رپورتاژ

ورق استیل و ورق گالوانیزه چه تفاوت هایی با هم دارند؟

ورق استیل و ورق گالوانیزه چه تفاوت هایی با هم دارند؟

یکی از سوالاتی که در بین خریداران ورق‌های فولادی بسیار رایج است؛ این است که ورق استیل و ورق گالوانیزه چه تفاوت هایی با هم دارند؟ با توجه به خواص مشابه این ورق‌ها، در برخی موارد افراد توانایی انتخاب ورق مناسب برای کاربرد موردنظر خود را ندارد؛ اما آشنایی با تفاوت ورق استیل و ورق گالوانیزه سبب می‌شود تا شما در هنگام اقدام برای خرید ورق فولادی بتوانید انتخابی مناسب و مطمئن داشته باشید. اگر می‌خواهید با تفاوت‌های این دو ورق بیشتر آشنا شوید، تا پایان این مطلب از سری مطالب متال آموز با ما همراه باشید.

ورق استیل چیست؟

ورق استیل، یک نوع ورق فلزی است که از جوشکاری و فشرده‌سازی یکپارچه یک توده فلزی استخراج می‌شود. جنس استیل از ترکیب آلیاژی شامل آهن، کربن، نیکل و کروم است. درصد کربن موجود در ورق‌های استیل می‌تواند متفاوت باشد و همین امر سبب تفاوت در میزان مقاومت آن‌ها می‌شود. این ورق‌ها به علت خواص فیزیکی و شیمیایی برتر خود، به طور گسترده‌ای در صنعت استفاده می‌شود.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه، نوعی ورق فولادی است که با پوشش دادن لایه‌ای از روی بر روی سطح آن به منظور جلوگیری از زنگ زدگی تولید می‌شود. فرآیند گالوانیزاسیون را می‌توان متداول‌ترین و البته یکی از بهترین روش‌ها برای محافظت از ورق‌های فولادی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی دانست.

ورق گالوانیزه، ساختاری مقاوم و طول عمری طولانی دارد و به همین دلیل در صنایع و کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورق استیل

ورق استیل و ورق گالوانیزه چه تفاوت هایی با هم دارند؟

اکنون که با ورق گالوانیزه و استیل آشنا شدید، وقت آن است که به بررسی تفاوت ورق گالوانیزه و ورق استیل و مقایسه آن‌ها بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با تفاوت این دو محصول پرکاربرد فولادی آشنا شویم.

  1. روش تولید ورق استیل و گالوانیزه با یکدیگر متفاوت است. ورق‌های استیل در طی فرآیند نورد و شکل‌دهی تولید می‌شود. با این تفاوت که برای تولید این ورق‌ها از ترکیبات متفاوتی نسبت به سایر ورق‌های فولادی استفاده می‌شود. ترکیب به کار رفته برای تولید این ورق‌ها شامل کربن، کروم، آهن و نیکل است. البته در مواردی از عناصر منیزیم، مولبیدن و نیتروژن نیز در تولید این ورق‌ها استفاده می‌شود. این در حالی است که برای تولید ورق‌های گالوانیزه، ورق فولادی نورد شده تحت فرآیند گالوانیزاسیون قرار گرفته و به وسیله لایه‌ای از جنس روی پوشش داده می‌شود.

  2. دیگر تفاوت ورق استیل و ورق گالوانیزه، تفاوت در مقاومت این ورق‌ها در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی است. هر دو این ورق‌ها دارای مقاومت مناسب و مطلوبی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی هستند. با این وجود در صورتی که سطح ورق گالوانیزه دچار خراش یا آسیب شود، مقاومت آن در برابر رطوبت کاهش می‌یابد و با گذشت زمان دچار زنگ‌زدگی می‌شود.

  3. در ادامه پاسخ به سوال ورق استیل و ورق گالوانیزه چه تفاوت هایی با هم دارند، به سراغ بررسی تفاوت کاربرد این دو ورق فولادی می‌رویم. این دو نوع ورق فولادی در کاربردها و صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما کاربرد اصلی آن‌ها کمی با یکدیگر متفاوت است. بیشترین کاربرد ورق استیل در صنایع غذایی، دارویی و مواد شیمیایی است؛ اما ورق‌های گالوانیزه در صنایع تولید قطعات فلزی کاربرد بیشتری دارند.

تفاوت قیمت ورق استیل و ورق گالوانیزه

ما در این مطلب به ارائه اطلاعاتی درباره تفاوت ورق گالوانیزه و ورق استیل از نظر روش تولید، مقاومت در برابر خوردگی، کاربرد و ... پرداختیم و به سوال ورق استیل و ورق گالوانیزه چه تفاوت هایی با هم دارند؟ پاسخ دادیم. این ورق‌ها به دلیل تفاوت‌های گفته شده، قیمت متفاوتی نیز دارند. به طور معمول ورق استیل به دلیل جنس آلیاژی آن و مقاومت بیشتر در برابر زنگ‌زدگی، گران‌تر از ورق‌های گالوانیزه است. با این وجود شما باید در هنگام خرید هر یک از این دو محصول به کاربرد موردنظر خود توجه کنید و بهترین ورق فولادی موردنیاز خود را انتخاب کنید.

منبع : https://mahdefoolad.com/blog/difference-galvanized-and-steel

 

منبع: عصرایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 95995

ارسال نظر