبورد تبلیغاتی 

اگر کسب‌وکار شما، محلی ‌باشد، اجاره یک بیلبورد در محلی پر رفت و آمد در نقطه‌ای از شهر که به محل کسب شما نزدیک است و ارائه یک پیشنهاد ویژه به افرادی که آن‌ را می‌بینند، شانس شما را برای جذب مشتریان به سوی مکان تجاری خود بسیار بالا می‌برد.

نتیجه‌گیری

فروش یکی از مهم‌ترین فرآیندهایی است که حیات یک کسب‌وکار به آن وابسته است. برای فروش بیش‌تر باید توسط مشتریان بالقوه دیده شد و باید شانس جلب نظر و توجه آن‌ها را بیش‌تر کرد. در این مقاله سعی کردیم جوابی برای این سوال ارائه کنیم که چگونه مشتریان را به سوی مکان تجاری خود جذب کنیم. قطعا هر کدام از این روش‌ها جزئیاتی زیادی دارد وهمچنین روش‌های دیگری هم برای این کار وجود دارد که با کمی تحقیق و خلاقیت قطعا به آن‌ها دست پیدا خواهید کرد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 158729

ارسال نظر