رپورتاژ
5 روش خانگی موثر برای درمان سریع شقاق
آیا هنگام دفع مدفوع دچار درد یا خون می شوید؟ یا احساس سوزش که ممکن است برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد؟ اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت است، ممکن است از شقاق مقعدی رنج ببرید. با افزایش سن احتمال ایجاد شقاق مقعدی کاهش می یابد. با این حال، این مشکل در کودکان زیر یک سال نیز رایج است. بزرگسالان ممکن است به دلیل یبوست یا ضربه به مقعد (تروما ناشی از زایمان) دچار شقاق مقعدی شوند. در بیشتر افراد شقاق مقعدی بدون هیچ درمانی بهبود مییابد، اما اگر احساس میکنید ممکن است زخم هایی داشته باشید که برطرف نمیشوند یا شروع به خونریزی کرده اند، می توانید برای تسکین علائم شقاق، از درمان های خانگی ساده که در زیر فهرست شده اند استفاده کنید.
شقاق مقعدی یک مشکل رایج است و پزشکان می توانند به راحتی با داروها برای رفع آن کمک کنند. بنابراین به دلیل خجالت از دریافت کمک پزشکی جلوگیری نکنید.
علت ایجاد شقاق چیست؟
شقاق مقعدی ناشی از آسیب یا پارگی در پوشش مقعد، آخرین قسمت روده بزرگ است. یبوست شایع ترین علت شقاق مقعدی است. عبور مدفوع بزرگ یا سفت باعث پاره شدن پوشش مقعد می شود.
علل دیگر شقاق مقعدی عبارتند از:
- حرکات شل مزمن
- زایمان و بارداری
- بیماری های التهابی روده مانند بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو
- عضلات اسفنکتر مقعد سفت
- عفونت های مقاربتی، به عنوان مثال، سیفلیس و تبخال
علائم شقاق
علائم شقاق مقعدی ممکن است مشابه علائم هموروئید، فیستول یا سرطان کولورکتال باشد و از این رو، مشورت با جراح/پروکتولوژیست برای تشخیص و درمان سریع پس از مشاهده چنین علائمی ضروری است. هر بیماری به رویکرد درمانی متفاوتی نیاز دارد و تکیه بر درمان های خانگی بدون اطلاع از تشخیص می تواند وضعیت را بدتر کند.
Symptoms of anal fissures may be similar to those of haemorrhoids, fistula or colo-rectal cancer and hence, it is crucial to consult a surgeon/proctologist for prompt diagnosis and treatment upon noticing such symptoms.
https://pharmeasy.in/blog/home-remedies-for-fissure/
به طور کلی می توان گفت که علایم این بیماری شامل موارد زیر می شوند:
- درد در ناحیه مقعد
- درد در هنگام دفع مدفوع که برای مدتی ادامه دارد
- خونریزی از مقعد
- مدفوع خونی
- وجود لکه خون روی دستمال توالت
روشهای درمان خانگی شقاق و زخم مقعدی
کلینیک دکتر علیرضا زارعی در ارتباط با درمان خانگی فیشر (شقاق) بیان میکند؛ شقاق مقعدی تا حدی جزو بیماریهای دردناک است، زیرا افرادی که این زخم را دارند باید برای تقویت حرکت روده های خود هر روز رژیم غذایی مناسبی داشته باشند.
مهم است که مدفوع خود را نرم نگه داشته که بتوانید دفع راحت تری داشته باشید. بنابراین شقاق در اثر حجیم شدن یا زور زدن بیشتر تحریک می شود.
روش های ساده ای وجود دارند که می توانید در خانه با رعایت آنها وضعیت خود را ثابت نگه داشته یا بهبود بخشید.
درمان خانگی شقاق مقعدی که اکثرا از آنها مطلع هستند، می تواند شامل خوردن فیبر بیشتر، استفاده از نرم کننده های مدفوع و نوشیدن آب بیشتر باشد. این گزینه ها همچنین ممکن است شامل استفاده از حمام سیتز و یک بی حس کننده موضعی برای کاهش درد باشد.
درمان شقاق مقعدی با عسل
از آنجا که عسل به عنوان یک داروی بسیار مفید خوراکی و ضد التهابی به شمار می آید، می تواند برای درمان شقاق هم موثر باشد. عسل می تواند با ضد عفونی کردن زخم به ترمیم آن کمک کند. بهترین روش اعمال برای مالیدن عسل به این صورت است که آن را با روغن زیتون به مقدار مساوی مخلوط کرده و دو یا سه مرتبه در روز روی زخم بمالید.
یکی دیگر از روش های استفاده مخلوط آن با دمنوش های ضد التهابی دیگر بوده که به صورت نوشیدنی مصرف می شود. اگر زخم شقاق کوچک باشد، معمولا مالیدن عسل روی آن بازدهی بهتری دارد.
درمان شقاق با کپسول ویتامین ای e
طبق آزمایشات پزشکی نتیجه گیری شده که اعمال کپسول ویتامین ای e بین 3 تا 6 هفته می تواند زخم شقاق را بهبود بخشد. علاوه بر روغن ویتامین ای ، مواد مغذی دارای ویتامین سی C نیز برای التیام شقاق موثر هستند. کپسول های ویتامین E که به دلیل خواص مرطوب کنندگی خود شناخته شده هستند، می توانند به عنوان ژل های ضد التهابی عمل کنند.
این ویتامین به شکل قرص و پماد قابل تهیه از داروخانه ها می باشد. اگر برای درمان شقاق خود کپسول ویتامین ای را انتخاب کردید، یک عدد کپسول را با قیچی بریده و روی زخم دو بار در روز بمالید.
درمان شقاق با روغن حیوانی در خانه
از آنجایی که روغن حیوانی به تمیز شدن روده ها کمک کرده و حاوی بوتیرات می باشد، این روغن منجر به مهار کرده التهاب در قسمت های مختلف روده می شود. در نتیجه روغن حیوانی برای درمان شقاق، بیماری های التهابی روده، سندروم روده تحریک پذیر و… است.
درمان خانگی شقاق با روغن زیتون
روغن زیتون به عنوان یک روان کننده عمل می کند زیرا حاوی تری گلیسیرید است که به بهبود شقاق مقعدی کمک می کند. می توانید روغن زیتون را به ناحیه آسیب دیده بمالید. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز برای جلوگیری از گسترش زخم شقاق مقعد انجام دهید.
یکی دیگر از کمک های روغن زیتون به زخم شقاق، مصرف آن به صورت خوراکی می باشد. به این شکل که روده ها را نرم کرده و وضعیت گوارش را بهبود می بخشد. همانطور که گفته شد، بهترین روش آن ترکیب مقدار مساوی از روغن زیتون با عسل می باشد که کارایی هر دو ماده مغذی را افزایش می دهد.
سرکه سیب برای درمان شقاق در خانه
سرکه سیب یکی از خوراکی هایی است که با درمان یبوست به التیام یافتن زخم شقاق هم کمک می کند. این محلول فیبری دارای پکتین است که می تواند باعث افزایش حرکت های روده شود. برای این روش درمانی باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری از سرکه سیب را با آب مخلوط کنید. برای داشتن طعم بهتر توصیه می کنیم یک قاشق چایخوری عسل هم با آن ترکیب کنید.
ارسال نظر