۱۵ راه برای به چالش کشیدن رشد خود به عنوان یک شخص

با خودت درگیر شو

به چالش کشیدن خود می‌تونه به شما کمک کنه زندگی‌تون رو تغییر بدید. شما می‌تونید به اهداف بیشتری دست پیدا کنید، روابط بهتری داشته باشید و شادی‌تون رو افزایش بدید. همه ما به عنوان انسان‌های بزرگسال دوست داریم که خودمون رو به چالش بکشیم و این رو یه وظیفه میدونیم. ولی ممکنه با افزایش سن و تجربه، در مورد انجام وظایف جدید و متفاوت کمی تردید داشته باشیم.

با خودت درگیر شو

به چالش کشیدن خود می‌تونه به شما کمک کنه زندگی‌تون رو تغییر بدید. شما می‌تونید به اهداف بیشتری دست پیدا کنید، روابط بهتری داشته باشید و شادی‌تون رو افزایش بدید. همه ما به عنوان انسان‌های بزرگسال دوست داریم که خودمون رو به چالش بکشیم و این رو یه وظیفه میدونیم. ولی ممکنه با افزایش سن و تجربه، در مورد انجام وظایف جدید و متفاوت کمی تردید داشته باشیم.

از طرفی ما میل به آغوش کشیدن چالش‌ها رو داریم چون باعث به دست آوردن قدرت مجدد، بهبود خود و رشد شخصی ما میشن. درسته که چالش‌ها با استرس و احساس تردید همراه هستن، اما اونقدرها که به نظر میرسه هم ترسناک نیستن.

شما نباید به این فکر کنین که زندگی باید همیشه یه شکل باشه. انجام یه کار بعد از کار دیگه، به شما کمک میکنه زندگی‌تون رو بهتر مدیریت کنین. اگه به مسائل زندگی اینطور نگاه کنین، به شما کمک میکنه که انگیزه بیشتری داشته باشید و کمتر تنبل بشید.

حالا بریم ببینیم چطور می‌تونیم خودمون رو به چالش بکشیم…

به چالش کشیدن خود یعنی چه؟

این توضیحات رو گفتیم، ولی خب به چالش کشیدن یعنی چی؟اگه بخوایم خیلی ساده توضیح بدیم، به چالش کشیدن خود یعنی ما تصمیم می‌گیریم وظایف جدیدی رو انجام بدیم. ما روش‌های متفاوتی برای انجام وظایف‌مون انتخاب می‌کنیم و دنبال این هستیم که برای بهتر شدن خودمون یک سری کارهای جدید انجام بدیم.

یک مطالعه نشون داده که به چالش کشیدن ذهن به ما کمک می‌کنه کمتر مضطرب و غمگین بشیم. وقتی کارها رو همیشه به یک روش انجام بدیم، به ندرت اتفاق جدیدی برای ما میفته. اگه شما خودتون رو به چالش نکشید، متوجه نمیشین که باید چه چیزی رو در خودتون بهبود ببخشین. پس ممکنه به جایی برسید که حس کنید از خودتون ناراضی هستین.

ولی اگه یک قدم از منطقه امن خودتون خارج بشید، این شانس رو دارید که راه جدیدی از زندگی که رضایت‌بخش‌تر و غنی‌تر هست رو کشف کنین.

چطور خودمون رو به چالش بکشیم؟

حالا که با تعریف چالش آشنا شدید، نوبت به این میرسه که یاد بگیریم چطور خودمون رو به چالش بکشیم. راه‌های مختلفی وجود دارن، ولی فقط مسئله اینه که شما متوجه بشین در حال حاضر و در این شرایطی که داخلش هستید، چه چیزی برای شما معنی بیشتری داره؟

مثلا اگه دانشجو هستید، ممکنه چالش‌های آکادمیک  برای شما معنی دار باشن. اگه مشغول ساختن حرفه خود هستید، احتمالا چالش‌های کاری توجه شما رو جلب می‌کنن. در ادامه ما فهرستی از چالش‌ها رو براتون آوردیم که در حوزه‌های مختلف زندگی شما مورد استفاده قرار می‌گیرن و باعث ارتقای شما میشن. همچنین هر حوزه رو دسته‌بندی کردیم تا راحت‌تر اون‌ها رو مورد تجزیه و تحلیل قرار بدید.

چالش‌های شخصی

کتاب‌های بیشتری بخونید

امروزه ما در دنیایی هستیم که بیش از هر زمان دیگه‌ای به انواع کتاب‌ها دسترسی داریم. شما می‌تونید هر کتابی رو در مورد موضوعی که به اون علاقه دارید، پیدا کنید و چیزهای جدیدی یاد بگیرید.

البته، بد نیست به خوندن داستان‌های تخیلی هم فکر کنید. تحقیقات دانشگاه هاروارد نشون دادن که خوندن داستان‌های تخیلی می‌تونن هوش اجتماعی رو افزایش بدهند و باعث بشن شما بتونین قصد و انگیزه دیگران رو راحت‌تر درک کنین.

خودشناسی

در مورد احساسات خودتون شفاف‌تر باشید

ما اکثرا فکر می‌کنیم که مردم باید بتونن ذهن ما رو بخونن و بر اساس اعمال‌مون احساس ما رو درک کنن. اما این کار برای بیشتر انسان‌ها سخته، یعنی نمی‌تونن به راحتی ذهن بقیه رو بخونن. پس تمرین کنین در مورد احساسات‌تون با بقیه آدم‌ها شفاف‌تر باشین.

مطالعات نشون دادن که جمع کردن احساسات می‌تونه برای سلامتی ما مضر باشه. اگه احساسات خودتون رو به بقیه نشون بدین، می‌تونین روابط بهتری با بقیه افراد داشته باشین. اگه راحت چیزی که در ذهن‌تون هست رو به اشتراک بذارید، معمولا استرس‌تون از بین میره. در ضمن، کمک می‌کنه که به افراد مهم زندگی‌تون نزدیک‌تر بشید.

به سلامتی خودتون بیشتر اهمیت بدید

شما فقط یک بدن دارید، پس باید به خوبی ازش مراقبت کنین. با افزایش سن، تصمیماتی که همین حالا می‌گیرید، کیفیت زندگی آینده شما رو تعیین میکنن. بعضی از راه‌هایی که در خود مراقبتی به شما کمک می‌کنن به شرح زیر هستن:

  • زندگی طولانی‌تر
  • بالا بردن آستانه تحمل
  • مدیریت استرس

اکثر ما اجازه میدیم چیزهایی مثل مسائل کاری یا تحصیلی باعث بشن که ما نتونیم به کارهای ضروری و جذاب زندگی‌مون رسیدگی کنیم. شما باید اینجا خودتون رو به چالش بکشید، یعنی چی؟ باید به خودتون بگید که هر چه قدر هم که مشغول هستین، باز هم باید سلامتی رو در اولویت تمام کارهاتون قرار بدید. یعنی به خودتون فشار بیارید تا به اندازه بخوابید، غذای خوب بخورید و ورزش کنید. کارهایی رو انجام بدید که به شما بهترین احساس رو بدهند.

کمدتون رو مرتب کنید

شاید باورتون نشه، ولی مرتب نگه داشتن فضای زندگی فواید زیادی داره. از جمله:

  • افزایش اعتماد به نفس
  • افزایش انرژی
  • کاهش تنش در خانواده

کمدهای بهم ریخته، هورمون‌های استرس رو در بدن ما افزایش می‌دهند. حالا که نزدیک سال جدید هستیم، تمیز کردن کمد رو در سال جدید به یک چالش مهم تبدیل کنید.

به اهداف جدید و خوشایند دست پیدا کنید

یه لحظه به فعالیت‌ها یا تجربیات مختلفی فکر کنید که هیچ وقت در زندگی برای انجام اون‌ها تلاشی نکردید. چه چیزهایی وجود دارن که باعث میشن احساس خوبی داشته باشید؟!

این کارها رو پیدا کنید و سعی کنید برای رسیدن به اون اهداف وقت بذارید. بیشترِ ارزشی که ما از زندگی به دست میاریم، از به دست آوردن تجربیات جدید و بهبود خودمون به روش‌های جدید هست. چیزهای جدید رو امتحان کنید، چون حتما بعدش تعجب می‌کنید که چقدر فعالیت جدید زندگی شما رو بهبود می‌بخشه.

 

خلاقیت خودتون رو افزایش دهید

چه باور کنید یا نه، خلاق بودن می‌تونه برای رفاه شما مفید باشه. خلاق بودن خلق و خوی شما رو تقویت میکنه، شما رو باهوش‌تر میکنه و سلامت کلی بدن‌تون رو بهبود میبخشه.

  • چالش های شخصی
  • چالش‌های تحصیلی
  • در یک کلاس مشکل شرکت کنید

گاهی ما در بعضی از کلاس‌های مشکل دانشگاه شرکت نمی‌کنیم. چون به این کلاس‌ها به چشم موضوعی که در توسعه عادات مطالعه یا بهبود توانایی‌های تفکر انتقادی‌مون تاثیر دارن، نگاه نمی‌کنیم. درعوض، به اون‌ها به عنوان چیزی نگاه می‌کنیم که باعث ایجاد دردسر در زندگی میشن.

ولی وقتشه که روش خودتون رو عوض کنید و خودتون رو به چالش بکشید. پس دفعه بعد که کلاسی رو شروع کردید و بعد از اولین جلسه احساس کردید که سخته، نگاه‌تون رو تغییر بدید و اون رو به عنوان یک موقعیت خوب در نظر بگیرین.

این کار مهارت‌های آکادمیک شما رو مورد آزمایش قرار میده. اگه خوب عمل کنید، به شما نشون میده حتی زمانی که به نظر همه چیز در زندگی سخت شدن، ولی باز هم راهی پیدا می‌کنید و سختی رو پشت سر میذارید.

معدل متوسط کسب کنید

همیشه لازم نیست که معدل شما 20 باشه. درسته که بعضی از افراد ترجیح می‌دهند چشم‌اندازشون رو بالاتر ببرن و سعی می‌کنن حتما نمره 20 کسب کنن، ولی حتی اگه به این نمره نرسیدین، اصلا جای نگرانی نیست. معدل 18 هم نمره بدی نیست! پس یک معدل قابل قبول رو مشخص کنین و برای رسیدن به اون تلاش کنین. در ضمن، به جای تمرکز بر معدل به فکر شرکت در کلاس‌های مختلف باشید تا مدیریت زمان، تمرین مسائل و درست مطالعه کردن رو یاد بگیرید.

خودشناسی

در بخش‌های مختلف مشارکت داشته باشید

برای بعضی دانشجوها خیلی آسونه که دستان خودشون رو بالا ببرن سوال بپرسن یا در بحث‌ها شرکت کنن. ولی این کار برای افراد درونگرا کمی سخته. ولی باید درونگرایی رو کنار بذارید و کم‌کم مشارکت رو شروع کنین. در واقع هر چی بیشتر کاری رو انجام بدید، اون کار براتون آسون‌تر میشه. در زندگی در جاهای مختلف گاهی مجبورید که صحبت کنید، پس خوبه که صحبت و مشارکت رو تمرین کنید.

  • چالش های تحصیلی
  • چالش‌های کاری
  • در پروژه های کاری پیش قدم باشید

شما می‌تونید با به عهده گرفتن نقش‌های رهبری بیشتر در محل کار، به خودتون نشون بدید که چقدر می‌تونید افراد دیگه رو در یک کار هدایت کنید. شما هرگز نمی‌دونید چه فرصت‌هایی در شغل فعلی یا شغلی بعدی شما وجود خواهند داشت.

حتی اگه نتونید کارها رو اونطور که دوست دارید رهبری کنید، ولی این وظیفه به شما درس‌ها و تجربه‌های بزرگی میده. در واقع به طور بالقوه به خودتون کمک می‌کنید که در آینده رهبر بهتری باشید.

بیشتر کار کنید

اکثر ما خودمون رو دست کم می‌گیریم و نمی‌دونیم چه قدر می‌تونیم کار کنیم. البته، منظور ما این نیست که باید همش کار کنیم و معتاد به کار بشیم. ولی باید گاهی توانایی خودمون رو آزمایش کنیم ببینیم چند ساعت در روز می‌تونیم اضافه کاری کنیم. باید خودمون رو به چالش بکشیم تا بدونیم چه پتانسیل‌هایی داریم.

یک کار جانبی داشته باشید

شاید شما به عنوان یک کارمند کار کنید، ولی کار کردن برای خودتون هم می‌تونه یک تجربه ارزشمند باشه. پس اگه شرایط برای شما مهیا بود، یک کار جانبی داشته باشید. چون شما می‌تونید مسئولیت کامل نحوه پیش رفتن همه چیز رو به عهده بگیرید و زمانی که اون‌ها خوب پیش رفتن، به خودتون افتخار کنید. در نهایت این امکان وجود داره که این فعالیت‌های جانبی بتونن به هدف تمام وقت شما تبدیل بشن.

شاید بد نباشه اینجا مثال‌هایی از توسعه فردی تو محیط کار رو یه مرور بکنین.

  • چالش های کاری
  • چالش‌های تناسب اندام
  • سه بار در هفته ورزش کنید

برای افراد مختلف حفظ یک برنامه تمرینی منظم یک چالش مهم به حساب میاد. اما ورزش منظم فواید زیادی داره و باید حتما در زندگی به اون دقت کنید. اگه برنامه شلوغی دارید، نیازی نیست خودتون رو درگیر زمان کنید. شما حتی می‌تونید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از زمان رو به سلامتی خودتون اختصاص بدید. چون ممکنه که باعث بشه احساس بهتری داشته باشید.

وزنه بزنید

عضله‌سازی می‌تونه اعتماد به نفستون رو بالا ببره و در کل برای بدن شما مفید باشه. اگه در خانه وزنه ندارید، می‌تونید از اجسام سنگینی که در اطراف خانه دارید به عنوان وزنه استفاده کنید. این موضوع براتون به یک چالش تبدیل میشه، چون شما هر هفته تغییرات رو در خودتون می‌بینید و براتون جالبه که هر هفته وزنه سنگین‌تری رو بلند می‌کنید.

مقداری وزن اضافه یا کم کنید

اضافه وزن یا کاهش وزن می‌تونه برای ما چالش بسیار سختی باشه. مخصوصا برای افرادی که قصد کم کردن وزنشون رو دارن، این کار احتمالا یکی از سخت‌ترین چیزهایی هست که مجبور بودن در زندگی انجام بدهند. البته اضافه کردن وزن هم برای افراد زیادی مشکل‌ساز است. ولی به طور کلی رسیدن به وزن ایده‌آل می‌تونه یکی از رضایت‌بخش‌ترین چالش‌ها در زندگی هر فردی باشد.

اگر یادتون رفته چطور میتونین ریتم ورزشتون رو حفظ کنین این مطلب رو دوباره بخونین: 13 نکته انگیزشی برای حفظ تمرین ورزشی روزمره

بنابراین…

چالش جدید نمی‌تونه به طور خودکار باعث بشه که ما از خوشحالی به بالا و پایین بپریم. اما چالش باعث میشه که یاد بگیرید که اون‌ها رو برای رشد کردن، معنا دادن به زندگی و خوشبختی بیشتر به کار ببرید.

اصلا نترسید، برای رویارویی با بزرگترین چالش‌های خودتون با اشتیاق از همه چیز الهام بگیرید و از اون‌ها به عنوان فرصتی برای ساختن خودتون استفاده کنید. ممکنه در هر موقعیتی که با اون مواجه هستید و در هر چالشی موفق نباشید، اما همیشه می‌تونید راهی برای موفق شدن به دست بیارید.

راستی شما چطور؟ شما چه چالش‌هایی رو به زندگی خودتون اضافه کردین و نتیجه اون‌ها چطور بوده؟!

این نوشته ترجمه‌ای از بلاگ‌پستِ «15 ways to challenge yourself to grow as a person» است که «آتوسا سالکی» ترجمه‌اش کرده است./هلی تاک

دیگر رسانه ها

کدخبر: 111793

ارسال نظر