بیماری‌هایی که شخصیت شما را زیر و رو می‌کند!

ابتلا به برخی بیماری‌ها می‌تواند تاثیر شدیدی بر شخصیت شما بگذارد.

بیماری‌هایی که شخصیت شما را زیر و رو می‌کند!

آسیب تروماتیک مغز

بعد از یک ضربه‌ی جدی به سر، تغییراتی در شخصیت ممکن است علائم پنهانی باشند که به مرور زمان روی می‌دهند. در موارد شدیدتر، شاید فرد دیگری به نظر برسید! یعنی مثلا چیزهایی بگویید یا کارهایی بکنید که قبلا هرگز نمی‌گفتید یا انجام نمی‌دادید.

مولتی پل اسکلروزیس یا MS

در اثر این بیماری سیستم ایمنی شما به اعصاب مغز و نخاع حمله می‌کنند. بیماری MS می‌تواند مشکلات مختلفی ایجاد کند، از مشکلات مثانه گرفته تا ناتوانی در راه رفتن. در برخی موارد می‌تواند موجب احساس سرخوشی غیرعادی شود، یعنی شادی فراتر از حد نرمال و غیر واقعی. بیماری MS می‌تواند باعث خنده یا گریه‌ای شود که خارج از کنترل به نظر رسیده یا ربطی به احساس واقعی‌تان ندارد.

آلزایمر

این بیماری روی تفکر، قضاوت، حافظه و تصمیم گیری‌تان اثر می‌گذارد و می‌تواند باعث شود احساس پریشانی کنید و واکنش متفاوتی نشان دهید. مثلا ممکن است زود مضطرب شوید یا به راحتی دلخور شوید.

 به مرور زمان این بیماری می‌تواند تاثیرات جدی‌تری بگذارد. یک فرد متواضع و اهل فکر ممکن است سلطه طلب و پرتوقع شود. یا کسی که خیلی نگران و مضطرب بود یا به راحتی دچار استرس می‌شد ممکن است خونسرد و بی‌تفاوت بشود.

بیماری پارکینسون

شاید با کمی لرزش در دستهای‌تان شروع شود اما بیماری پارکینسون می‌تواند در نهایت طرز راه رفتن، حرف زدن، خوابیدن و طرز فکرتان را تحت تاثیر قرار بدهد. 

حتی به زودی می‌تواند منجر به چیزهایی مثل وسواس نسبت به مسائل جزئی یا بی‌احتیاطی‌های ناگهانی شود. بعدا شاید به نظر گیج و حواس پرت بیایید یا مثل گذشته اجتماعی و برونگرا نباشید. تمرکز و توجه‌ نیز کار سختی خواهد شد.

بیماری هانتینگتون

این بیماری است که با آن متولد می‌شوید اما معمولا در دهه‌ی 30 یا 40 عمر خود را نشان می‌دهد. این بیماری به سلول‌های مغز آسیب زده و روی تمام بخش‌های زندگی اثر می‌گذارد. ممکن است به سختی بتوانید به طور واضح فکر کنید یا آنقدر عصبانی شوید که با مشت به دیوار بکوبید و یا چیزهای اساسی مثل مسواک زدن را فراموش کنید. حتی ممکن است ندانید این اتفاق‌ها بخاطر بیماری‌تان هستند

بیماری تیروئید

تیروئید هورمون‌هایی تولید می‌کند که به بدن می‌گویند با چه سرعتی کار کند. اگر این هورمون‌ها زیاد باشند درست مثل این است که کسی پایش را مدام روی پدال گاز گذاشته 

ممکن است حساس و مضطرب شده و نوسانات خلقی پیدا کنید. اگر هم به اندازه‌ی کافی از این هورمون‌ها تولید نکنید، شخصیت‌تان ممکن است گنگ و بی‌تفاوت به نظر برسد.

 شاید فراموشکار شوید و به سختی بتوانید در مورد چیزی درست فکر کنید. بیماری تیروئید اگر درمان نشود، می‌تواند تاثیرات مخرب و ماندگار روی مغز بگذارد.

تومور مغزی

وجود یک تومور در لُب جلویی مغز می‌تواند روی نواحی از مغز که شخصیت، هیجانات، حل مسئله و حافظه را کنترل می‌کنند اثر بگذارد. این اتفاق باعث فراموشکار شدن و پریشانی می‌شود. همچنین می‌تواند نوسانات خلقی ایجاد کرده و شما را تهاجمی کند یا حتی اختلال پارانوئید بوجود بیاورد، مثلا فکر کنید کسانی آمده‌اند که شما را بدزدند در حالیکه واقعیت ندارد.

افسردگی

حتما می‌دانید که افسردگی بر تمام جنبه‌های زندگی اثر می‌گذارد. افسردگی نه فقط خلق و خو بلکه طرز فکر، حافظه و تصمیم گیری‌ها را نیز تحت الشعاع خود قرار می‌دهد. افسردگی می‌تواند باعث شود نگاه‌تان به دنیای اطراف‌تان تغییر کند. این بیماری در زنان و مردان متفاوت است. زنان معمولا احساس بی‌ارزش بودن، اندوه و گناه می‌کنند در حالیکه مردان دچار احساس خستگی، خشم و آزردگی می‌کنند.

اختلال وسواس فکری – عملی

این بیماری (OCD) باعث می‌شود احساس اضطراب کنید و افکار و تمایلاتی داشته باشید که نتوانید کنترل‌ یا متوقف‌شان کنید.

 مثلا ممکن است دست‌های‌تان را بارها و بارها بشویید. شاید هم برای انجام یک کار ساده آنقدر تردید و دقت به خرج دهید که نتوانید تمامش کنید. اگر کسی انتقاد یا سرزنش کند ممکن است بدتر هم بشوید زیرا اضطراب‌تان را تغذیه می‌کند.

اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی موجب تغییراتی در خلق و خو می‌شود که فراتر از فراز و نشیب‌های معمول زندگیست. وقتی شاد و روبراه هستید، خوب و تند حرف می‌زنید و ریسک‌های بزرگ می‌کنید. وقتی هم که حال و حوصله ندارید یا اندوهگین هستید ممکن است مدام نگران باشید و کم انرژی و احساس بی‌ارزش بودن و پوچی بکنید. گاهی اوقات نیز ممکن است احساس‌تان ترکیبی از هر دو باشد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 10463

ارسال نظر