مالیاتهای جدید در راه است
درحالیکه همچنان راههای فرار و دور زدن مالیات باز است و تجربه اجرای پایههای جدید مالیاتی چون مالیات خانه و خودروهای لوکس و خانههای خالی تاکنون موفق نبوده، وزارت اقتصاد میخواهد به سمت ایجاد مالیاتهای جدیدی چون مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر مجموع درآمد و ... حرکت کند.
به گزارش زنهار؛ در بخشی از برنامه غیرتورمی وزارت اقتصاد که چند روزی از رونمایی آن میگذرد، به منظور رفع ناترازی بودجه و افزایش منابع بودجه، این وزارتخانه سه برنامه چون ایجاد پایههای مالیاتی (مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر مجموع درآمد، مالیات بر ارزش زمین و ...)، اصلاح نظام مالیاتی از رویکرد ممیز-محور به سیستم محور (سامانه مودیان، شفافیت تراکنشها و ...) و ساماندهی معافیتهای مالیاتی و تبدیل آنها به معافیتهای پایه خانوار دارد.
هادی سبحانیان، معاون خاندوزی در تشریح جزئیات این برنامه نیز اعلام کرد که وزارت اقتصاد به سرعت در حال حرکت به سمت مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد است که یکی از مقدمات آن آماده سازی سامانه مودیان است که در کوتاهترین زمان این سامانه شروع به فعالیت میکند.
در این زمینه، طبق آخرین اعلام وزیر اقتصاد در ۱۸ آبان ماه بررسی جزئیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه تا یک ماه آینده در کمیسیون اقتصادی مجلس به پایان میرسد و براساس گفته محمدرضا پورابراهیمی - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی - نیز در ماههای پایانی سال، این طرح به صحن علنی مجلس خواهد رسید.
در این زمینه، مسئولان وزارت اقتصاد وعده پیادهسازی سامانه مودیان و قانون پایانههای فروشگاهی را در جهت هوشمندسازی و جلوگیری از فرار مالیاتی میدهند که وعده جدیدی نیست و بارها این وعده از سوی سنئولان مربوطه تکرار شده اما تاکنون به نتیجه نرسیده است که باید منتظر ماند و دید این وعده خاندوزی نیز همانند مسئولان پیشین صرفا در حرف باقی میماند یا عملی میشود؟
علاوه براین، از سال گذشته اجرای دو پایه مالیاتی جدید چون مالیات خانههای خالی و مالیات خانه و خودروهای لوکس به قانون تبدیل شد اما تاکنون عزم جزمی برای اخذ این مالیاتها دیده نشده و طبق گزارش تفریغ بودجه سال گذشته تاکنون هیچ مالیاتی از خانه و خودورهای لوکس دریافت نشده است.
همچنین، اجرای مالیات خانههای خالی نیز تاکنون معطل اطلاعات این خانهها برای اخذ مالیات آنهاست که مسئولان وزارت راه و شهرسازی از ارسال اطلاعات مربوطه به سازمان امور مالیاتی خبر میدهند درحالیکه این سازمان این ارسال را تکذیب میکند.
با این تفاسیر، سیاستگذار باید برای ایجاد دو پایه مالیاتی مالیات برعایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد، مقدمات و بسترهای اجرای آنها را فراهم کند تا تجربه اجرای ناموفق مالیات بر خانههای خالی و خانه و خودروهای لوکس در دو سال اخیر تکرار نشود
ارسال نظر