علائم و راهکارهای درمانی برای افسردگی نوجوانان
انواع افسردگی در نوجوانان به چند دسته تقسیم میشوند و شناخت نشانههای آنها میتواند در درمان مؤثر باشد. مداخله زودهنگام نقش مهمی در درمان موفقیتآمیز افسردگی دارد.
انواع افسردگی در نوجوانان به چند دسته تقسیم میشوند و شناخت نشانههای آنها میتواند در درمان مؤثر باشد. مداخله زودهنگام نقش مهمی در درمان موفقیتآمیز افسردگی دارد.
به گزارش عرشه آنلاین، کجخلقی، از انواع افسردگی در نوجوانان مزمن و خفیف است که بیش از یک سال طول میکشد. نوجوانانی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولاً تحریکپذیر بوده، انرژی کم و عزت نفس پایینی دارند و احساس ناامیدی میکنند.
این حالت میتواند بر عادات خوردن و الگوی خواب نوجوان تأثیر بگذارد و مشکلاتی در تمرکز و تصمیمگیری ایجاد کند. تخمین زده شده که از هر صد نوجوان، ۴ نفر به این نوع افسردگی مبتلا میشوند.
هرچند کجخلقی به شدت افسردگی عمده نیست، اما طولانی بودن آن میتواند زندگی نوجوان را به شدت مختل کرده و او را مستعد سایر اختلالات خلقی در آینده کند. رفتار درمانی شناختی یا سیبیتی و دارو درمانی از روشهای مؤثر برای درمان این اختلال هستند.
اختلال سازگاری با خلق افسرده
اختلال سازگاری یکی دیگر از انواع افسردگی در نوجوانان است که به دنبال یک رویداد مهم در زندگی رخ میدهد. تغییراتی مثل رفتن به یک مدرسه جدید، مرگ عزیزان یا طلاق والدین میتوانند موجب این اختلال شوند.
این اختلال معمولاً چند ماه بعد از رویداد شروع شده و ممکن است که تا ۶ ماه ادامه یابد. اگر علائم بیش از ۶ ماه ادامه پیدا کنند، احتمال وجود یک اختلال دیگر مطرح میشود.
اگرچه این حالت به صورت طبیعی رخ میدهد، اما میتواند خواب، عملکرد مدرسه و روابط اجتماعی نوجوان را تحت تأثیر خود قرار دهد.
افسردگی عمده
افسردگی عمده از شدیدترین انواع افسردگی در نوجوانان است و تخمینزده میشود که ۸ درصد از نوجوانان به آن مبتلا هستند. در کودکان خردسال تفاوتی از نظر جنسیت در ابتلا به این نوع افسردگی نیست، اما پس از بلوغ، نرخ ابتلا در دختران دو برابر پسران است.
علائم افسردگی عمده شامل اندوه و تحریکپذیری مداوم، تفکرات خودکشی، فقدان علاقه به فعالیتهای لذتبخش و گزارشات متعدد خودزنی و دردهای روانتنی است.
افسردگی عمده باعث اختلال شدید در عملکرد نوجوان در خانه و مدرسه میشود. درمان این نوع افسردگی شامل روان درمانی و دارو درمانی است.
اختلال دو قطبی در نوجوانان
اختلال دوقطبی یکی از انواع افسردگی در نوجوانان است که با دورههای افسردگی و شیدایی مشخص میشود. علائم شیدایی شامل کاهش نیاز به خواب، مشکلات تمرکز، برانگیختگی پرش افکار و انرژی زیاد است.
در دورههای شیدایی، نوجوان سریع صحبت میکند، احساس شادی و سرخوشی دارد و ممکن است در برخی از فعالیتهای خطرناک مشارکت داشته باشد. این رفتارها میتوانند شامل ریسکهای جنسی بیشتر نیز باشند.
نوجوانانی که به اختلال دوقطبی مبتلا هستند، بیشتر از دیگران در عملکرد روزانه خود دچار مشکل میشوند. تغییرات شدید خلق و خو میتواند آموزش و روابط دوستانه نوجوان را مختل کنند. این اختلال معمولاً با ترکیبی از روان درمانی و دارو درمانی قابل مدیریت است. اما درمان شناختهشدهای برای اختلال دوقطبی وجود ندارد.
درمان انواع افسردگی در نوجوانان
متأسفانه، بسیاری از انواع افسردگی در نوجوانان تشخیص و درمان نمیشوند. بسیاری از بزرگسالان علائم را تشخیص نداده و آنها را به رفتارهای دوران بلوغ نسبت میدهند.
ممکن است که نوجوانان تمایلی به صحبت با والدین خود نداشته باشند. در چنین مواردی، آنها نیاز به حمایت افراد دیگری در مدرسه یا محیط اطراف خود دارند. ممکن است مفید باشد که با افرادی که با فرزندتان در ارتباط هستند، مانند معلمان و دوستان نزدیک صحبت کنید.
اولین قدم در درمان این است که متوجه علائم افسردگی در نوجوانان شوید. هنگامی که با چنین وضعیتی مواجه شدید، سعی کنید بدون قضاوت ارتباط برقرار کنید.
اگر تغییرات خلق و خوی نوجوان بیش از دو هفته ادامه داشت، با یک پزشک ملاقات کنید. در صورت تشخیص افسردگی و نیاز به بررسی بیشتر، به یک روانکاو یا رواندرمانگر ارجاع داده خواهید شد. گفتار درمانی، خانواده درمانی، گروه درمانی و دارو درمانی میتوانند در درمان انواع افسردگی مؤثر باشند. انتخاب روش درمان به شدت علائم و نوع بیماری بستگی دارد.
جمعبندی
انواع افسردگی در نوجوانان شامل اختلال سازگاری با خلق افسرده، کجخلقی یا افسردهخویی، اختلال دو قطبی و افسردگی عمده است. علائم افسردگی در نوجوانان میتواند شامل تحریکپذیری، اندوه مداوم، تغییرات در عادات خواب و خوردن، کاهش تمرکز، انرژی کم و تفکرات خودکشی باشد.
افسردگی در نوجوانان، با توجه به شدت و نوع میتواند عملکرد آنها در مدرسه، روابط اجتماعی و زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار دهد. درمانهای مؤثر شامل رواندرمانی و دارو درمانی است که با تشخیص و مداخله زودهنگام میتواند تأثیر زیادی در بهبود حال روحی نوجوانان داشته باشد./ رزیاتو
ارسال نظر